Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Filmová druhotina Robina Williamse, na kterou si za měsíc jistojistě nevzpomenu. Hodně se mi však líbil herecký výkon Glenn Close. Rozhodně jde poznat, že film vznikl podle novely, protože je all over the place. SPOILER: Ze všeho nejhorší je konec. Opravdu bylo tak nutné, aby nějaká potrhlá feministka zabila Robina Williamse? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser George Roy Hill po kultovom filme Butch Cassidy a Sundance Kid z roku 1969 natocil uz len sympaticky Podraz a nikdy neprekonal svoj najlepsi horeuvedeny film. Knihu Johna Irvinga som cital, a povazujem ju za takmer nesfilmovatelnu, a predsa sa reziserovi tuna podaril maly zazrak, film ma ucelenu myslienku a prijemny, hrejivy pocit zanecha. Okrem Robina Williamsa /Good Will Hunting/ zaujme aj Glenn Close /Generace X, Prirozeny Talent/ a John Lithgow /serial Takovi Normalni Mimozemstane/. Kult svetovej kinematografie to nie je a nikdy nebude, ale za pozretie stoji. 60 % ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Garp povedal svojej mame, že jeho život je nudný. Opak je ale pravda, jeho život bol plný rôznych príbehov, nevšedných udalostí, zaujímavých ľudí, a hlavne plný myšlienok a pocitov a Irving ho napísal tak dokonale, že jeho prevedenie na plátno sa jednoducho stopercente uskutočniť nedá. Lenže ja zabudnem na to, že som čítala knihu, ktorú milujem, a zostane mi jeden príjemný, milý a hlavne ľudský film, Glenn nikdy nebola krajšia, Robin mužnejší a dokonca Johnovi Lithgowi to neskutočne pristalo. Odporúčam! ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

taka mila nenapadna oddychovka na rodinny podvecer. svet podla garpa nikoho neurazi, sem tam prijemne pobavi a vdaka dlhej stopazi aj ponudi, ale v konecnom dosledku je to vyborna vecicka na vypnutie mozgu. a prekvapila ma glenn close, nie svojim vykonom, ale mladickym sarmom, ktory som u nej necakal. celkom sexi zenska :). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

George Roy Hill, který se proslavil nestárnoucími klasikami jako "Butche Cassidy a Sundance Kid" a "Podraz" se spojil s -v té době ještě nepříliš známým- Robinem Williamsem aby natočili neobvyklý příběh o neobvyklém chlapci s neobvyklou matkou a vznikl z toho velice neobvyklý film, který je občas až škodlivě zvláštní. Williams sice prokázal herecký talent (v tomto případě ten nekomediální, který ho později proslavil, převážně u kritiků) a Glenn Close je úžasně divná (o Lithgowovi, kterého jsem poznal až ke konci filmu nemluvě) ale film je až zbytečně dlouhý a pomalý natolik, že mu to zbytečně škodí. O neobyčejných životech, neobyčejných lidí bylo natočeno mnoho lepších filmů (často mě při sledování napadal Forrest Gump a popravdě vůbec nevím proč). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • John Irving komentoval první pokus převést jeho knihu "Svět podle Garpa" na filmové plátno slovy: „Nevadí mi, co tam dali, ale to, co vynechali. Je to jako by hodili rodinu do pračky, ale čekal jsem neco horšího.“ (Zuzanka.R)

Reklama

Reklama