Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi - Kniha druhá: Země

(série)
  • USA Book Two: Earth
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, 2006, 8 h 41 min (Minutáž: 24–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Daniel Dae Kim, Victor Brandt, Robin Atkin Downes, Laraine Newman (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (8)

ricmont 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud pro mě něco definuje druhou sérii tak je to Toph a Zuko. Toph se okamžitě stala mojí nejoblíbenější postavou. To jak se sarkastická, jízlivá ale zároveň milá je úžasné. Zuko tady začíná svojí cestu vykoupení, která je víc klikatá než jsem čekal. Celkově i ostatní postavy jsou zde po citové stránce víc do hloubky rozpracované. Samotné příběhy jsou úžasné a finální část o zachránu Království země naprostá pecka. ()

Jestrab 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cíl byl jasný, tahle série musí projet jako ta první za každou cenu. A musím říct, že je ještě o kousek lepší. O ten kousek, který z ní udělá 5*. A může za to právě Azula. Je o dvě třídy výš, než byl Zhao. Má na to i dvě kamarádky, které z tvoří klasický opak v animácích. Sílou jsou dost vyrovnané, přesto tvoří svými různými schopnostmi dobrou paletu. Jen mě mrzí, že jsme neviděli žádná comba jako ohnivé dýky nebo... no oheň nebo dýky s baletěním moc nejdou, ale to jsem odběh. Hlavní je to, že Azula má charakter. Stejně zlý jako Zhao, ale podtrhnutý lorem. A ani mi nepřišlo, že by na tom kdokoli jiný strádal. Navíc se k BoomerAang teamu přidala Toph, která mezi ně parádně sedí a i u ní je zaznamenán charakterový posun, který je pochopitelný a srozumitelný u všech hlavních charakterů. A když jde o ty spíše epizodické, zvládnuté na jedničku. Jediné co bych mohl vytknout je to, že je série míň mysteriózní, ale co čekat, když se vše blíží ke konci Až po dokoukání jsem si vlastně uvědomil, že jsme možná přišli o Suki. A popravdě se o ní docela bojím. Koneckonců je to holka, ale když jsme přišli v 1. sezóně o Yue tak... pane bože, já na to nechci ani myslet... ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Never give up without a fight." _____________ Neskutočná jazda, ktorá s prekvapujúcou ľahkosťou vo svojom príbehu strieda fantasy rozprávku pre deti za miestami naozaj emocionálnu drámu, pri čom si stále zachováva mimoriadne vysokú kvalitu a prvú sériu dokonca v každom ohľade prekonáva! Gradácia v druhej polovici série je jednoducho neuveriteľná, skutočne skoro každá časť je o kúsok lepšia ako tá predošlá a záver je potom extrémne silný a šialene epický (husina sa u mňa dostavila takmer okamžite)! Fakt nemám slov, dávam 9,5 vrtákov z 10, aj napriek pár slabším častiam to ako celok pôsobí skvostne! Neskutočne sa teším na finálnu sériu! PS: Dejová linka s Appom ma úplne rozobrala... ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, it´s time for confession. Nevěřil bych, že to kdy řeknu, ale Kniha druhá: Země v mých očích překonává vše, co jsem viděl v Legends of Korra, včetně třetí série, kterou jsem doteď považoval za nedostihnutelnou. Je těžké nějak rozumně popsat, čím mě tato řada tak uchvátila, ale pokusím se to shrnout ve dvou bodech. Největší zásluhu na tom ale určitě náprava mé hlavní stížnosti na sérii první: roztříštěnost dílů. Změna není na první pohled tak patrná, ale po pár dílech si už všimnete, že se příběh drží větší a předem promyšlené formule, kudy má směřovat. To se mi moc líbí. Téměř každá epizoda navazuje tam, kde předchozí skončila, a samotné díly jsou jen části většího celku. Druhým bodem je Azula. Jeden ze záporů první série byl slabý padouch. Svým charismem Zhao nezaujal, protože žádné neměl - působil celou dobu tak nějak povrchně a bezcharakterně, čemuž nahrává i to, že jsem si až doteď nedokázal zapamatovat jeho jméno (ale fakt - Zhao, Ozai, Zuko, Sozin, Sokka, Suki - to se někomu neplete?). Azula v tomhle ohledu zcela odčiňuje nedostatky svého předchůdce a rýsuje se v ní velmi zajímavá postava, kterou doufám dostane v poslední sérii nějaký větší rozvoj. Jako celek mě druhá série Aanga vážně dostala. Nějakou chvíli jsem uvažoval i o stovce, ale pár slabších epizod se našlo. Takže zatím 95% ()

Lendak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, ako tvorcovia s ľahkosťou striedajú fantasy akčňák pre deti a politický triler so silnou dramatickou vsuvkou (Appa) je niečo neuveriteľné a zároveň hádže všetky hrané diela, ktoré podobnú tému berie smrteľne vážne. Do toho, ako je celá druhá polovica séria majstrovský vygradovaná všetko to nádherne končí horskosladkým vyvrcholením je, proste to je..... Akcia, napätie, humor a totálne emočné zničenie v piatich minútach. Kto toto kedy videl? ()

Galerie (391)

Zajímavosti (8)

  • Aangův předčasný odchod od svého avatarského tréninku na záchranu Katary a následky tohoto rozhodnutí nápadně připomínají impulzivní akce Luka Skywalkera, zatímco trénuje s Yodou na Dagobě ve filmu Impérium vrací úder (1980). (Azurovydrak)
  • Tvůrci seriálu uvedli, že (nesmyslná) díra na oči v kamenném brnění Toph byla jen designérskou chybou. Bylo zamýšleno, že díra bude ve výši úst pro přísun vzduchu, při animaci ale došlo k omylu. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama