Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva flákači, blázen do bojového umění Mitsuo a lehce zaostalý Fujio, se stanou svědky probuzení zombií na obří skládce uprostřed Tokia. Zombie pohlcují celé město a hrdinové se rozhodnou podniknout cestu do Ruska. Vše ale nedopadá podle jejich představ a jejich cesty se rozcházejí. Po několika letech, kdy je už Tokio zamořené zombiemi, se Fujio prodává jako gladiátor v zombie zápasech a dostává nečekaného protivníka. (destroy83)

(více)

Recenze (19)

dezorz 

všechny recenze uživatele

natocit zombie film aby zostal zanrovym a pritom niecim zaujimavym je dnes velmi tazke a ani romero uz nie je romero. ale predsa, podarilo sa to anglicanom v shaun of dead a podarilo to aj v tokyo zombie.ak shaun of dead je komicka zombie uchylaren tak tokyo zombie je komicka uchylaren na druhu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetá zombie komedie, kde si to dva maníci rozdávaj se zombiema pomocí jiu jitsu a jde jim to solidně a vtipně, nicméně je tam přece jenom těch řežeb trošku pomálu se mi zdálo a kvůli tomu to dost ztráci na vtipnosti, navíc druhá polovina v budoucnosti je už naprosto o ničem a pobaví jen ty zombácký gladiátorský bitky, jinak kde nic tu nic a stává se z toho nevtipná píčovina ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Absolutely mad zombie comedy, dva maníci plešoun a ne příliš chytrý afro Japonec, kteří se oba místo aby pracovali věnují Jiu Jitsu, jsou svědky vypuknutí zombie nákazy v Tokiu na místní skládce jménem "Černá Fuji" na kterou se nezakopávají jen chemikálie, ale i lidé - a díky této kombinaci biochemických odpadků a mrtvých zavražděných těl plných zloby vznikly zombie. Některé scény byly tak stupidní, až byly vtipný. 60% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I wonder if he´s pissed because I hit him with a car. Svérázně jeblá komedie plná laciného humoru, oproti které je i Wild Zero čistě intelektuální záležitostí. Příběh není podstatný, důležité je bavit. A snad i právě proto z Tôkyô zonbi srší tolikeré energie a svobody (demence). O své se samozřejmě postaral i tradičně skvělý Tadanobu Asano, který společně s Aikawou a Erikou Okudou chrlí jednu hlášku za druhou, několik neotřelých nápadů (kam se zombivci hrabou na zombalda) a výborná finální pointa. Are you fucking retarded? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach zase ten zombie žánr, jak já ho mám jen „rád“. Čas od času však narazím na zajímavou komedii, která zas tak špatná není, ale zatím jsem většinou narazil jen na ty americké či britské. Proto jsem tentokrát rád zabrousil i k jejich asijské konkurenci a chybu jsem určitě neudělal. Tento kousek sice není žádný velký zázrak, ale najde se tu několik momentů – humorných situací, kvůli kterým stojí za to, se na Tokyo Zombie podívat. Především pak ústřední dvojice „dementů“ stojí opravdu za to a začátek filmu se mi zdál mnohem lepší, než jeho druhá polovina, stejně jako šikmooký místy až perverzní humor…(více na mém blogu). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Proč jsi musela mamince ukoponout hlavu, jako kopací míč?" "Máš s tím snad problém? Jestli jo, tak už nebude žádný sex." Ti Japonci jsou fakt ujetí. Ale smysl pro humor mají, to se musí nechat. Mačkací elektrárna mě fakt dostala. Jakonec s afrem taky. A film? Komedie dobrá, o zombíkách to vlastně ani vůbec není. Možná je to zbytečně dlouhé, možná občas zbytečně ukecané, některé scény zbytečně natažené. Ale baví to. Ne, že ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Tokyo zonbi“ je klasickou ukázkou japonské tvorby, klasickou v oblasti komedie. Vezmou hororovou látku, naprosto se vykašlou na její hororovost a vrší na sebe jeden bizarní nápad za druhým. Tady je těch nápadů přece jen málo, ale může se vám stát, že se třeba i zasmějete. Dojem mi trochu kazily ještě digitální triky, ale tak těm se to daří většinou. Nebude to moje nejoblíbenější japonská komedie, to určitě ne. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tak ďalší ad absurdum japonský zonbi film. Rozdelený do dvoch polovíc, kde prvá kritizuje znečisťovanie a druhá zosmiešňuje japonské reality show. Prvá je dobrá, sú to klasické japonské wtf momenty a celkovo sa na tom dobre zabáva. Druhá polovica je už o niečo horšia. Je tam veľa hluchých miest a nepobaví tam vlastne nič. Ale za vtipné zonbi mordy dám o hviezdičku viac, než som plánoval. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mne poněkud minul. Pár zajímavých nápadů mi zabilo amatérské zpracování, nesoudržnost filmu jako celku, absentující tempo, logika na vandru a kdo ví co ještě. Asi nejsem japanofil. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nemusíte mít nutně rádi japonský styl humoru, abyste se u toho bavili. Tahle komedie je svým pojetím humoru dost univerzální, ale zároveň nespadá do hloupých stereotypů. O zábavu se zde stará velmi povedená dvojka představovaná mistrem v jujitsu a jeho lehce retardovaným žákem. Pracujíc v jakési výrobně hasicích přístrojů si během přestávek na oběd trénují své jujitsu a starosti jim dělá snad jen šéf, kterému se takové plýtvání časem nikterak nelíbí. Jenže přijde zombie apokalypsa a tak jsou oba hrdinové nuceni z města odejít. Nešťastná příhoda je však rozdělí. - STŘIH - Zombie apokalypsa o pět let později. Fujio (ten retardovanej) se konečně naučil jujitsu a vydělává si souboji se zombíky v aréně. Bydlí se svou ženou a děckem ve městě, které ovládají bohatí a ti ostatní jsou buď jejich otroky, přisluhovači nebo materiálem pro zlikvidování v aréně. Obě části filmu sice sdílejí stejnou hlavní postavu, ale působí jako dva úplně odlišné filmy. Je to dáno tím, že film vznikl na podkladě mangy, která má právě dva díly. První polovinu hodnotím jako velmi vtipnou a zároveň odlehčenou zombíkárnu, která sice nenabízí kdovíjaké gore, ale vše vyvažuje dobrý humor založený na dialozích. Druhá půlka je tvořena především souboji v aréně a vtipných momentů výrazně ubývá. Je škoda, že druhé části se nepodařilo udržet laťku, kterou film nastavil na začátku, protože jinak bych rozhodně hodnotila výše. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Zábavná zombie parodie ze země vycházejícího slunce nabitá ujetým humorem a bojovým uměním jiu-jitsu. Hlavními aktéry příběhu jsou dva flákači Fujio a Mitsuo, kteří po propuknutí zombie šílenství v Tokyu plánují cestu do Ruska. Do cesty se jim ale připlete mladá japonka a vše nabírá jiný směr. Po letech, kdy zombie ovládnou celé Tokyo, si místní smetánka vystaví chráněný palác a zotročuje chudinu, ve které se objeví i Fujio, který je nucen se živit jako gladiátor v zombie zápasech, kde se nakonec setká s nečekaným protivníkem. Samotný snímek si bohužel, také díky své dlouhé stopáži, nedokáže udržet vysokou úroveň, kterou divákovi naservíruje hned zpočátku. Naštěstí vše zachraňují opravdu vydařené vtípky a laciné efekty, které dodávají filmu punc parádní zábavy. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Z první půlky je to ujetá komedie, která hlavně na začátku hází jeden ujetý či úchylný nápad za druhým a celé to plyne bez hluchého místa. Chemie hlavních protagonistů je zábavná a fakt jsem si užíval jejich vztah a eskapády. Tohle celé, ale bohužel v půlce je pryč a my dostáváme skoro až drama o udržení si svých ideálů a co je důležitější zda ideály či se "zaprodat" a postarat se o svojí rodinu. Ano, není to úplně najednou extra vážný drama, pořád to pracuje s tím že celý svět je absurdní, jenže i přes to druhá půlka opravdu viditelně zvážní. Což nebylo na škodu a přidalo to i lehčí hloubku do příběhu, bohužel se tu ale i kvůli tomu objevilo několik hluchých míst. To dle mého bylo způsobeno hlavně omezením prostoru, kdy už to není "road trip" po světě zamořeném zombies, ale celé se to odehrává v uzavřenějším prostoru. Ale jo, na konci to zase chytlo tu stejnou bláznivou atmosféru a užil jsem si to. Škoda jen toho tempového kolapsu, jinak se jedná o fakt zábavnou japonskou ztřeštěnost, za mě pecka! ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Todle nefunguje a nikdy fungovat asi nebude. AkčníZombieHoror to není, Komedie to taky není, je to spíše tragédie za 0% ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není ani horror (i když z Land of the dead vykradl hodně motivů), ani komedie... Celkově sou tu asi dvě dobré scény a u zbytku si říkáte "WTF, co má tohle sakra znamenat??!!" Nesourodá patlanice, bez nosného příběhu opravdu nedrží dohromady a sám sobě se divím že sem to vydržel až do konce. 100 minut nudy... ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Svérázná japonská adaptace zombie stylu, kdo není japan-pozitivní, vypne to. Já mám rád japonce, zombíky, džiu-džicu. Nejvíc mě ale dostaly ty brutálně humorné gagy, navíc v situacích, kam by je NIKDO ze západu nedal (-: Na tenhle film vzpomínám vždy s velkým úsměvem na rtech. p.s. Mohli by udělat pokračování o té cestě do Ruska (-: ()

Reklama

Reklama