Reklama

Reklama

Během operace Svoboda Iráku je vyslána americká jednotka do iráckého městečka, kde mají za úkol nalézt ztracenou skupinu zpravodajů. Naleznou však obyvatele města mrtvé a setkávají se s živoucí zbraní hromadného ničení... Manticorem. Tento netvor je probuzen ze spánku vůdcem teroristů, který chce svou zemi za každou cenu zbavit amerických vojsk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Televizní céčkový film s hororovým nádechem o hrstce amerických vojáků, zuřivé reportérce a bájné nestvůře. Dějově jednoduchý snímek příjemně odsýpá, režisér valí do diváka akční scény plné ultralevných efektů, céčkových hereckých výkonů a papundeklových kulis. Z výše zmíněných efektů bych hlavně vypíchl let a následující zřícení helikoptéry po ataku manticorou, či jakýkoliv detailnější záběr na bájnou nestvůru, který režisér povětšinou nabídne divákovi ještě nejméně jednou o kousek stopáže dále. O krvavé scény není nouze, z nichž některé jsou dokonce celkem povedené, dočkáme se i pohledu na vnitřnosti jednoho z amíků. Ovšem atmosférický potenciál snímku je doslova na bodu mrazu. Navíc se vše bohužel odehrává za doprovodu znechucující propagandy a patetických keců. Pokud si příznivec brakovější kinematografie dokáže odmyslet tu otravnou dávku propagandy, zaručeně se skvěle pobaví. Já se bavil na tři hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Behom vojenskej operácie amerických ozbrojených síl v Iraku skupina moslimských teroristov vzkriesi starobylé démonické monštrum, aby tak zastavili inváziu Američanov. "Netvor z púšte" však nie je vyznavačom islamu a začne likvidovať všetko živé, čo mu príde do cesty. Je mu jedno či je to mohamedánsky kozomrd alebo obrezaný žido americký voják. Nízkorozpočtový televízny akčný horror, ktorý v roku 2005 natočil béčkový režisér Tripp Reed, je sfušovaná blbosť. Strašná chujovina. * ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍTE, ŽE BY TO MOHLO BYŤ DIVÉ ZVIERA, KTORÉ UŠLO ZO ZOO?" __ Odpad! rozhodne nie, nakoľko si myslím že v tomto žánri vznikli aj omnoho horšie skvosty a škaredé prerastené zvieratko z dávnych dôb takým obyčajným priemerom. Niečo k filmu samotnému. Kameňom úrazu, ktorý mu veľmi nepomáha je jeho neuveriteľná lacnosť. Opomenúc nevalné vizuálne efekty, kde sa niektoré zábery opakujú viackrát a to, že lokácie Iraku boli viditeľne nahradené Bulharskom, tu ešte stále ostáva slabá kartónová výprava. Ako celok pôsobí film miestami nezmysluplne a i keď sa mi páčilo nasadenie zelených mozgov do akcie miesto bandy obyčajných civilistov. Je síce pravda, že odlýšiť ich je síce ťažko, v zásade je to však jedno a film ako odreagovanie funguje uspokojivo. (2. komentár k filmu) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tripp Reed se pokusil natočit válečný-hororový film, ale v konečné fázi z toho vyšel jen jakýsi paskvil s lacinými digitálními efekty a mysteriózním nádechem. Hodně dlouho bych musel přemýšlet nad tím, jestli se mi za celý film líbilo něco natolik, že bych si Manticore musel pustit znovu a myslím, že bych nic nenašel. Trochu jsem se u filmu nasmál to je pravda, ale jinak to byla jedna velká nuda a bída. Znám ovšem ještě mnohem horší filmy, takže nulu mu nedám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některá mizerná laciná béčka by s větším rozpočtem a lepšími dialogy nebyla zcela marná. Babylónská mytologie, dračí dvojčata a touha po moci. Mnohé scény nepostrádají napětí, kupa mrtvol a několikrát střeva ven. Samozřejmě si člověk vzpomene na řadu žánrově blízkých filmů. Třeba scéna, kdy přistane záchranná helikoptéra, piloti vyčkávají a jeden se pomalu otáčí za sebe, jako by vypadla z Vetřelců, což kvituji, páč podobné odkazy mám rád. Neberu to jako plagiát, ale vědomou či možná nevědomou poctu. Závěr je hnán samozřejmě až na hranu a jak se mnohdy ukáže, nejúčinnější zbraně bývají ty nejjednodušší. Počítačové efekty jsou přirozeně tak špatné, že horší už snad ani být nemohou....divák ale ví, do čeho jde, tudíž by si pak neměl stěžovat. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama