Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som trochu v rozpakoch. Bittersweet Life nieje prvý film, pri ktorom si pokladám otázku: "Čo na tých kórejských filmoch ľudia vidia?" Téma vendetty samotára tu bola stokrát a stokrát bude. Je to bezchybná forma? Sú to emócie? Je to iná mentalita? Či nebodaj schovievavosť? Bez ohľadu na odpoveď konštatujem, zase som im to zoržral a rád sa necham znova prekvapiť, pobaviť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KIME SUNWOO, TO SI MYSLÍŠ, ŽE CELEJ SVĚT PATŘÍ TOBĚ? PŘESTAŇ, NEBO BUDEŠ LITOVAT“..... /// Dostatečně (a sympaticky) drsnej ,,řešitel“ a úkol, kterej nevyřešil. Proto je na řadě ,,konečný“ řešení. Pro koho? V Koreji je to vždycky všechno komplikovanější. Svět v jejich podání je někdy fakt legrační místo, ve kterým o náhody není nouze. Proto po úvodní melodramatický ¾ hodince dostává Byung-hun Lee prostor (si nemůžu pomoct, ale ten chlápek má charisma a v pohodě tuhle ,,řepu“ ze země vytáhne…) pro pomstu (tak nějak knižně řečeno…) v rytmu Černý Mamby. Pravda, občas se to vleče, ale (co se vleče neuteče…) to hodně mafiánskejch filmů (a ani tam třeba nejde vo mstu), a občas je to kapku přitažený za pačes. Říkám: ,,3 a půl *, ale hodně zaslouženejch!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju lidi, co uměj řešit problémy. 2.) Zjistím, že i s rozpíchanou krajinou břišní se dá zahrát velký divadlo. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Mate radi Tarrantina? Mate radi Johna Woo ? Mate radi Wong Kar Waia ? Ak ste tri krat odpovedali ano, pripravte sa na fantasticky zazitok. (10/10). Videne 6 krat - Fantazia. Tento film mi proste fantasticky sadol kazduckym svojim prvkom. Herci, pribeh, akcia, emocie, hudba...proste vsetko. Vedla Desperada a Pana prstenov hadam jediny film, ktory si pozriem aj po x-ty krat. Viac sa docitate tu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Neo-noir masterpiece extravaganza od prveho do posledneho zaberu. Vizualne mimoriadne vycibreny a dejovo putavy pribeh o pomste. Ustredna zapletka La Dolce Vita (doslovny preklad korejskeho nazvu ako i podniku, kde sa cast pribehu odohrava) otvara uvahy nielen o uskaliach a nasledkoch nedostatocnej komunikacie, ale ako pravy noir pribeh, je pre neho katalyzatorom, ktory formuje a meni charakter hlavneho hrdinu (zdaleka nie v cisto dualnej podobe dobro - zlo). Posledne zabery filmu potom nielen umocnuju dva monology hlavneho hrdinu na zaciatku a konci (o sne tak krasnom, ze nemoze byt skutocny), ale navyse v suvislosti s nimi vas doslova pohladia pri srdci. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Krví potřísněná filmová báseň, která sice co do scénáře chvílemi připomíná spíš říkanku "Nechoď tam, prší tam , je tam velké bláto..", ale spojení  řemeslně a choreograficky vymazlené akce, jednoduché zápletky a dokonalého soundtracku k dobrému, neřku-li výbornému filmu mnohdy stačí.  Z hlavního hrdiny stříká charisma, z jeho nepřátel krev a femme fatale není prvoplánová kráska a o vlastní romanci vlastně zase tolik ani nejde. Spíš jen o touhu po lásce a jiném životě.  Komediální vsuvka pak podařená a její vyústění až překvapivě cynicky kruté, nicméně po zásluze potrestané... Pět kapek krve stéká po tvém jméně... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama