Reklama

Reklama

Suwingu gâruzu

  • Japonsko スウィングガールズ (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina študentiek navštevuje letné doučovanie a očividne to žiadnu z nich nebaví. Na škole pôsobí dychovka, ktorá sprevádza na zápasoch miestny baseballový tím. Celá kapela však po konzumácii obeda skončí s otravou v nemocnici. Zostane jediný zdravý člen, hráč na činely, ktorému sa obed neušiel a musí zostaviť čo najrýchlejšie novú kapelu. To je šanca pre študentky, ktoré sa tak môžu vyhnúť úmornej nude spojenej so štúdiom matematiky. (Hogun)

(více)

Recenze (53)

emma53 

všechny recenze uživatele

Swing miluju a ještě, kdyby k tomu byl tanec, tak jsem naprosto spokojená. Japonské filmy moc neznám, ale byla jsem mile překvapená. Vtipné, svěží, pohodové a děvčatům jsem od začátku fandila i když bylo předvídatelné, jak to skončí. A souhlasím s tím, že ta scéna s kancem byla super. Závěr mě nadchnul a tak dávám jasnou ****: ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Radšej než sedieť na letnom doučovaní matematiky by sa nejedna študentská duša upísala diablovi...tieto dievčatá však urobili niečo ešte nebezpečnejšie. Upísali sa jazzu, lebo na svete sú len dva druhy ľudí, tí čo swingujú a tí čo nie. Japonci opäť raz ukázali svetu, že sa dá natočiť inteligentná a pritom poriadne uletená teenagerská komédia bez tekutinových „fórov“ a bez naháňania sa za stratou poctivosti.Swing girls ma oslovili svojim príjemným humorom, entuziazmom a perfektnou hudbou. Nemajú síce ktovieako originálny scenár, jeho prevedenie je však typicky ázijsky inovatívne a zábavné. Určite odporúčam nechať sa zlákať a prežiť s partiou japonských školáčiek v sexi školských uniformách príbeh o zostavení školského Big Bandu. A ešte jedna rada .....keď začujete skladbu od Louisa Armstronga „What a wonderful life“, rýchlo sa chyťte stoličky, pretože by ste z nej mohli od smiechu aj spadnúť. 10/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se, hodně jsem se bavila. Jak už Marius zmiňoval, scéna, kde jede "Wonderful life", je opravdu - nemůžu si pomoct, ale musim použít tento výraz - kulervoucí. X-D Ne, že by se člověk smál od začátku do konce filmu, to ne, směje se tu (nahlas) opravdu jen párkrát, ale přesto tenhle film je napuštěný pohodou, milými lidmi a jazzem v takové koncentraci, že je úplně jedno, jestli z toho vzniká hydroxid nebo kyselina. Navíc jsem tu sledovala mladičkou Nodame a to mě opravdu bavilo. Další velikým plusem je, že každá postava, ať už dostane hodně prostoru či málo, má svůj vlastní, ujetý charakter - hráč baseballu, kamarádi (?) našich kytaristek nebo sensei od dechového sboru. Lepší 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Co donutí partu japonských puberťaček k prodeji svých značkových hadrů? Asi se budete divit, ale důvodem k této oběti je jazz. Nakoupíme trumpety a saxofony a jdeme swingovat! Rozpustilá a hodně fajn japonská komedie, ve které, ačkoliv v ní kraluje skupina děvčat ve školních uniformách, absentuje jakékoliv sexuální napětí a přímo z ní čiší pohoda. A ke konci to holkám swinguje jedna radost :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Swing girls je taková pohodovka, při který se dá výborně pobavit, ale rozhodně mi to nepřišlo něčim vyčnívající z podobných komedií. Příběh je v podstatě naprosto tuctovej a od začátku je jasný jak se bude odvíjet a taky mi to nepřišlo nějak výjimečně vtipný, ale zase na druhou stranu jsem se ani na chvilku nenudil a úplně bezproblémů mě to dokázalo bavit po celou dobu, takže nakonec příjemně strávených 100 minut , ale myslim, že víc jak 4* si to nezaslouží ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborný japonský hudobne založený film. Má výborný príbeh o skupine lenivých a rozmaznaných študentiek, ktoré nechtiac na určitý čas vyradia z činnosti školský hudobný zbor podporujúci športovcov a tak sa rozhodnú, že ich zastúpia a začnú sa učiť hrať na hodobných nástrojoch, aby sa vyhly poobedńajšej matematike a tak založia jazzový zbor. Spracovanie je na tom tiež veľmi dobre, našťastie tu nechýba tá zmena, ked´ sa študentky najprv učia hrať len preto, aby sa vyhly matematike, ale postupne si to obľúbia a robia všetko preto, aby sa tomu mohli venovať stále a snažia sa aj získať peniaze na kúpu vlastných nástrojov. Humoru tu je dosť a určite sa vydaril, salvy smiechu sa moc čakať nedajú, ale milého a zábavného humoru je tu plno. A zaujala ma aj originálne natočená scéna s diviakom. Veľmi dobre sú tu vybraní aj herci alebo skôr herečky, ktoré predstavujú rôzne a zaujímavé charaktery. Výhodou podobných filmov je, že si v nich divák dokáže obľúbiť aj to, čo v skutočnosti rád nemá. Mne sa jazz vôbec nepáči, ale tu som si ho rád vypočul a záverečné vystúpenie je skutočne výborné. Nemôžem dať tomuto filmu plné hodnotenie, pretože tento žáner pre mńa nemá taký potenciál, ale aj tak môžem povedať. že Swing girls je špičkou svojho typu filmu. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 78%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám-li srovnat Swing girls a Waterboys, přikláním se k Waterboys. Je to sice obé přes kopírák, ale nějak dokážu lépe přijmout kluky - mamlasy, co mají šanci jednou v životě něco dokázat a zapamatovat si choreografii pohybů ve vodě, než děvčata, která jsou předvedena jako totální povrchní krávy, ale přesto se nadchnou pro swing, leccos mu obětují, a naučí se za pár týdnů mistrné souhře v bigbandu. I Naoto Takenaka (kterého mám čím dál raději) je zajímavější ve Waterboys, podle mě. Nekamenovat prosím :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milujem ázijskú povahu. Oni totiž v (pre nás európanov) obyčajných situáciach dokažu reagoať velice živelne a to sa mi naozaj ráta. A hlavne keď ide o skupinku školačiek (vek sa neodvažujem hádať), ktoré sú otrávené prázdninovou školou a hudobka je tudíž šancou sa trochu uliať. So Swing Girls pri sledovaní priam srší pozitívum a radosť. Mohol by som tu vymenovať hafo scénok, pri ktorých sa sa fakt narehotal, ale skrátim to. Áno, choďte do toho. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

