Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Za jediný zápor považuju někdy až přílišnou popisnost, proto se neodvažuju dát plné hodnocení. OBA SE SROVNEJTE, NEBO ODTUD POLETÍTE RYCHLEJI, NEŽ TEPLOUŠ Z VOJENSKÉ ZÁKLADNY! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Rádobyvtipná komedie, která ovšem dojíždí na slabší scénář a tím pádem i nepříliš humorné gagy. Jon Lovitz mi nepřijde jako "tahoun", který by měl na to dotáhnout v hlavní roli celý film na nějakou slušnou úroveň. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tato komedie zákonitě ztroskotala na od začátku nastavené puberťácké nadsázce, jež filmu samotnému nedovolila, aby se odlepil k výšinám gagismu či parodie. Ale na druhou stranu jako odlehčená zábava pro nenáročného diváka funguje Bláznivá škola celkem spolehlivě, a pak tu můžeme nalézt odkaz snad až na Rebela bez příčiny, což se vždycky cení. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::: Jedna z mých hooodně oblíbených komedií ! :-) "Toaleta bude zítra jen o něco náročnější !" ......... ::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiaci, vidím vo vás budúcnosť Ameriky.“ – „Choď do hajzlu!“ – „To bola naša knihovníčka.“ Paródia, ktorá ani v najvtipnejších okamihoch (otváranie knihy, nevinný tanec, zdolávanie schodov s napoly spustenými nohavicami, unesený učiteľ) nie je nijako extra vtipná. Jon Lovitz pre mňa vždy bol nesympatický a tak situáciu na hereckom políčku zachraňuje len zdravotná sestra z PRELETU NAD KUKUČÍM HNIEZDOM. Inak len zaujímavý sex („Nevedel som, že si panna.“ – „Ešte som si nedala dole nohavičky.“ – „Úch, ách... ale aj tak mi to nejde.“ – „Miláčik, ale ja ležím tu.“ – „Aha.“ – MŇAÚÚÚ!). V dnešnej ére takýchto paródií síce stará dobrá „klasika“ (kedy išlo ešte o príbeh, čo dnes znie takmer neuveriteľne), ale nestačí to. „Pripomínaš mi mňa, keď som bol v tvojom veku. Len ja som bol beloch, mal som oboch rodičov, boli sme bohatí, žili sme v dobrej štvrti a nemal som sto súrodencov. Vlastne mi asi pripomínaš niekoho iného.“ ()

