Reklama

Reklama

Malý toaster

  • Československo Odvážný malý toaster (více)

Obsahy(1)

Mile svérázné veselé postavičky a přitažlivé výtvarné zpracování dělají z tohoto výjimečně pěkného filmu krásný zážitek pro každé dítě. Film připomíná velké hollywoodské filmy, ve kterých hrdinové stále musí čelit novým problémům a proto je velmi vzrušující a skutečně silně upoutá vaši pozornost. Nudit se při něm zaručeně nebudou malí ani velcí! Jednoho dne rodina opustí svůj domov a zanechá v něm domácí spotřebiče. Ty ale oživnou a vypraví se do světa najít svého „pána“. Tak začíná nebezpečná, humorná a krásná podívaná o putování domácích spotřebičů do města i na venkov. Po boku nebojácného malého toastera tu kráčí vážný vysavač, zbabělá skříńka, hlučné rádio, rozsvícená lampa a další. Cestou prožívají nevídaná dobrodružství a jsou moc rádi, když nakonec svého „pána“ přece jen najdou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzásadnějších filmů mého dětství, který na pár chvil obměkčil mé malé kamenné srdéčko. (= nesmyslných 5*) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Solidní dětský film, v němž banda opuštěných, zastaralých, ale stále funkčních spotřebičů touží po další poctivé práci, k níž byly vyrobeny. Pouštějí se proto na cestu plnou nástrah a překážek, na níž hrozí utopení, rozebrání na součástky či slisování na šrotišti. Film tematizuje konflikt lásky k modernímu, co nabízí víc a nostalgie, citového pouta k věcem, s nimiž jsme vyrostli. Výchovně, leč nenuceně ukazuje klady přátelství a týmového ducha. +++++ Přitom všem zvládá děti učit základům filmové řeči - rozebrání na součástky zobrazuje jako naivistický, stylizovaný horor, první kontakt spotřebičů s vnějším světem v podobě záběru rozevírající krajiny a hudby ala "širý kraj", ukazuje představy i noční můry, které střihem přerušuje ke skutečnosti... Škoda, že podobný přístup někdy nerozvinutý a neobměněný přetrvává i ve filmech pro dospělé - ti již tak nemají pocit, že by měli divácky růst, možná jakkoliv růst. Silné ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství... na ní jsem byla odkojená :-) Ještě teď mám před očima tu scénu, kde se noří do bahna, nebo jak jsou v obchodě na součástky nebo na skládce... nebo jak uvadá osamocená žlutá květinka... nebo... no, pořád mám ty postavičky před očima. Nezapomenu :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nostalgie. Ani jsem nedoufala. že to i po letech bude pořád tak fajn. Vzpomínka na večery z dob, kdy se ve video půjčovnách půjčovalo i video. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Yes! Při pohledu na zachmuřený vysavač v galerii jako by mne osvítilo a já si bleskurychle vzpoměl, jak rád jsem měl tento neobvyklý animovaný snímek... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Krutost. Domácí spotřebiče se vydávají na dobrodružnou cestu ke ztraceným majitelům. Už po přečtení toho o čem film vlastně je sem umíral smíchy a proto jsem si snímek nemohl nechat ujít. S opravdu velkým klidem můžu říct, že The Brave little toaster je (spolu se SpongeBobem) nejujetější film, který jsem viděl. Hlášky typu "Co když se z nás stanou kanibalové" nebo " Jsem šťastný jako kdybych měl v sobě čerstvou housku.", jsou opravdu rulezz. K tomu se tam zpívají ty nejdebilnější písničky na světě a hraje psychedelická hudba. Tenhle film je prostě moc..... Doporučuju ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která pro mě v dětství měla absolutní kouzlo. Nedokážu říct, čím to bylo. Občas si říkám, že bych to sehnala a podívala se na to někdy znovu, ale.... Co když bych to kouzlo mého dětství zničila? ~(4,9)~ ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Slušný pohádkový příběh, který sice nahrazuje tradiční zvířátka či malé děti elektronickými spotřebiči, ale až na několik vtipů s tím nijak nepracuje a pohybuje se v obvyklých žánrových kolejích. Kromě standartní adorace přátelství a odvahy se zde ovšem divák dočká i zjištění, tak odlišného od postojů současné spotřební společnosti, že kvalitně fungující staré spotřebiče mohou díky nostalgii uživatele s přehledem porazit i moderní multifunkční přístroje a zabránit mu tak v nákupu nového zboží. Jak nemilé zjištení pro firmy, zakládající svůj profit na neustálém nátlaku na uživatele, aby modernizoval pravidelným utrácením težce vydělaných peněz za nepotřebné, ovšem módní předměty... Aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, tak musím zmínit, že Subjektiv pouze na základě zvuků linoucích se z mého počítače tuto interpretaci předpokládal dříve, než se dala vyčíst ze samotného snímku. Kdybych to zde nedoplnil, tak by byl jinak hrozně nespokojený a chtěl by mi určitě zvýšit nájem, zrůda! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Dětská vzpomínka na tento animák je už poněkud vybledlá a nutno uznat, že i film samotný za současnou konkurencí výrazně pokulhává - přesto mu nemůžu odepřít, že jako malý kluk jsem tomu toasteru, dečce, lampičce a vysavači fandil a finále na vrakovišti pro mě bylo vskutku nervy drásající. :D ()

