Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po "Dirty Carnival" další stylová a skvěle natočená gangstreka z jihokorejské produkce. Výborné herecké obsazení, skvělá kamera a brilantní hudba doprovází tento pozoruhodný snímek. Je vidět, že Korejci zvládají nejen emočně silná romantická dramata ale i atmosferické gangsterky, kde se nešetří krví, násilím a přestřelkami. Divák ale od filmu nemůže očekávat něco podobného co mu nabízí americká produkce a není to ten typ filmu, který sedne každému ale narozdíl od "Dirty Carnival" je tady příběh přímočařejší a jednodušší, tudíž se nestane, že by se divák ve filmu ztratil. Komu není korejská kinematografie cizí neměl by si tento snímek nechat ujít a určitě i ti, kteří zatím žádný snímek z této země neokusili by tomuto dílu měli dát šanci. Málo chybělo k absolutnímu hodnocení. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tradične vysokú úroveň kórejských filmov tentokrát ešte viac zvýrazňuje fakt, že sa jedná o gangsterský film, čo by mohlo iste mnohých navnadiť. Akšné scény i choreografia bitiek je na vysokej úrovni a často si pri kórejských akčných scénach vravím ,že vedia zaujímavo podať aj 100 krát videné. Jedna scéna dokonca pripomenie slávnu kladivovú scénu z filmu Oldboy. Neviem, či to bol zámer, pocta či náhoda,ale faktom ostáva, že "oslobodzovacia" scéna funguje skvele. Kórejci sú si vedomí toho, že európania majú problém rozoznať ázijské tváre, ktoré sa nám zdajú podobné a možno aj preto často obsadzujú hercov, ktorých by ste si pliesť nemali. Jedným z nich je určite kórejská hviezda známa z mnohých filmov aj u nás, Jeong-min Hwang. Film ťahá spoľahlivo až do krvavého finále. 80%. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Komentáře píšu většinou k hororům, ale tady s radostí udělám výjimku. A Bittersweet Life je totiž výborné akční art-drama, které do mě zarylo své drápy od prvních minut a nepustilo až do krvavého závěru. Snímek vypráví o "čističi", který pro šéfa dělá špinavou práci. Jenže jak už to v branži chodí, neuposlechnutí jednoho příkazu se jemu a všem zúčastněným tvrdě nevyplatí. Příběh tedy hodně klasický, avšak tady se neptáme proč, ale jak. Celý film je totiž úchvatnou přehlídkou nádherných obrazů, působivé hudby, vypiplanou choreografií akčních scén a nevtíravého černého humoru. Zejména pak scéna v úkrytu pašeráka zbraní je téměř nezapomenutelnou, perfektní to příklad výjimečného skloubení napětí a komiky. Byeong-heon Lee je zkrátka borec a tímhle se u mě zařadil mezi ostře sledované herce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Krví potřísněná filmová báseň, která sice co do scénáře chvílemi připomíná spíš říkanku "Nechoď tam, prší tam , je tam velké bláto..", ale spojení  řemeslně a choreograficky vymazlené akce, jednoduché zápletky a dokonalého soundtracku k dobrému, neřku-li výbornému filmu mnohdy stačí.  Z hlavního hrdiny stříká charisma, z jeho nepřátel krev a femme fatale není prvoplánová kráska a o vlastní romanci vlastně zase tolik ani nejde. Spíš jen o touhu po lásce a jiném životě.  Komediální vsuvka pak podařená a její vyústění až překvapivě cynicky kruté, nicméně po zásluze potrestané... Pět kapek krve stéká po tvém jméně... ()

pm 

všechny recenze uživatele

Kde by byl dnes Lee Byung-hun bez režiséra a bez jeho dvou asijských poct evropské klasice? Určitě tu nemá herecky tolik co předvést, jeho postava neprochází výraznou proměnou jako ve "Viděl jsem ďábla", není třeba drobných výrazových nuancí jako v Tranově "Přicházím s deštěm" k vyjádření psychologie postavy, přesto si myslím, že coby další v linii zabijáckých postav a variací (Samuraj - Delon -Melville, Killer - Yun Fat Chow - Woo) je jeho nájemný vrah zajímavý, stejně tak film, který nijak neskrývá své inspirační zdroje a sází na pomalé vyprávěcí tempo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama