Reklama

Reklama

Suwingu gâruzu

  • Japonsko スウィングガールズ (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina študentiek navštevuje letné doučovanie a očividne to žiadnu z nich nebaví. Na škole pôsobí dychovka, ktorá sprevádza na zápasoch miestny baseballový tím. Celá kapela však po konzumácii obeda skončí s otravou v nemocnici. Zostane jediný zdravý člen, hráč na činely, ktorému sa obed neušiel a musí zostaviť čo najrýchlejšie novú kapelu. To je šanca pre študentky, ktoré sa tak môžu vyhnúť úmornej nude spojenej so štúdiom matematiky. (Hogun)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

4* jsou moc, ale bylo to takové jednoduché, nenáročné, nevinné, lehce vtipné, lehce naprůměrné. Líbily se mi postavy, jejich minizápletky, obecně asijská nevinnost. Škoda, že při koncertu moje nadšení opadlo, snad proto, že byl buď špatně nazvučen beo šlo o playback. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělá hudební komedie u které jsem se ani trochu nenudil... Víte, ono to vlastně nemá nějaký originální děj... Tak proč je to ale skvělé? Nu, protože oni v té Asii umí i sebeprimitivnější děj ztvárnit ve filmu tak, že vám připadá že sledujete velice originální snímek... Takový pocit jsem měl u většiny Asiiských filmů jakéhokoliv žánru.... Swing Girls nejsou vyjímkou... Snímek je podaný s takovou lehkostí, nenuceností až mi připadalo, že jsem reálný divák a to co vidím na obrazovce se skutečně nyní děje a já to prožívám s herci... U valné většiny Asiijských filmů mám tento pocit a proto je mám tak rád... To je ta síla, která odlišuje Asijskou kinematografii od zbytku světa... Swing Girls jsou toho ve svém "žánru" příkladem... Nehraje si to na nějaký přehnaně dramatický film s "nečekaným" koncem... Ne, Swing Girls poklidně plynou příběhem, sem tam pobaví, ale i jinak se divák nenudí a na konci vás nechají tápat: Vyhráli tedy? Nevyhráli? Já si ale říkám: A vlastně není to naprosto jedno? ()

Reklama

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Já už si snad ani nepamatuju, kdy jsem naposledy viděl čistokrevnou komedii, která by neměla žádná hluchá místa, trapné scénky a hlášky a u které bych se smál po celý film. Jenže to bylo ještě před shlédnutím Swing Girls. Tahle originální komedie v japonském stylu mě nadchla. A to snad vším, čím to jen šlo. Skupina školaček chodí na letní doučování a očividně to žádnou z nich nebaví. Na škole mezitím působí dechová kapela, která jezdí na baseballové zápasy místního týmu. Celá kapela však po pozření obědů skončí s otravou v nemocnici. Zbyde jediný člověk, hráč na činely, na kterého oběd nezbyl a který se pokusí složit co nejrychleji novou kapelu. A to je samozřejmě šance pro školačky, které se můžou přihlásit, aby se vyhnuly úmorné nudě při matematice... Pokud bylo cílem režiséra mimojiné také přilákání mladých lidí k jazzu a swingu, myslím že se to podařilo na jedničku. Po celou dobu vyhrává skvěla hudba, která vygraduje závěrečným koncertem. Zajímavostí je, že všechny mladé herečky na nástroje opravdu hrají, jelikož prošly speciálním tréninkem před natáčením a poté koncertovaly v Japonsku a USA, aby film propagovaly. Samozřejmě to hodně dodává na věrohodnosti. Jeden vtipný moment střídá druhý, školačky jsou roztomilé a krásné:). Kdo má rád jazz, bude se výtečně bavit, kdo ho třeba rád nemá, bude se bavit stejně! ()

Triny 

všechny recenze uživatele

jak už tu bylo několikrát řečeno "na světě jsou dva druhy lidí.. Ti, kteří swingují a ti, kteří ne.." Hrdě můžu prohlásit, že patřím k té první skupině, ale trochu zahanbeně musím dodat, že až po shlédnutí tohoto filmesu..:) Víc než milá podívaná na partu japonských swing girls a jednoho swing boye;) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Místy "uletěný" film (jedna scéna za všechny: "hon" na kance), chvílemi poetický (duet saxofonu a kláves u kanálu) až romantický (závěr scény koulování), neustále velmi živelný (scéna s figurínami ve výtahu). Přestože nemusím občasnou asijskou "ufňukanost" (a určité dějové zvraty je třeba přijmout s rezervou), pozitiva převažují a já dávám 4*. Bez pocitu nadhodnocení. Jednoduchý příběh, neotřelé a svěží zpracování. ★ Film, který chci pustit své dceři. ★ Dopsáno za několik dní: Dcera viděla, sama od sebe řekla, že se jí líbilo :). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Juri Ueno, představitelka Tomoko Suzuki, která se díky filmu naučila hrát na tenor saxofon, zúročila své umění i na dvou albech, které vydala jako hudebnice a zpěvačka. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v japonské Yamagatě. (Terva)
  • Na propagáciu filmu sa herec a herečky zúčastnili niekoľkých živých koncertov v Japonsku a USA. (pivo)

Reklama

Reklama