Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanouškové neunesli Spockovu a proto vznikl tenhle film. Podle toho to taky vypadá - celkem nuda, zasazená do tradičního světa, zpestřeného rychle se vyvíjejíci planetou Genesis (na přerostlé bakterie je celkem zajímavý pohled). Aby z toho byl zajímavý film, chybí tomu buď víc akce, která byla ve druhém dílu, nebo nějaká hloubka, kterou zase oplýval díl první. Takhle jde na Star Trek o těžký průměr. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Spock na reziserske stolicce aby si natocil Patrani po Spockovi, zajimave. Jedna se o prime pokracovani predchoziho filmu, takze nezbytne videt vzhledem ke kontinuite pribehu, ale chybi tomu stava a cele je to o uroven niz. Akcni a evil element zde plni klikngoni v cele s Christopherem Lloydem a nemuzu si pomoc, ale pusobi na me jako parodie. Alespon to zachranuje jejich pejsek, ktery utekl Carpenterovi z maskerny The Thing a pasaze se zajimavou Vulkanskou mytologii. 6/10 ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty fanoušky, kteří (být v té době na živu) návrat Spocka chtěli. Raději přijít o kapitána/admirála Kirka než o geniálního Vulkánce. Takže díky tomuto vstřícnému návratu jsem na oplátku vstřícná v hodnocení. Jako film Hledání Spocka místy moc nefunguje, ale jak říkám, za vrácení Spocka to stojí. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, je to slabé a velmi nucené znovuuvedení postavy, na jejíž zničení neměli tvůrci dost odvahy. Problémem je, že jediným cílem filmu zůstává oživit Spocka do závěrečných titulků a všechno kolem (Klingoni, přestřelky, souboje) působí mechanicky a doplňkově. I Hornerův soundtrack už nemá výbušnost předchozího dílu a, co je horší, nefunguje ani energie admirála Kirka. Ten sice podstoupí dvě strašlivé oběti, ale ani jedna z nich nemá punc výjimečnosti, není provedena nijak oslnivě a jen Shatnerovo solidní herectví zabrání absolutní rutině. Nimoy jako režisér rozhodně nedosáhl Meyerovy ani Wiseovy velikosti a Pátrání po Spockovi se úrovní smrsklo někam k běžnému seriálovému dílu. Nebýt pár momentů (únosu Enterprise a hlášek Scottyho), byla by třetí filmová štrapáce zralá na odpis... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama