Reklama

Reklama

Inujaša: Tenka hadó no ken

  • Japonsko 映画 犬夜叉 天下覇道の剣 (více)

Obsahy(1)

Třetí film, doplňující oblíbený anime seriál, nás zavádí do minulosti, kde konečně objasňuje osud Inuyashova otce a jeho mocných mečů, které předal do vlastnictví svých synů. Kromě Tenseigy a Tessaigy, mečů darujících život a smrt, se objevuje třetí meč - Solunga. Meč s vlastní osobností, který se pokusí ovládnout Inuyashovu démonickou polovinu a poté celý svět... (Jin-ko)

(více)

Recenze (12)

Marius 

všechny recenze uživatele

"Sesshoumaru máš niečo, čo môžeš chrániť ? " ....... Dai youkai Inu no Taisho vládol trom mečom : Meču ľudí Tessaiga, ktorý zničí jedným švihom sto youkai, Meču nebies Tenseiga, ktorý jedným švihom oživí sto ľudí a najnebezpečnejšiemu meču Pekla Sou´unga, ktorý jedným švihom povolá 100 nemŕtvych z podsvetia. Keď no Taisho umrel, zanechal Tessaigu synovi InuYashovi, aby chránil ľudí a Tenseigu jeho bratovi Sesshoumaru, aby sa naučil vážiť si smrteľníkov. Souunga bol uväznený youkaiom Saya aby neovládol tých, ktorí sú slabí aby mu odolali. Zámok bol zrušený a tu začína náš príbeh. Tretí film o InuYashovi nám dáva nahliadnuť do časov dávno predtým, ako sa začal samotný seriál. Je zo všetkých troch jednoznačne najlepší a môže ako jediný z nich bez problémov obstáť ako samostatný film. Rumiko Takahashi tak trochu odbočila od kontinuálneho príbehu aby rozvila postavy a niektorým pridala nový rozmer. Nad "bratskou láskou" víťazí potreba spolupráce, nad márnivosťou a silou potreba ochraňovať. "...Ja, Sesshoumaru, nechránim nikoho...." 10/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mám ho ráda tenhle film... i s posunutým zvukem... i s částma, které se mi nelíbí... protože již není víc, co naučit dva paličaté sourozence... protože jsem zaiteresovaná holka... protože jsem sentimentální... protože to jsem JÁ. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Inuyasha a Sesshoumaru ve třetím filmu hrají dá se říct hlavní role skoro pořád, a to je dobře :) Jejich boj má koule a závěrečný fight mě přímo býčí varlata. Scénáristé se opravdu maximálně vyblbli (v dobrém slova smyslu) a navíc do tohoto příběhu zakomponovali i otce obou znesvářených bratrů. Tohle filmové zpracování je opravdu nabušené a když už vidět nějaký Inuyasha film (třeba pokud jste dokoukali seriál, nebo jste někde uprostřed), tak rozhodně doporučuji zrovna tento. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ze všech Inuyasha filmů mě tenhle bavil nejvíc. Nejspíš díky silnému příběhu, který rozvíjí a osvětluje vztahy mezi hlavními postavami a netočí se výhradně kolem Inuyashi samotného, ale jeho starší bratr taky konečně dostal trochu prostoru. Už samotný úvod u moře měl výborně tajemnou atmosféru. A hudba je jako obvykle skvělá. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že jsem viděl pouze asi 10 dílů seriálu a žádný předchozí film, my občas unikaly souvislosti, ale jinak skvělá zábava s výborným hlavním hrdinou, kterým Inuyasha bezesporu je. Panovačný, tvrdohlavý a ješitný polodémon, který díky lidské matce cítí lidské emoce, což ho pochopitelně pěkně štve a tak se to nepříliš úspěšně snaží zastírat, je nesmírně zábavný a prostě jsem mu musel držet palce. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Ve třetím filmu nám autoři konečně ukáží co se stalo ještě předtím než se vůbec Inuyasha narodil. A hlavně jak zemřel mocný Inuyashův otec. Jako film si vede asi nejlépe, jelikož odbočuje z hlavní příběhové linky samotného seriálu a pohlíží na něj z trochu jiné perspektivy. Padouchem tentokrát není osoba, ale meč, který si s Tessaigou Tenseigou rozhodně nezadá. Humoru sice trochu ubylo, ale zato akčních scén je tu nespočet. A když k tomu ještě připočtu velkou účast samotného Lorda Sesshoumara, tak mi opět vychází skoro plný počet! 9/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Konečně trochu podrobněji rozvíjíme hlavní postavy - konkrétně tedy nenávistný vztah bratrů Inuyashy a Sesshoumarua - a dozvíme se i něco z jejich minulosti - záporákem je zde totiž třetí, posedlý, nejmocnější a nejnebezpečnější otcův meč, který mohou porazit pouze něčím nepředstavitelným - spoluprací. Hlavně proto se mi 3. film líbil, i přes recyklaci humorů, díry ve scénáři či odzívaně megalomanský závěrečný souboj otevírající podsvětí. ()

TheBrain odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som tejto veci kusok, no a nechapem ako sa moze niekomu pacit zmes svihania meca mletia debilnych a nerealnych dialogov, a stometrovych skakaciek...stavim sa ze vsetci co to videli tiez pozeraju i to ich kreslene porno, toto i ti ostatny japonci s neprirdzene velkymi ocami su na prd...mi to pride akoby mali komplex....mali vtak velke auto, sikme oci... ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Ze 4 filmů o Inuyashovi je tento rozhodně nejzajímavější, jelikož z něj člověk jako z jediného nemá pocit, že jde o delší filler k seriálu, ale dokonce se dozví i něco navíc. Taky zde máme až nevídanou porci bratrské akce, což každopádně potěší. ()

tejuczka 

všechny recenze uživatele

Tento film ze ságy Inuyasha mě na konci opravdu dojal.... Vždy mě zajímalo jak to mezi Inuyashou a Kagome nakonec bude :/ ()

Reklama

Reklama