4* jsou moc, ale bylo to takové jednoduché, nenáročné, nevinné, lehce vtipné, lehce naprůměrné. Líbily se mi postavy, jejich minizápletky, obecně asijská nevinnost. Škoda, že při koncertu moje nadšení opadlo, snad proto, že byl buď špatně nazvučen beo šlo o playback. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Já už si snad ani nepamatuju, kdy jsem naposledy viděl čistokrevnou komedii, která by neměla žádná hluchá místa, trapné scénky a hlášky a u které bych se smál po celý film. Jenže to bylo ještě před shlédnutím Swing Girls. Tahle originální komedie v japonském stylu mě nadchla. A to snad vším, čím to jen šlo. Skupina školaček chodí na letní doučování a očividně to žádnou z nich nebaví. Na škole mezitím působí dechová kapela, která jezdí na baseballové zápasy místního týmu. Celá kapela však po pozření obědů skončí s otravou v nemocnici. Zbyde jediný člověk, hráč na činely, na kterého oběd nezbyl a který se pokusí složit co nejrychleji novou kapelu. A to je samozřejmě šance pro školačky, které se můžou přihlásit, aby se vyhnuly úmorné nudě při matematice... Pokud bylo cílem režiséra mimojiné také přilákání mladých lidí k jazzu a swingu, myslím že se to podařilo na jedničku. Po celou dobu vyhrává skvěla hudba, která vygraduje závěrečným koncertem. Zajímavostí je, že všechny mladé herečky na nástroje opravdu hrají, jelikož prošly speciálním tréninkem před natáčením a poté koncertovaly v Japonsku a USA, aby film propagovaly. Samozřejmě to hodně dodává na věrohodnosti. Jeden vtipný moment střídá druhý, školačky jsou roztomilé a krásné:). Kdo má rád jazz, bude se výtečně bavit, kdo ho třeba rád nemá, bude se bavit stejně! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Místy "uletěný" film (jedna scéna za všechny: "hon" na kance), chvílemi poetický (duet saxofonu a kláves u kanálu) až romantický (závěr scény koulování), neustále velmi živelný (scéna s figurínami ve výtahu). Přestože nemusím občasnou asijskou "ufňukanost" (a určité dějové zvraty je třeba přijmout s rezervou), pozitiva převažují a já dávám 4*. Bez pocitu nadhodnocení. Jednoduchý příběh, neotřelé a svěží zpracování. ★ Film, který chci pustit své dceři. ★ Dopsáno za několik dní: Dcera viděla, sama od sebe řekla, že se jí líbilo :). ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Suwingu gâruzu je skvělý film.Výborně dávkuje hudbu s komedií a z vážnějšími momenty, navíc při jeho sledování jsem měl takový pocit klidu v duši, že těch ***** dát musím.Postavy jsou skvěle a hlavně velmi sympaticky zahrané a člověk jim opravdu ten zápal do hudby věří..Jedinou vážnější výtku bych měl k tomu, že hlavně konec už je hodně předvídatelný, ale to určitě přežiju, protože jsem se bavil náramně. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Přesné dvojče Waterboys, jen v jednom filmu je sport a ve druhém jazz. Oba filmy jsou ale stejně povedené a vtipné a dá se k nim vracet. Waterboys mám ale přece jen radši. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti kteří swingují a ti, kteří ne. Teoreticky bych mohl napsat úplně stejný komentář jako u Waterboys, ale, i když je tenhle film téměř totožný(jen jiný prostředí), je vlastně úplně jiný. Škoda jen te první půlky, která je trochu slabší (o proti Waterboys více). Naštěstí je tady druhá půle a odzbrojující závěr. Shinobu Yaguchi má prostě vyborné optimistické komedie, které mnohonásobně zlepší náladu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná jednohubka z Japonského vidieka. Na nejaký vývoj postáv môžete zabudnúť. Ale zase je tu jazz a niekoľko výbore spravených vtipov. Film sám o sebe má veľmi jednoduchú zápletku a za celý čas tam nie je nič čím by dokázal naozaj prekvapiť alebo chytiť za srdce. Ale natočené je to dobre. Má to spád a finále je v rámci jazzu aj značne uspokojivé. Som celkom rád, že som to videl, hoci som od toho očakával omnoho viac.  Hrdinky sú vo svojich úlohách pomerne roztomilé. Absenciu romantickej línie považujem v tomto prípade za veľké plus. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělá hudební komedie u které jsem se ani trochu nenudil... Víte, ono to vlastně nemá nějaký originální děj... Tak proč je to ale skvělé? Nu, protože oni v té Asii umí i sebeprimitivnější děj ztvárnit ve filmu tak, že vám připadá že sledujete velice originální snímek... Takový pocit jsem měl u většiny Asiiských filmů jakéhokoliv žánru.... Swing Girls nejsou vyjímkou... Snímek je podaný s takovou lehkostí, nenuceností až mi připadalo, že jsem reálný divák a to co vidím na obrazovce se skutečně nyní děje a já to prožívám s herci... U valné většiny Asiijských filmů mám tento pocit a proto je mám tak rád... To je ta síla, která odlišuje Asijskou kinematografii od zbytku světa... Swing Girls jsou toho ve svém "žánru" příkladem... Nehraje si to na nějaký přehnaně dramatický film s "nečekaným" koncem... Ne, Swing Girls poklidně plynou příběhem, sem tam pobaví, ale i jinak se divák nenudí a na konci vás nechají tápat: Vyhráli tedy? Nevyhráli? Já si ale říkám: A vlastně není to naprosto jedno? ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Film o dívcí kapele, který musí chytit za srdce snad každého. Ze zažátku jsem sledoval snažení několika středoškolaček poněkud nedůvěřivě, ovšem postupně (i díky Juri Ueno) se vše proměnilo v parádní zážitek. ()

Reklama

Reklama