Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (173)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanouškové neunesli Spockovu a proto vznikl tenhle film. Podle toho to taky vypadá - celkem nuda, zasazená do tradičního světa, zpestřeného rychle se vyvíjejíci planetou Genesis (na přerostlé bakterie je celkem zajímavý pohled). Aby z toho byl zajímavý film, chybí tomu buď víc akce, která byla ve druhém dílu, nebo nějaká hloubka, kterou zase oplýval díl první. Takhle jde na Star Trek o těžký průměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Děj je potlačen zmrtvýchvstáním Spocka a dolováním jeho vědomí z Kostry McCoye... akční moment představují Klingoni v čele s Christopherem Lloydem a největší vtip pojmenování klingonského dravce Bounty, jinak je scénář záplatovaný až běda a ani James Horner to nezachrání, i když se snaží. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $76,471,046Tržby Celosvetovo $87,000,000║ Strašne chatrný dej, kde sa dohromady nič prevratné neudeje. /45%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, je to slabé a velmi nucené znovuuvedení postavy, na jejíž zničení neměli tvůrci dost odvahy. Problémem je, že jediným cílem filmu zůstává oživit Spocka do závěrečných titulků a všechno kolem (Klingoni, přestřelky, souboje) působí mechanicky a doplňkově. I Hornerův soundtrack už nemá výbušnost předchozího dílu a, co je horší, nefunguje ani energie admirála Kirka. Ten sice podstoupí dvě strašlivé oběti, ale ani jedna z nich nemá punc výjimečnosti, není provedena nijak oslnivě a jen Shatnerovo solidní herectví zabrání absolutní rutině. Nimoy jako režisér rozhodně nedosáhl Meyerovy ani Wiseovy velikosti a Pátrání po Spockovi se úrovní smrsklo někam k běžnému seriálovému dílu. Nebýt pár momentů (únosu Enterprise a hlášek Scottyho), byla by třetí filmová štrapáce zralá na odpis... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ztráta Spocka by byla pro svět Star treku asi smrtelná a proto nemohl být jen tak škrtnut. Cesta pro Spocka, jeho nahrání a pokračování jako by se nic nedělo je příliš umělá snaha o návrat legendy. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi přímo navazuje na výborný Khanův hněv a bohužel tím trpí snad všemi možnými způsoby. Celý film vlastně nemá žádnou pořádnou zápletku a funguje spíš jen jako takový dodatek ke dvojce, který v podstatě skončí dřív, než pořádně začne. Kirk radši místo toho, aby trpěl pod velkými ztrátami, hlásí jak Arnie v Komandu (na druhou stranu nic proti tomu) a především tu má málo prostoru McCoy, což je citelně znát. Nezachraňuje to ani klingonská verze Dr. Browna z Návratu do budoucnosti jako hlavní záporák a nebýt rozumné délky a příjemného tempa, nařkl bych režírujícího Nimoye z toho, že to úplně zabil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdné flotily je tentokrát překvapivě zakryt mystičnem, ale bohužel velmi unylým. Nepomáhají zdlouhavě podané dramatické dialogy, zvraty značící nastavovanou kaši, u které tvůrci neví, jak dál, ani trestuhodně sterilní prostředí prokládané směšnými triky (Klingonský pes mě bude strašit ještě dlouho). První hodinu tak zachraňují jenom obrazy z Genesis a neskutečné Shatnerovo charisma, bez kterého by se snad Enterprise z důchodu (mimochodem kolikátého už?) nevrátila. Až ve chvíli vyjednávání s Klingony se rozpoutá něco, co se dá konečně nazvat dobrým sci-fi. Způsobuje to Kirkova odhodlanost, věrohodné a hmatatelné pouto ke Spockovi a několik dějových kliček, které dokazují, že i ve Star Treku se můžeme dočkat přidání emočního plynu. Konec jedné tváře tak v tomto díle přichází za vteřinu dvanáct. Opakovat napočtvrté to, že si Scotty vážně nikdy neodpočine a že James T. Kirk by pořád byl rád kapitán, už by byla cesta do pekel. Naštěstí z toho byla nezapomenutelná Cesta domů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film pusobi dojmem, ze tvurci tak nak nemaj moc o cem vypravet, jen potrebovali nejak zpatky dotahnout Spocka. A podle toho to taky vypada, prvni pulku filmu se nic moc nedeje, druhou konecne Enterprise s hrstkou posadky vyrazi na zachranou misi. Bohuzel ani potom se toho moc nezacne dit a souboje se daj spocitat na prstech jedny ruky, aspon, ze vybusny finale stoji za to. Zaporaci taky pusobi dojmem, ze tu jsou spis aby se nereklo a Lloyd se do podobny role naprosto nehodi. Navic posadka Enterprise zacina uz bejt lehce prestarla a Kirk zacina bejt pekne oplacanej. Ale jako celek to porad ma svoje urcity kouzlo, takze film nudit nezacne, ale proste to neni zadna velka jizda nebo zabava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již název snímku dal tušit, že slavný Vulkánec ještě naposledy nezastřihal ušima. Bez Spockových logických hlášek byl sice intergalaktický prostor poněkud smutnější, ale na nedostatek akce či zábavy si nemohu stěžovat. A až vylepším svou archaickou klingonštinu, tak patrně docením i těch několik rozhovorů, při kterých se nenašel dabér latexových paňáců a distributorovi se někam zatoulaly titulky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trojka Star Treku sice je "doplňkem" Khana, ale já se u ní bavil skoro stejně dobře. Zamrzelo snad jen nahrazení Kirstie Alley a fakt, že "velká Kirkova ztráta" se přešla na můj vkus hodně rychle. Jinak opravdu spokojenost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film naprosto bez napětí. Kirk zoufale oplakává smrt Spocka, který není mrtvý, ale další smrti jsou až směšně nezajímavé, i když by měly být alespoň pro Kirka ještě víc devastační. Nimoy musí být dost egocentrik, když celý celovečerák založil jen na tom, že ho chce publikum zpět. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

100%ní pokračování Khanova Hněvu. Ne příliš akční, občas velmi vtipné. Akorát Saavyk nám trošku zhubla a zestárla. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nehorázně ukecaný Star Trek, ale Kirk kradoucí Enterprise a schytávající snad nejhorší životní kopance na dvě hodiny filmového života mě málem dotlačil i k slzám. Jinak se to nese přesně v duchu prostředních dílů trilogií. Začátek to vlastně nemá, konec nabízí jen částečné rozhřešení. Ale popravdě mi to ani nevadilo. Shledání se Spockem mě naplnilo dokonale. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Čekal jsem katastrofu, která bude jen o tom, jak co nejefektivněji vzkřísit Spocka, nicméně musím přiznat, že jsem příjemně překvapený. Scenáristé si s tím vyhráli a vymysleli něco, co dává smysl a co, přiznejme si to upřímně, mohlo dopadnout mnohem hůř. Navíc zde máme super záporáka v podobě Christophera Lloyda. Neříkám, že jsem spokojený, říkám, že jsem příjemně překvapený, jak jim tento film krásně zapadl do série. 75 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes věřit tomu, že to tvůrci Star Treku někdy se Spockovou smrtí mysleli vážně a jeho zmrtvýchvstání nebylo v plánu, nicméně kdyby mě o tom nepřesvědčilo nic jiného, tak právě tenhle film ano. Je vidět, že Pátrání po Spockovi vzniklo rychle, jde v něm jen o to jedno a děj jinak není příliš zajímavý. Není tak promyšlený jako u prvního filmu, není tak akčně zábavný jako v případě Khanova hněvu. Navíc Leonard Nimoy se v režisérském křesle zrovna nepředvedl, Christopher Lloyd se na Klingona moc nehodí a James Horner jako by pro soundtrack využil jen hudbu, kterou už měl složenou odminula, ale zdála se mu slabá. Přesto ale Pátrání po Spockovi není špatný film. Je "jen" lehce nadprůměrný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli-že má tenhle film nějakou zásadní vadu, pak je to příšerná, příšerná předvídatelnost (tedy až na jednu věc, kterou vykvákati nemohu, neb by to byl spoiler velikosti jezera Issyk-kul v Kyrgyzstánu a musel bych se za spoiler ztrestat useknutím malíčku na levé noze. A já mám svůj malíček rád). Všechno ostatní ale naštěstí funguje (byť mhouřivě hledím na někdy trošku otravné pseudo-citové výlevy), postavy jsou zábavné, dýchá z nich nadšení pro další společnou práci a všeobecná komornost a civilnost příběhu je osvěžující, pročež zvlolávám: smrt každodennímu zachraňování široširého kosmu. Krleš. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Star Trek 3 pořád drží velmi vysokou úroveň co se kvality týče. Rozhodně není o nic horší než jeho předchůdci. A to i přesto, že se v něm odehrává, v jiných filmech často problematický, návrat jedné z hlavních postav na scénu. Zde se to ovšem povedlo bez křečí a to je co říct. Pro mě Star Tek = Spock, Kirk a McCoy a a tak nemůžu než být spokojen. Scénář je vzhledem k žánru solidní, a režisérsky je film zvládnutý lépe než Star Trek II. Jen té rozmanitosti je možná až moc. Různé vesmírné bytosti v baru například, působí téměř komicky. Některé speciální efekty, zejména záběry vesmírných lodí, celkem obstojí i po letech. Se studiovými scénami je to už trošku horší, ale na druhou stranu je film díky tomu celkem roztomilý. ()

Reklama

Reklama