klerik 

všechny recenze uživatele

TOY STORY+ZA PLOTOM Pekná, zábavná, poučná rozprávka o skupinke spotrebičov, ktoré sa vydajú hľadať svojho pána... Adventúrna schéma, ktorú využívajú animáky dodnes dobre funguje, poučovanie o konzumnosti ľudskej spoločnosti je striedané s nevtieravým humorom. Čo však pomerne dosť kazí zážitok je recitovanie... Neviem či v originále sa spievalo, ale v českom prevedení pôsobí "čítanie textu" dosť morbídne až má človek chuť strhnúť z hodnotenia štvrtú hviezdu... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dětinská až primitivně kýčovitá kresba mě ze začátku odrazovala. Elektrickou dečku jsem dlouho považovala za budík zabalený do hadru. Písničky byly dlouhé a pitomoučké k nepřežití (český dabing). Ale pak se vylouplo pár nadprůměrných scén, například halucionogení trip u rybníku nebo Toasterova surrealistická noční můra a to bylo jak z úplně jiného filmu. Konec byl napínavý. ____ Nemůžu si ale odpustit poznámku, že Toaster není jednoznačně kladný hrdina, dokonce není aní leadr party zběhlých spotřebičů, kápem je spíš Vysavač. Toaster není ani dobrým parťákem, ostatní se obětují pro partu, zatímco Toaster jen kvůli své otrocké lásce k pánovi. A ve věcech lásky je Toaster bez srdce. Pěkně rychle zapomněl na Elektrickou dečku a nebohou žlutou květinku nechal zvadnout, aniž by jí poskytl slovo útěchy. Kdepak! Toaster je spíš záporákem, rádoby vzorňasem, který za sebe nechá dřít ostatní a neohlíží se na ně. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Pohádku, ve které hrají hlavní roli topinkovač a další domácí spotřebiče, jsem si nemohla nechat ujít. Na dobrodružbé cestě za svým majitelem zažívají domácí pomocníci řadu nebezpečných příhod, zvlášť strašlivě působí zlý magnet na šrotovišti železa. Výtvarné zpodobnění mi dost připomínalo tvorbu našeho Zdeňka Millera. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Pohádka tak moc pro děti, že ji teď nedokážu adekvátně hodnotit. Dnes už to nezvládám dokoukat, jako malý jsem ji ale miloval! ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Jejda, tak tahle pohádka ovlivnila moje dětství asi ze všech nejvíc. Toaster, lampa, vysavač a nevím co ještě prožívají velké dobrodružství... Krásné, nostalgické vzpomínky. :') Těžko říct, jestli bych to teď hodnotil stejně, ale jelikož jsem to jako dítě žral - a pro děti je ten film hlavně určen, tak dávám plný počet. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Po naozaj mnohých, mnohých , mnohých rokoch sa mi opäť podarilo vzhliadnúť tento nevšedný animovaný film, ktorý som si sem-tam ako malý pozrel doma na videu. Vtedy som ho až tak veľmi nemusel, vlastne som sa dosť bál mnohých pasáži a celkovo som mal svojich favoritov niekde úplne inde, ale opätovné vzhliadnutie po rokoch bolo celkom zaujímavé. Mojimi najobľúbenejšími postavičkami boli rádio (hlava celej operácie, bez ktorého by boli všetci mnohokrát stratení) a milá perinka, ktorá vyvolávala v mnohých pasážach ozajstný súcit. Toaster je síce odvážny a posúva celý príbeh dopredu, avšak ničím iným nie je výnimočný. Plusom tohoto filmu je, že sa snaží ako-tak vykresliť charaktery jednotlivých spotrebičom a do istej miery sa mu to celkom darí. Z tohto ťaženia potom najvíťaznejšie vychádza asi vysávač, ktorý je síce občas zatrpknutý a možno najmenej odvážny, ale tiež aj najskúsenejší a ostatní by boli bez neho častokrát naozaj v koncoch... Čím však tento film zásadne líši od iných animákov je jeho spracovanie temných a zlovestných pasáži s obsahom vízie budúcnosti s množstvom nepotrebného šrotu zo starých strojov. Záver odohrávajúci sa na smetisku znásobovaný zaujímavou farebnosťou (veľmi citeľná počas celého filmu) bol aj opätovne po rokoch pre mňa dosť depresívny a trocha kazil celkový dojem filmu, a vlastne hlavne pre toto som túto rozprávku nikdy veľmi nemusel. Každopádne však treba povedať, že sa jedná o jeden z najzásadnejších animovaných filmov druhej polovice 80. rokov a začiatku 90. a tiež môj pohľad na tento film sa zmenil k lepšiemu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Viděno s českým dabingem, který tedy byl dost uječený, ale budiž. Prostě jen taková dětská taškařice s nedětskými průpovídkami ("Má nás rád jako prezident Roosevelt svoji manželku") a některými vtipnými blbostmi ("Chudák klimatizace..."). Pokud se nad tím ale zamyslím a zavzpomínám, tak jde o poměrně přesnou až doslovnou předlohu Toy Story 3. A mínus? Tím je značné délka, kdy už při záchraně panem opravářem to, co se stopáže týče, mohlo asi tak končit. ()

Reklama

Reklama