Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětský film o přátelství, zradě a o velkém námořním dobrodružství, které začíná hned za humny. Parta vesnických kluků plánuje ve své skrýši za vsí výpravu na moře. Chlapci nejprve složí krví spečetěnou přísahu, potom si rozdělí hodnosti a nakonec začnou s pečlivými přípravami. Shromažďují zásoby jídla a vše, co budou k výpravě potřebovat. Vyrazit by chtěli prvního srpna ráno, ale protože rodiče nemají pro jejich hru pochopení, staví malým námořníkům do cesty neustále nové a nové překážky. K rozkolu však dochází i v samotné partě cestovatelů, do které je přijata i slovenská holčička Katarína... Jak dopadne soupeření mezi kapitánem Jakubem a prvním důstojníkem Bohoušem uvidíme v dětském filmu o všedních starostech a o touze po dobrodružství, který podle námětu Ireny Dobrovolné natočil režisér Zdeněk Flídr. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten potenciál dětského filmu někdo nevyužil lépe. Je tam tolik věcí, které by se daly natočit s mnohem lepším a propracovanějším nápadem. Jevilo se mi to hlavně jako taková naivní zábava dětí bez pointy a vtipu....Do této chvíle jsem měla skutečně ráda rodinné české filmy ale teď o tom vážně pochybuji. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že dnešní děcka znají akorát tablet a mobil. Vidím to na synovečkovi. Je o mnoho ochuzen. Na co pak budou děti v dospělosti vzpomínat, to fakt nevím. Příběh je opravdu jednoduchý a nic zvláštního nevykresluje. Parta kluků si hraje za vesnicí na námořníky a lumpačí. My jsme zase měli raketu lítající do kosmu, která popírala všechny možné a nemožné fyzikální a přírodní zákony. Krásně jsme se vyřádili. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zdenek Flidr bol len normalizacny rutiner, po roku 1989 dokonca uz nic nenatocil. Film je len takou normalizacnou bachorkou s nudnym pribehom a planymi hereckymi vykonmi : 5 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky, a to ještě přidávám. Režie je veskrze mizerná, po nějaké poetické letní atmosféře není ani stopy, a pokud už se něco zajímavého děje, tak dojem pohřbívají špatní herci v dětských rolích. A těžko říct jestli za to vůbec mohli, protože díky prapodivnému scénáři působí jejich dialogy nepřesvědčivě šroubovaně. Buď jen tak poskakují po louce a sborově zpívají, nebo vedou dospělé řeči. Nuda, nuda, šeď, šeď. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Slabý dětský film. Zápletka je krutě neakční, dětští herci protivní a ani jinou přidanou hodnotu jsem nenašel. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Krásná česká vesnička, typické české léto, stohy na poli a dětské hry a vylomeniny plné tajuplnosti, která v dětských myslích tvoří podhoubí pro celo prázdninové dobrodružství, nikomu nechybělo opravdové moře, videohry ani nic podobného, stačilo jim sluníčko, třešně a kamarádství, skvělý element je tu slovenská holčička Katarína, která svojí malebnou slovenštinou přidá celému příběhu milý rozměr, kdo má rád Čechy a léto podívejte se na děti a jeich hry na námořníky. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o dětech a pro děti. Parta kluků si hraje na námořníky a hodlají vyplout na moře, ale musí překonávat řadu obtíží, hlavně s tím, jak zajistit potravu pro posádku. A tu se setkávají s neporozuměním dospělých, kteří je trestají za krádeže ve spižírnách, na třešních, ve sklepech, až nakonec "dojedou" na to, když sbírají klásky na poli a večer náhle vypukne požár stohu. Děti si totiž hrály na poli také si sirčičkami. A to se nemá. Film s trochou poetiky mohl dětem dost říci, ale myslím, že moc v kinech neběžel. Herecké výkony hodnotit nelze, těch dospěláýků tam hrálo pomálu, děti se snažily hodně a byly režijně zvládnuty vcelku dobře. Jen si tak trochu říkám, kolik trestných činů tam bylo rodiči napácháno z hlediska našich dnešních zákonů - tělesné tresty, pokus o topení kotěte, pokusy vnucovat dětem názory rodičů za správné... Byl to zvláštní svět, ta "totalita"... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Parta kluků, jejich hry a s tím spojené lumpárny. Obyčejný vesnický příběh dětského světa. Dnes má snímek historickou hodnotu hlavně v tom, že ukazuje, jak se děti zabavovali v době, kdy nebyli mobilní telefony, mp3 přehrávače a videohry. Žádné složitosti tu nehledejme. Příběh je jednoduchý a pro dětského diváka srozumitelný. Příjemná připomínka dětských let pro ty, co vyrůstali na vesnici. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak taky jsme byli řádné „vybijokna“, ale sirky u stohu… Dále mne dostalo do kolen, jak kluci z vesnice studují v knize, co žere králík. Kdyby to bylo ve městě na sídlišti, tak prosím. On byli vlastně vůbec podivní, nechali si do všeho kecat holkou. Vcelku to nebyl moc zábavný film, nevím, jak jej vzaly děti v té době, dnes je jasné, že by z kina utekly. Snímek je takové podprůměrné nic. Ale zase nebyl moc statický a sem tam úsměvný. Takový, řekl bych, odpočinkový. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Sympatický dětský film, určený spíše pro klukovské publikum. Tento už si z dětství nepamatuji, přece jen v té době jsem už byl někde trochu jinde. Ale na podobné hry si také pamatuji. Proto jsem rád, že tu nejsou nijak dramatizované a je to vlastně příjemný návrat do dětství. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jediným plusem snad je zobrazení dobového života na vesnici. Jinak velmi slabé po všech stránkách, speciálně po stránce hudebního doprovodu. Postavy buď nesympatické nebo aspoň podivné svým chováním v rámci děje. ()

Doskyc 

všechny recenze uživatele

Velice nudný a předvídatelný příběh. Dětské herecké výkony na bodu mrazu. Před pětadvaceti lety asi úspěchy slavil, dnes bohužel ani ťuk. ()

Reklama

Reklama