Reklama

Reklama

Po stopách Xapatanu

(pořad)
  • Československo Stopa Xapatanu (více)
všechny plakáty
Soutěžní / Dobrodružný / Rodinný
Francie, 1992, 20x75 min

Režie:

Bernard Flament

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Sophie Davant

Obsahy(1)

I v Mexiku mají památky své legendy. Ta o Xapatanu říká, že rozhněvaní bohové a jejich strážci hory brání kandidátům (soutěžícím), aby získali vzácnou sošku, za kterou je profesor Gregory ochoten zaplatit nemalou částku. Kandidáti musí prokázat sílu, šikovnost, odvahu i důvtip. Nejprve v týmu, kdy je spolupráce nutná, ve finále však už soutěží každý zbylý kandidát sám za sebe. Každý soutěžící má na zádech pouzdro, představující jeho život - přijde-li o něj, vypadává ze hry a stává se zajatcem. Navíc čas neúprosně běží, takže kdoví, zda případný úspěšný finalista nakonec se soškou stihne odjíždějící vlak s profesorem... (DžejPý)

(více)

Recenze (76)

Gemini 

všechny recenze uživatele

První byl Boyard, druhý byl Xapatan. Svého času nebylo lepších televizních soutěží - a troufám si říct, že by si svoje místo našly i dnes, protože bezmozkových hustoakciček máme plnou pr...ádelnu a zhýčkaný Gemini si exotiku nepředstavuje jako sledování piklících modelek a manažerů/triatlonistů v pustině uprostřed Zairu/Austrálie/ostrova LaKalamita (byť ten Survivor určité kouzlo taky má). Prostě asi nežiju v té správné době, anebo možná zmrdství vymýšlitelů televizní zábavy skutečně je Zlo. Jelikož jediné, co mi na Xapatanu vadilo, byla ta snaha přesvědčit nás, že se vše děje na motivy skutečné legendy, s ledovým klidem dávám 70%. A jen tak BTW tohle byla první záležitost, kde český divák mohl vidět akční záběr z minikamery na hlavě:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Navrhuji vyhodit z TV všechny ty hovna jako superstar, vily a já nevím co všechno ještě jde v prime timu a když už soutěže tak takovýhle, kde člověk něco musí dělat a ne jen chlastat a chovat se jako idiot a nebo si hrát na něco co není . Ovšem, já Vám řeknu na co tyhle soutěže zahynuli , na to že se nedalo hlasovat prostřednictvím SMS !!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moje druhá volba po Pevnosti Boyard. Zajímavé prostředí a úkoly, které se bohužel dost často opakovaly a nebyla zachována varianta z pevnosti o obrovském množství úkolů. Přesto jsem se skvěle bavil a hlavně závěr byl vždycky zajímavý nejen kvůli nonstop běhu, ale i samotným záběrům z kamery na hlavě soutěžících. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tuto skvělou soutěž mého mládí si pamatuji opravdu už jen velmi útržkovitě. Protože na rozdíl od velmi populárního a férovějšího Boyardu který byl u nás po prvém uvedení ještě i několikrát reprísován, tak tato obdobná soutěž (z přírody) tuším že nikdy. Jen tak letmo si pamatuji že soutěžící napřed přijeli někam vlakem, poté plnili nějaké úkoly v džungli, hledali něco v jeskyni a nakonec zdrhali na vlak, po opravdu dlouhých schodech. Který kolikrát vůbec nestihli. Je to přeci jenom kus mé mladistvé nostalgie při které jsem se vždy podobně jako u Boyardu, Her Bez hranic nebo Paga Paga moc pěkně bavil a tak trochu vždy i příjemně oddychnul a zarelaxoval.Takže nakonec hodnotím celkem vysoko a to za 3*. Trochu inspirace si z této soutěže tak trochu bere dnešní Trosečník. Prosím opakovat!!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružná soutěž, kterou si i po tolika letech kdy jsem ji viděl naposledy, pamatuju poměrně dost dobře. Ve všech překážkách napínavá, plná nástrah, pastí a hlavně neuvěřitelných dovedností jezdců s lasem. Zejména Černý jezdec, jehož chycení bezpečnostního pouzdra jednoho ze soutěžících na dobrých pět šest metrů, přičemž byli oba v pohybu, vidím dodnes před sebou, jako bych se na to díval denodenně. Úžasné! Lanovka nad jezerem a 320 kamenných schodů na nádraží, ve kterém čeká Xapatanský vlak. Krásné prostředí, scenérie a výborná zábava. Enšpígl to vystihnul ve svém komentáři dokonale. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

ŽRAL JSEM TO!!! Byl jsem děcko, když tohle běželo v televizi. Už si toho moc nepamatuju, jen kovboje na koních jak se snaží lasem sejmout pouzdro z hráčů... strašně mě to bavilo :). Nostalgie pracuje, ale tato soutěž mě bavila víc než Boyard. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Xapatan jsem kdysi sledoval možná ještě úporněji než Boyard. Kam se na to hrabou nějací velcí brašulové vyholení. Sportovní výkon i inteligence, schopnost spolupracovat. Navíc to mělo nějaké směřování, cíl, i když soutěž, byl to příběh. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Chjo, když skončil skvělý Fort Boyard přišel tenhle paskvil, který se snažil na jeho úspěchy navázat a myslím, že se mu to nepovedlo. Kombinace nezajímavých úkolů a nesympatického prostředí mě prostě nutí dát pouhou jednu hvězdičku. Tohle mě věru nebavilo. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Už ne tak úspěšná soutěž jako "Pevnost Boyard", regulérnost a ovlivnitelnost jednotlivých disciplín, stejně tak jako postupné vypadávání soutěžících, byly trošku problém. Na druhou stranu, ta dávka dobrodružství a exotiky a’ la Indiana Jones byla výborná. Kdeže všechny tyhle soutěže jsou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Soutěž zdaleka nedosáhla kvality a zajímavosti "Pevnosti Boyard", okoukala se a začala nudit strašně rychle - i přes nádhernou okolní přírodu. Snad kdyby tvůrci dokázali trasu a úkoly obměňovat, mělo by to větší naději na úspěch. Přesto jde stále o hru, která hravě převálcuje různé současné soutěžní super-mega-sračky (polovina je určená jen pro puberťáky a druhá, nenápadnější polovina zas pro důchodce). 70% ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

znovu můžu říct jen tolik: je mi upřímně líto těch, kteří si dětství spojují s něčím takovým, jako je tato soutěž... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Spolu s Pevností Boyard soutěž od které jsem se v mládí nemohla odtrhnout (ale je fakt, že teď už si z toho moc nepamatuju, jen to, že se mi to líbilo.. :-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Dobrá varianta k Boyardu, i když soutěže byly víceméně pořád stejné, tak lidé k nim přistupující byli pokaždé jiní stejně jako povětrnostní podmínky, takže jsme pravidelně sedali k televizi a prožívali se soutěžícími parádní a napínavé chvilky. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tuhle soutěž jsem vážně miloval... Vždycky jsem fandil soutěžícímu ve žlutém a jak jsem se o něho bál, aby ho ty zlé amazonky nebo strážci nechytli.... Nechápu proč tuhle soutěž jako skoro jedinou nereprízovali... Já bych se na ní podíval s obrovskou chutí ještě dnes... ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Tak Xapatan jsem kdysi baštil mnohem víc než Pevnost Boyard. Nejvíc mě fascinovalo to auto, na kterém soutěžící jezdili, dokonce jsem si tehdy takové podobné vyrobil z lega a bylo fakt dobrý! ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tahle soutěž se mi líbila více než Pevnost Boyard. Soutěž, která mi nikdy nemohla uniknout. Nikdy nezapomenu na hledání sošek v jeskyních, prudký výšlap schodů a nezmeškání vlaku :) slušná porce zábavy! ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

To byly super 90tky bez Xapatanu a pevnosti Boyard, jo a ještě Her bez hranic(ty jsou už ze 60.let) si to neumím představit. :) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem přímo miloval, podle mě je to o chlup lepší než pevnost Boyard. Na místo ostrovní pevnosti se soutěž odehrává v přírodě, spousta vody, lesních porostů, jeskyně....parádní divočina. Mužští soutěžící plnili úkoly s tím, že si museli navzájem pomáhat aby uspěli. Jak procházeli jednotlivými úkoly, jejich počet klesal a jen ten nejlepší vyhrál. Mezitím jediná soutěžící dívka hledala požadovanou sošku, kterou musela vyhledat v předem stanoveném časovém limitu. Nakonec zbylý muž a ona žena tu sošku museli včas předat chlápkovi, který na ně čekal u vlaku. V případě, že soutěžící zastihli vlak ve stanici a chlápkovi předali správnou sošku vyhráli finanční obnos. ()

Reklama

Reklama