Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli se Spockův návrat plánoval od samýho začátku, nebo jestli měla bejt jeho smrt v minulym díle opravdovej odchod, každopádně Wrath of Khan jsem neviděl v roce 1989, nýbrž v roce 2010, dokonce po rebootu, takže jsem věděl, že Spock v něm neumřel a že existuje film, kterej ho má vrátit do hry. Kdybych si měl vsadit, tak musel úplně každej, včetně Nimoye, vědět, že se Spock vrátí v příštim filmu. Case in point: planeta Genesis, která je nově na steroidech díky teraformovací zbrani a na kterou je z neznámého důvodu vyslána Spockova rakev. Takže jsem se docela těšil, až se po šokujícím zjištění, že je Spock naživu, vydá posádka Enterprise na jeho záchranu na planetu Genesis. A s názvem jako je Search for Spock jsem čekal, že se tam dostanou do pořádných problémů, když se náhle zjeví silueta, která vystřílí všechny emzáky fazerem a pak je namíří na samotnýho Kirka, nevědomá o koho jde, zato admirálovi se v obličeji nyní mísí překvapení, úžas, štěstí ale i zmatení: „Spocku! To jsem já, Jim!“ Ale Spock si matně vybavuje cokoli předtím, než zemřel a pouze silný moment přátelství mu může vrátit vzpomínky. Jenže to jsem zapomněl, že koukám na Star Trek, takže místo hrdinnejch nástupů a dechberoucích momentů odhalení je celej postup hledání Spocka děsně analytickej, antiklimatickej a hlavně neakční. Co to se mnou J.J. Abrams udělal. Kdepak, nechci srovnávat dva teď už jiný světy, ale to, co mě vždycky přitahovalo na starym Star Treku, byly velký filosofický myšlenky, morální dilemata, etický otázky. Pak jsem dokázal vydržet koukat i dvě hoďky na sci-fi, kde se celou dobu jenom kecá a finální bitva vypadá, jak když maj herci astma a kýlu. Tomuhle dílu zoufale chybí cokoli, čeho by se dalo chytit, nějaká ta klasická Star Trekovská přidaná hodnota. Návrat Spocka by měl bejt highlightem snímku, nikoli jeho jádrem. Takže jestli jedinej efekt třetího filmu spočívá v tom zkompletovat celou partu pro příští komediální Trek, kterej teprv působí jako pořádný rozloučení se sérií (i když neni), tak to potěš. Přilepšuju za pořádnýho „kick the dog“ Klingona v podání Christophera Lloyda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již název snímku dal tušit, že slavný Vulkánec ještě naposledy nezastřihal ušima. Bez Spockových logických hlášek byl sice intergalaktický prostor poněkud smutnější, ale na nedostatek akce či zábavy si nemohu stěžovat. A až vylepším svou archaickou klingonštinu, tak patrně docením i těch několik rozhovorů, při kterých se nenašel dabér latexových paňáců a distributorovi se někam zatoulaly titulky. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melancholická, trudná nálada z minulé mise, která dopadla tolik tragicky, se moc hezky přenáší do úvodu 'Pátrání po Spockovi', už názvem prozrazujícího, že si scénáristé pro oživení nejoblíbenější postavy kličku našli. Přestože akčnější 2. polovina na rozpadající se planetě Genesis papundeklovými kulisami i "choreografií" soubojů připomene původní seriál asi více, než by se jí líbilo, jako fanoušek níž než na 7/10 jít nemohu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zbytečná nuda která nejenže nemá nějaký pořádný děj, ale i ten jeho nepatrný zbytek je převelice hloupý. Po vynikajícím prvním filmu a velmi dobrém Khanově hněvu je tohle v Trek serii první šlápnutí vedle. Kirk a jeho nejbližší posádka sice jsou psychologicky relativně propracované postavy, ale tady jaksi nemají co hrát - dramatické scény nefungují, záporáci jsou spíše směšní, děj nedává moc smyslu a na nějakou logiku se tu taky docela dlabe. 5/10 ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty fanoušky, kteří (být v té době na živu) návrat Spocka chtěli. Raději přijít o kapitána/admirála Kirka než o geniálního Vulkánce. Takže díky tomuto vstřícnému návratu jsem na oplátku vstřícná v hodnocení. Jako film Hledání Spocka místy moc nefunguje, ale jak říkám, za vrácení Spocka to stojí. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama