Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze uživatele zdepapepa k tomuto seriálu (1)

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) 

Naposledy, kdy jsem si prakticky ihned byl jistý, že něčemu dám pět hvězd byl v kinech Scott Pilgrim vs The World. Shodou okolností mají minimálně jednu herečku, resp. dabérku tyto dva projekty společnou. Seriálu jako takovému není moc co vytknout. Jediné, co mě mrzí, je odfláknutý český dabing, kdy se několik hvězd kvality ztrácí v opakujících se dabérech (kteří jsou navíc klasičtí čeští dabéři, kteří dabují milion dalších věcí, takže nulová výjimečnost hlasů), nulovém prožívání replik (stačí si poslechnout, jak Jessie Flower ječí, když v Serpent's Pass Toph spadne do vody a jak "ječí" její česká dabérka), v rozporuplnosti překladu (např. Twinkle Toes tu je poprvé hezky přeloženo jako baletka, pak ale z nepochopitelných důvodů dali tichošlápka, Hadí průsmyk je i Hadí průplav, Zukův proslov "born lucky/lucky to be born" je úplně změněn při segmentu V předchozích dílech jste viděli), v některých jménech (Hope vážně nebylo potřeba překládat (asi jediné přeložené jméno) - dovedete si to představit? "Těší mě, jmenuji se Naděje Nováková." V anglicky mluvících zemích klidně, ale u nás moc ne. Sokka je tu semtam překřtěn na Sokko(a)) nebo v neschopnosti autorů počítat slabiky v haiku. Takže jediná věc, která zbývá, co by seriálu šla vytknout, pokud bych byl cynik a hnidopich, je pojmenování holčičky Hope, což bylo na můj vkus až příliš okaté gesto. ()

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama