Reklama

Reklama

Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy

  • USA DuckTales The Movie - Treasure of the Lost Lamp (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Strýček Skrblík se vydává se synovci do Egypta, aby našel magickou mapu ukrytou v pyramidě. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání. A dobrodružství pokračuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, auta, lejzr, éroplán:)) A samozřejmě všichni staří známí z Kačerova, ve sqělé formě na překonání dobrodružství jednoho doktůrka s psím jménem:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,115,724Tržby Celosvetovo $18,600,000║ Kino film o káčerovcoch má všetko čo má aj seriál, dávku dobrodružstva, akcie a hlavne zábavy, takže staré dobré časy odohrávajúce sa v Káčerove opäť uspokojili. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kačeři jsou u Walta Disneye pro mě jasná volba a žádné jejich dobrodružství mě ještě nezklamalo. Legenda nejen animací, ale i českým dabingem:). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bez růžového zákalu nostalgie se poslední dobrodružství klasických "Kačeřích příběhů" ukazuje jako méně zářná podívaná, než ji člověk měl v paměti z dětství. Ačkoli svého času seriál platil co do kvalit animace za špičku v kontextu televizních produkcí a finále mělo dokonce premiéru v kinech, animace má spíše povážlivou úroveň. To je dané kombinací technologie a rozpočtu, protože to svého času byl poslední televizní projekt realizovaný postaru pomocí ultrafánů (cel animation), kde se právě nejvíce projeví omezené prostředky na výrobu. Na svou dobu charakteristická amébovitost postav během pohybu je tak spíše nechtěným vedlejším efektem rychlého kreslení mezifází. Ještě více ale do očí bije dobová disneyovská indoktrinace dětí v rovině genderových stereotypů. Nejde ani tak o to, že Kačka má velkou růžovou mašli, zatímco Kulík, Bubík a Dulík nosí kšiltovky, ale že ona je vyobrazená jako vzorně úslužná a pasivní. Když už se nějak projeví, jako zde konkrétně svými přáními, která jí má splnit džin, tak vyznívá jako naprostá dylina. Naštěstí alespoň v rovině mixu lumpačení a fantastických dobrodružství si "Kačeři" uchovali nějaké kvality, byť ty z podstatné části v tomto konkrétním speciálu značně vycházejí z přiznaných inspirací v eskapádách Indiana Jonese. Inu, je jedině dobře, že se po 37 letech Disney Channel rozhodl "Kačeří příběhy" aktualizovat pro dnešní dobu v novém rebootu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo tuhle partu kačerů sem už dlouho neviděl, ale přece jenom si pamatuju, že seriál byl ještě lepší. Ostatně filmy vzniklý ze seriálů většinou lepší než samotnej seriál nejsou, ale i tak sem se dobře bavil a hlavně Rampa je totálně bruální, škoda, že vždycky dostane tak málo prostoru. Nicméně i když to neni tak suprový jako seriál, tak z nostalgie prostě pod 5* jít nemůžu, tohle je další ze seriálů(respektive film vycházející ze seriálu) mýho dětství na kterým sem vyrůstal a každý ráno o víkendu v 8 hodin na něj čuměl ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Seriál "My z Kačerova" jsem v dětství miloval a o víkendech jsem každé ráno zapínal Novu a těšil se na další příběhy z Kačerova. Ten seriál jsem prostě miloval a dnes je to pro mě především nostalgie a krásná vzpomínka na víkendová rána v dětských letech. A tak jsem si velice rád připomněl své oblíbené hrdiny v celovečerním filmu. A nebyl jsem zklamán. Zajímavý příběh, moji oblíbení hrdinové, staré známé hlasy, a mnoho vtipných scének, to vše mi pomohlo vzpomenout si, jak jsem tyhle příběhy miloval a co jsem k nim cítil. Tento film mi dal zapomenout na to, že jsem dospělý, a jen díky němu jsem se mohl vrátit do dětského věku a vzpomenout si, jaké to tehdy bylo. To je prostě nostalgie. A tak snad ani nemůže překvapit, že hodnotím nadprůměrně, protože průměrné či podprůměrné hodnocení si tahle záležitost nezaslouží. Nechybí zde dobrodružná zápletka, nechybí zde vtip, je tu prostě všechno, co jsem na tom seriálu tolik miloval. A tak uděluji čtyři hvězdičky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po skoro třiceti letech už to kupodivu nejni stejný jako v oněch legendárních dobách, kdy sem shazoval vánoční stromky na děcka ve školce, ale tak holt nemládnem, no. Tohle si prostě stokrát víc užijou hlavně malí caparti, i když svoji nezaměnitelnou magii to furt má. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po seriáli prišiel film, ktorý bol skoro rovnako skvelý ako seriál. V podstate to obsahuje rovnaké prvky - dobrodružstvo, akcie, humor ... seriál mal trošku vačšie tempo kvôli tým 20 minutám ale aj keď to tu trošku drhe v dlžke je to fajn. 85% - 4* ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá animace, Strýček Skrblík a parta okolo něho byla o víkendových ránech vždy největším lákadlem. Povedený celovečerňák. