Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi - Kniha první: Voda

(série)
  • USA Book One: Water
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, 2005, 8 h 13 min (Minutáž: 23–26 min)

Epizody(20)

Recenze (8)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno prvních 8 dílů. První tři epizody navnadily, nicméně pak to kvalitativně trochu sklouzlo, upřímně Aangovo řešení problémů v každé přilehlé vesnici mě moc nezaujalo, bylo to příliš rychlé, někdy nudné a vlivem krátké stopáže se často dostával ke slovu starý přítel deus ex machina. Stavbou a kadencí jednotlivých dílů mi to připomnělo první sezónu Agents of S.H.I.E.L.D. Zatím to drží především Katara, kterou jsem si hned zamiloval. Doufám, že se tomu brzo vrátí ta hravost prvních tří epizod... První série dokoukaná, no ten standart co byl patrný už na začátku nezmizel - stále pozoruji kvalitativní výkyvy, zejména jak se některé epizody snaží odvyprávět celé vlastní backstory během dvaceti minut, což pak vyzní ve výsledku nedotaženě a useknutě. Vyvažují to díly, které se soustředí na interakce mezi hlavními postavami, ty jsou dozajista klenotem seriálu, koneckonců i u Korry byly dialogy nejsilnější stránkou. Budu se už opakovat, ale seriálu by prospělo vytyčit si nějaký větší a celistvější příběh, tahle rozvrstvenost dílů mě někdy mrzela, jelikož na nás chrlil epizodní postavy, na které si už po pár dílech ani nevzpomenete. Přese všechny výtky jsem ale nadmíru spokojen a jsem zvědav na druhou sérii. Prozatím 85% ()

adamix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AVATAR je vcelku dobrý seriál. Príbeh je rozvrstevnatý do mnohých epizód a ani na chvíľu nenudí, i keď má mnoho menej dôležitých odbočiek. Humor i keď detský, ale rozosmeje. Každá epizóda bola príjemným pohladením na to moje vnútorné dieťa s inteligentným dejom a pútavosťou. Zaujímavé postavy sú iba tie hlavné - traja hrdinovia, ich mazlovia a osadenstvo z národa ohňa. Keď sa zachce, tak aj akčná stránka je super. A malý Aang je neskutočne milá postava. Neviem si predstaviť, ako by to vyzeralo keby to nebolo animované. Asi by to bolo fiasko, aké dosiahol posledne Shyamalan :). ()

Reklama

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá kniha ma ako malého chytila ale musím povedať že není žiadny kvalitatívny úžas, je jasné že to čo seriálu dalo paru bola 2. séria, toto bol len rozbeh ale dobrý, síce niektorým ľuďom vadí že sa tu prechádzame po svete a každá epizóda na nás chrlí inú lokáciu s novými postavami ale to je práve to super, cítite tým reálnosť aj veľkosť sveta na ktorom sa nešetrilo, najlepšie epizódy série sú Filoniho prvotiny (ten istý človek čo vytvoril Star Wars: Clone Wars) a musím povedať že je to úžasný debut a Nickelodeon mal fakt šťastie. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Appa, yip yip!" _____________ Vynikajúci úvod do sveta avatara Aanga, ktorý perfektne predstaví jeho lokality, obyvateľov a mytológiu... Chytilo ma to už v prvej časti a až do konca ani na chvíľu nepustilo (nemá to ani jednu nudnú časť!) a sám som bol nakoniec prekvapený tým, ako veľmi sa mi tento seriál páčil – takmer každá epizóda je svojim spôsobom filler, ale to ani trochu nevadí, pretože popritom geniálne (a hlavne úplne prirodzene!) rozširuje daný svet, takže v konečnom dôsledku ani jedna časť nepôsobí zbytočne – ten štýl rozprávania mi trochu pripomínal Gravity Falls... Jediná vec, ktorá mi tu chýbala bola mapa, zobrazujúca aktuálnu polohu jednotlivých postáv... Inak sa však jedná o parádnu jazdu, ktorá ani na chvíľu nenudí a preto ju odporúča 9 lietajúcich bizónov z 10... Ohromne sa teším na ďalšiu sériu! ()

Jestrab 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, sledovat tento fenomén začátku století až teď je těžký hřích, ale odpusťte mi to. Jako celek to funguje neskutečně dobře. To co se dovídáme je hodně situované jen na místa, kterými naší hrdinové prochází. Nezachází to až moc do detailu, což určitě v této formě neškodí. Rozmanitost epizodních charakterů a vývoj hlavních charakterů je to, na co měla cílit tato série; ve většině se jí to také povedlo. Z šesti hlavních charakterů se určitě nejméně poved Zhao. Ano, je to nejzápornější záporák série, ale na to, jaký byl dán čas Irohvi, absolutně nejlepší postava série, a Zukovi, mohlo být trochu víc času dáno i Zhaovi, protože působí dost povrchně. Je mi jasné, že touhle sérií pro něj končí jeho přítomnost, ale za mě opravdu sloužil jako fackovací panák, který nebudil tolik respektu, kolik by měl. Velký klad je pak poměrná vyváženost dílů. I fillery, který zde mají svůj vlastní řád, že předvádějí nové mechaniky nebo problémy, mají svou váhu a určitě bych nikomu nedoporučil je přeskakovat, i když od mě některé schytali i 3*. Nutno však říct, že jsem poměrně přísný kvůli velké popularitě, které se seriál těší. ()

Galerie (369)

Zajímavosti (50)

  • Design válečnic Kyoshi je silně ovlivněn japonskou kulturou. Na zlatém prvku jejich rukávů je vylisován japonský symbol Kyo, což znamená „hlavní město“. Jejich make-up je také inspirován make-upem Keisha a Kabuki. (KGBelik)
  • Věštecký styl tety Wu se nazývá osteomantie. V Číně se praktikuje již tisíce let a praktikuje se také v různých oblastech po celém světě. (KGBelik)
  • Calm Man je založen na konkrétním členovi ochranky ve studiích Nickelodeon. (KGBelik)

Reklama

Reklama