choze 

všechny recenze uživatele

"CO UČÍTE?" - "NEVÍM, NĚCO VE TŘETÍM PATŘE." Potom co ZAZ skoncovali se svými kultovními parodickými sériemi PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM!, BLÁZNIVÁ STŘELA a ŽHAVÉ VÝSTŘELY, vystřihli v druhé polovině devadesátek ještě tři slušné jednohubky - BLÁZNIVOU ŠKOLU, MAFFIÓSA a UTOPENCE NA ÚTĚKU. Ta první si vzala na paškál filmy o učitelích krotících problematické třídy jako DŽUNGLE PŘED TABULÍ (na kterou odkazuje např. scéna zničení gramofonové desky nebo pokus o znásilnění ve školní knihovně) a její aktuální odvar NEBEZPEČNÉ MYŠLENKY (viz. plakát). A samozřejmě tu najdeme typické prvky komediálního stylu ZAZ od specifického herectví přes fyzické gagy, fóry v druhém plánu, až po odzbrojující dialogy a hlášky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vtipné, trochu střelené a docela dobré. Tia Carrere je pěkná, ale ostatní herecký ansábl je.... Právě výběr těch kopyt to sráží do jednoukoukatelného průměru. Kdyby bylo lepší obsazení, to by bylo něco. Ale jak říkal Švejk: Kdyby, to jsou chyby! :-). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si ty slogany, že v téhle škole není důležité něco naučit, ale přežít. Ostatně Jon Lovitz, který nechce být pouhým otcovým (ředitel slavné školy) stínem, bude bojovat s tím, že studenti mu jdou po krku, despotická ředitelka školy po kariéře a kolegyně by se ráda dostala do jeho kalhot. Nemusí však mít Nebezpečné myšlenky, protože jsme v žánru bláznivé komedie z pera jednoho z bratrů Zuckerových. Nevyřádil se sice tak, jako v případě Bláznivých střel, ale i tak o to byl tehdy na videu docela zájem. Škoda, že vedlejší herci nezaujmou, a to ani ředitelka Louise Fletcher, která po dlouhých letech oprášila roli chladně kalkulující zdravotní sestry z Formanova Přeletu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film Nebezpečné myšlenky mě v hlavě moc neutkvěly, takže mě ani parodie na něj nikdy moc nezajímala. Bláznivá škola má hlavně v prvních minutách pár solidních heftů, ale s blížícím se koncem se dostavuje spíše nuda. Přecijen komedie měla potenciál hlavně v tom, že ředitelka stojí na chodbě s bejsbolkou, učitelé nevědí ani co vlastně učí a tělocvikářka pro dívčí tělocvik vypadá jako chlap. Nevyhnutelný happy end tomuhle vůbec neslušel. 50% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Richard Clark vzal život do svých rukou a našel si školu, kde bude moci šířit osvětu a velké myšlenky mezi dychtivé studenty. Jenže vyvolená škola je spíše bojištěm, auto i kufřík přestanou být jeho majetkem ještě před příchodem k detektoru kovů a svou touhu po vzdělání studenti před vyučujícím také umně skrývají. Richard se však odmítá smířit s tím, že úspěchem učitele je přežít ve zdraví vyučovací hodinu a vydává se na boj se zabedněnými studenty, netečným vedením i žhavým klínem kolegyně Chappellové. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

David Zucker s Patem Proftem patřily jednu dobu k výrazným průkopníkům parodie. Jejich časy jsou sice dávno pryč, ale zůstalo po nich pár neškodných parodií jako je tato. Tahle si vzala ze terč školní prostředí což je samo o sobě poměrně originální prostředí z pohledu parodie. Jako korálky na nitku tvůrci navlékají jeden gag za druhým a některé filmy se dají identifikovat snáze a některé jsem ani nepoznal. Postřehl jsem jako ústřední motiv Nebezpečné myšlenky, něco málo z Pomády a pak už se to tak nějak různě prolínalo až to byl takový gulášek. Tahle parodie je poměrně neorganizovaně natočená jako když si učitel chce udělat zasedací pořádek, ale zapomněl si seznam žáků. Stejně o žádný souvislý děj nejde. Je totiž zacíleno hlavně na početný zástup vtipů a vtípků, které jsou velmi často dost korektně pojaty a nesplní požadovaný efekt rozhýbat bránici. Je to možná zvláštní, ale kdybych chtěl, tak mě ani jeden z vtipů zde prezentovaných nerozesměje. Slušelo by se podotknot, že tvůrčí duo v minulosti rádo flirtovalo s naivním vyzněním svých vtipů a to se tady projevilo naplno. Cení se originalita s jakou do toho šli a také za adekvátní herecké obsazení a možná tahle téměř zapomenutá parodie pobaví někoho stoprocentně. Kdybych ji měl oznámkovat jako ve škole, tak to bude za 3. Mé hodnocení: 60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná komedie, jen mi některé scény přišly zbytečně trapné. Od produktu spojeného se jménem Davida Zuckera jsem zkrátka čekal víc. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Taková ta komedie, když to zrovna dávaj v televizy a nic jinyho nedaváj tak OK. Moc jsem se sice nezasmál, ale zase mě to tak neurazilo a dalo se to dokoukat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilá parodie na "Nebezpečné myšlenky" s některými opravdu povedenými fóry. Bohužel však převažuje poněkud jednodušší humor ale i tak se jedná o slušný kousek ze Zuckerovi dílny. ()

Reklama

Reklama