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Takový lehce prodloužený díl klasického seriálu - o něco lépe animovaný - o něco méně vtipný. Přesto parádní nostalgická podívaná na víkendové ráno. :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Kačerov jak hurikán,k nám už míří. Auta, laser, aeroplán, městem víří. Příběhy píše z téhleté říše R: Kačer, úú, teď k vám děti z dálky letí Kačer, úú, přináší sem kouzelnou zem Kačer. Kačeři přijdou, když si v nouzi. Když tě úzkost ze sna zbouzí. Zavolat jen stačí heslo: Kačer, úú, teď k vám děti z dálky letí, Kačer, úú, přináší sem kouzelnou zem, Kačer, úú, Na tvář ti smích právě pích pan Kačer, uú. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Natočeno pouhé tři roky po začátku legendárního seriálu, navíc režírované dvojkou stojící za nejlepším Asterixem (a překvapením pro Cézara)... A je to až neuvěřitelné, jak je to kvalitativně neporovnatelné se začátky seriálu. Příběh je vyloženě dětinsky podaný (což se nemůže rovnat se seriálem) a třeba taková animace je místy až hnusná. Když si dnes pustím první epizody, je z nich cítit úmysl udělat inteligentní dětskou zábavu, navíc je to podtržené vynikající prací animátorů srovnatelnou s tím nejlepším, co Disney nabízí ve svých starých celovečerácích. Obrovské zklamaní. (Navíc jiný dabing u Rampy připomínající tupostí Goofyho je děsný a jen ukázal, co dokázal vykouzlit Heřmánek). Tohle je vyloženě pro nejmenší. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak mám Kačery moc rád, tak musím objektivně uznat, že film je slabým odvarem seriálu. Pořád tu jsou ti samý hrdinové a pořád jsou přibližně stejně vtipný, ale celovečerní hábit jim nesluší. Zápletka je tu moc roubována a štelována, aby utáhla délku filmu. Navíc není ani nikterak originální. Škoda, film působí jako natáhnutý průměrný díl jinak vynikajícího seriálu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příběhem spíš slabší, džin a Merlock jsou chvílemi trochu otravní, stejně tak jejich sluha. Mínusem je částečně i dabing, který sice posílil Václav Knop, chybí tu ale jeden ze synovců (Dulíka namluvil někdo jiný) a hlavně Heřmánkův Rampa, který se s novým hlasem prostě poslouchat nedá. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Seriál Kačeří příběhy se pro mě stal kultem a nikdy, zdůrazňuju nikdy na něj nezapomenu. Nedávno jsem si na youtube pustil znělku a zamrazilo mě v zádech, protože jsem si vzpomněl na dětství, jak každý víkend byl pro mě netrpělivě očekáván a to jen kvůli Strýčkovi Skrblíkovi a jeho dobrodružstvím. Vstával jsem kvůli tomu v 7h. ráno a pak jsem byl celý den ospalý, ale nikdy jsem toho nelitoval, protože toto nevidět, by byla neskutečná škoda. Mohu být nesmírně rád, že mě tento seriál potkal a byl uveden na TV NOVA. Dnešní děti lituju, protože co za blbosti běží ráno o víkendech, to nemá obdoby. A teď k tomuto filmu. Vůbec jsem neměl ponětí, že existuje. Díky internetu jsem se o něm dozvěděl a asi měsíc hledal link na stažení vč. CZ dabingu. (DVD si pečlivě uschovám a archivuji pro své ratolesti). Teprve dnes, v mých 23 letech jsem to stáhnul a shlédnul. Tleskám. Je to kouzelné. Barvy dokonale ladí a i ten příběh je dobrý. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání.....a dobrodružství pokračuje. Škoda, že zde chybí Rafani, Šikula, Ňouma atd. Dále jsem nepochopil, proč Rampu nenamluvil Karel Heřmánek, ale někdo úplně jiný. I když nedávám plné hodnocení, tak není pochyb o tom, že tento film je důstojnou tečkou za jedním z nejlepších seriálů všech dob! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kačeří příběhy jsou skvělé. I po letech jsou skvělou zábavou. Nicméně tím, že po sto epizodách přišli s tvůrci s filmem (což se často dělá), tak nevím zrovna, zda to bylo moudré rozhodnutí. Tím, že původní partu už nedabují zcela všichni herci, tak je to zklamání. Obzvlášť hlas Rampy. Příběh taky není zrovna nejlepším výcucem ze seriálu. Přitom delší příběh kouskovaný na více dílů v seriálu fungoval. Nejhorším záporem je asi animace. Zatímco o tři roky starší seriál je báječný, tak tady formou "nové" animace to vytváří místy i chaos a není to hezké. Měla zůstat ta původní. Hudba mi chybí, nejčastější výrazné motivy a ani se neobjeví nějaké lepší hlášky. Zkrátka seriál má navrch a film mi přijde zcela zbytečný. Na závěr jsem se alespoň dočkal úvodní znělky. Hůhů... (50 %) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A kam schováš ten poklad, strýčku Skrblíku ??" - "Nikam ho neschovám, chlapci !! Většinu věcí daruji muzeím.." - "To snad ani není strýček Skrblík !!" - "A dostanu velkou daňovou úlevu !!" - "Je to strýček Skrblík !!" ;) ()

Reklama

Reklama