Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním tématem příběhu je rozporuplný vztah současné venkovské mládeže k jejich vlastní místní hudební tradici a k aktuálním hudebním trendům. Je to konfrontace dvou světů - uzavřeného světa venkova obhajujícího své tradiční hodnoty a světa současné hudební pop kultury. V úsměvném komediálním příběhu BALÍCI se patnáctiletí kluci z malého moravského městečka rozhodnou založit kapelu, protože touží dělat muziku svého srdce. Představy kluků o muzice, kterou chtějí hrát, se tak zákonitě dostávají do rozporu s místními představami o hudební tradici a tím i do konfliktu s uznávanými hodnotami rodičů. Vznik kapely tak provázejí nejrůznější subjektivní, ale i objektivní překážky. Při této cestě za vlastní kapelou však kluci současně hledají i sami sebe, aby nakonec dospěli k poznání, že originalita a vlastní kořeny jsou cennější jak bezmyšlenkovité kopírování cizích vzorů. Také příjezd jejich úspěšného rodáka, slavného hokejisty z NHL, odhalí klukům z kapely další tajemství života. Starou lidovou moudrost: "Všechna sláva - polní tráva." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyladěné dialogy, džízka s lebkou a květy, kombíčko za 50,-Kč, rozpuštěnou máničku a s heslem "punk is not dead" hrát folk... to jsou ti praví Balíci......... televizně příjemné překvapení...o to horší překvapení bylo vidět zdejší hodnocení.... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Balíci jsou film pro stejnou cílovou skupinu jako Göblův předchozí TV snímek Šťáva. Tentokrát je zasazen na moravskou dědinu a znovu je jeho důležitou součástí hudba. Písně mají tak švihlé texty, až jsou zajímavé, ale jejich občasné řešení coby videoklipy (navíc se stále stejným záběrem na počítačový monitor) nebylo zrovna šťastnou volbou. Ale jinak celkem dobrý. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že je příběh zasazen do osmdesátých let. Pak se ale objevily i další indicie, které poukazovaly na současný venkov. Mě to moc komediální nepřišlo. Ten frajírek Robinek byl na přeshubu a ten jeho geniální tatík taky a ze všech nejlepší byla ta rádoby hvězda NHL. Ta nasadila všemu korunu. Venkov má samozřejmě něco do sebe, ale na tomhle venkově bych fakt žít nemohla. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Na tvorbu ČT vynikající. Zejména scénář a dialogy jsou nečekaně kvalitní. Problém samozřejmě je, že někteří kluci neumí hrát. Jenomže člověk nemůže mít všechno, Kotek s Mádlem umí hrát pubeťáky určitě přesvědčivěji, ale v jejich filmech byl zase vždycky debilní scénář. Kdybych si měl vybrat, raději si vyberu horší herectví se scénářem, který je i o něčem jiném, než jak si zapíchat. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pavel Göbl je tak trochu otloukánek ČSFD, jeho "Plácačka" (aktuálně 44%) je podle mě velice nedoceněná. Zasloužil se ale i o skutečně slabší kusy a Balíci jsou jedním z nich. Rozpačitému filmu rozhodně nepomohly ani jeho technické kvality, které byly de facto nijaké a na rok vzniku- tedy 2004, skutečně žalostné. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama