Reklama

Reklama

Ostrov samoty

  • USA The Ballad of Jack and Rose (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jack (Daniel Day-Lewis) žije se svou šestnáctiletou dcerou Rose (Camilla Belle) na opuštěném ostrově. Snaží se ji uchránit před nástrahami okolního světa, ale s jejím dospíváním se to stává nemožné. Poté co Jack pozve svou přítelkyni Kathleen (Catherine Keener) a její syny, aby s nimi žili, Rose se cítí zrazena a začne vyvádět. Situace se vymyká kontrole a Jack je přinucen jednat… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tuto vskutku baladu o muži svérázných zásad, který svou dceru učinil na sobě a izolovaném kousku přírodního živobytí nezdravě závislou, aby jí pak sobeckým řezem o tu "jistotu" připravil, jsem se opravdu hrozně moc těšila, protože jak téma, tak i účast Daniela Day-Lewise byly pro mě příslibem něčeho vyjímečného. Nadšení se nekonalo a já teď jen dumám, jestli chyba byla víc na straně režisérky a autorky scénáře Rebeccy Miller nebo na mém "přijímači". ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Daniel Day-Lewis a jeho "malá domu" pro svou manželku Rebeccu Miller. Tématicky zajímavé, ale Ballada o Jackovi a Rose se minula účinkem pro své načasování, přestože má co říci. Tohle je film, co měl být natočen začátkem 90. let nebo ještě dřív a Rebecca se neměla bát odpovědí. Takhle jen předhazuje, manipuluje a (pro mě osobně) dělá především z mladé Rose hloupého otloukánka osudu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Ostrov samoty má zajímavý příběh a skvělé herecké obsazení. Jasně vévodí Daniel Day-Lewis a také Paul Dano. Ten kluk se prostě nikdy neobjeví v nějaké obyčejné či nezajímavé roli. Postavy podivínů, outsiderů či různých magorů jsou mu zřejmě nejbližší:) Samotný film disponuje sice vysokými kvalitami a obsahuje i několik velmi silných scén (zejména ta závěrečná, či "sblížení" Jacka a Rose), ale přesto se tak nějak nedokáže vytáhnout z průměru a zanechat nějaké silnější dojmy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší Danielov film, ktorý - podľa jeho slov - znova nemá s klišé nič spoločné. Preto sa na jeho filmy vždy teším. A naozaj, atypický film s idealizovanou myšlienkou, ktorej hĺbka však občas presahuje moje myšlienkové pochody a zdá sa mi príliš absurdná. Niektoré scény sú z môjho pochopenia na nevydržanie a celý film sa vlečie za možnosťami jeho spracovania, ktoré sú už tak celkom plodné. Herci nie sú na vine. 60%.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Malý, komorní, ve filmografii Daniela Day-Lewise zapomenutý film, který mě svou upřímností a otevřeností uchvátil od začátku do konce. Co se stane, když své dítě vychováte mimo civilizaci a ono nikdy nepozná společenské normy? Co se stane, když vy jste vážně nemocný a ono je na vás citově závislé? Co se stane, když si po letech strávených společně jste vzájemně tak blízcí, že vy, uvědomující si svou roli rodiče a znající normy společnosti, začnete v očích svého dítěte působit jako zbabělec, který se bojí toho, co je pro vaše dítě přirozené? To vše v necelých dvou hodinách, které mi i přes tradiční vyprávěcí postupy ukázaly trochu jiný typ vztahů a životního stylu. Kdyby podobných filmů vznikalo více, vůbec bych se nezlobila. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Komorné drama dcéry a chorého otca fixovaných na seba a svoj domov, žijúcich podľa, pre normálneho človeka podivínskych pravidel a slepo vzdorujúcich modernej dobe. Experiment v podobe postupného prijímania sveta tam vonku (cez vzťahy), poukazujúci na nezmyselnosť až nebezpečnosť konzervatívno-odmietajúceho prístupu k "pokrokovému, inému, cudziemu" a bezmocnosť osamoteného jedninca v boji za svoje "tradicionalistické" presvedčenie. "Všetko sa dá kúpiť." Povedal Lewis, opäť herecky perfektný a divák mu verí každé slovo každý pohyb, každé gesto. Inu spokojený som... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Day-Lewis je chameleon a je jedno, zda zrovna hraje ropného magnáta, muže s mozkovou obrnou nebo amerického prezidenta. Tady vystřihl roli otce, který upřednostňuje specifický životní styl a pro diváka není problém uvěřit mu jeho odlišnost od současného modelu konzumní společnosti. Myšlenka určitě zajímavá. Stejně jako atmosféra. Nástrahy okolního světa, před kterými chrání svou dospívající dceru, se objevují po příjezdu nečekané návštěvy. Má to své momenty, ale leccos není úplně vytěžené a dotažené. Ve výsledku citlivě pojaté, ale mohlo a mělo to dolehnout silněji. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Totální svoboda? Láska? Závislost? Nenávist? Záleží na úhlu pohledu a každý si to vyhodnotí po svém. Každopádně to neni tuctová záležitost. Herecké výkony velmi obstojné! Bez DDL v obsazení bych se k tomuhle dílku asi těžko dostal, takže jemu dvojnásobná pochvala :-) ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Film, který donutí jednoho zamyslet se nad pár úhly pohledu na život. Prakticky se podepisuji pod zdejší komentář StarsFan. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, určitě zajímavý příběh, velmi slušně scénáristicky zpracovaný. Brilantní herectví, samozřejmě hlavně mistr Nadherec, avšak ani ostatní představitelé se nemají za co stydět (v jedné z rolí i Paul Dano, který si s Day-Lewisem zahrál i v "Až na krev"). Jako bonus skvělý soundtrack. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Sugestivní, citlivě zpracovaný snímek o svojském životním postoji a morálních vztazích mezi lidmi. Camilla Belle je úžasná, ale Jena Malone má děsnou ránu, vypadá tak ujetě, že by se jí lekli i na konferenci o science-fiction. Nejen díky tomu se tento životní příběh nadlouho usadí v mé mysli. +skvělé songy ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Film je nepříjemný svým detailním pohledem na duševní pochody hrdinů v jejich nativním stavu, konfrontuje samorostlou "divošku" Rose s "civilizovanými" členy nové rodiny. Asi jako pohled na detaily fungování lidského těla se všemi těmi drobnými nechutnostmi, objevujícími se až při bližším pohledu. Zároveň lze brát postavu Day-Lewisova zestárlého hipíka jako představitele éry květinových dětí, na kterém lze pochopit důvody, proč skončily 60. léta takovým fiaskem mnohem lépe, než u mnohem ambicióznějších filmů zabývajících se tímto tématem v prvním plánu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jack Slavin (Daniel Day-Lewis) se svojí dcerou Rose (Camilla Belle) žije daleko od civilizace na opuštěném ostrově, dle svých zásad v souladu s přírodou. Ale i jeho jednou přemůže samota, a tak přemluví svojí dávnou přítelkyni Kathleen (Catherine Keener), aby se k němu, i se svými dvě dospívajícími syny, nastěhovala. Netuší ale, že noví obyvatelé (zvlášť mladí chlapci) dokáží u mladé Rose rozpoutat pubertální peklo ... Přiznám se, k filmu jsem se dostal jen proto, že zde hraje má oblíbená Jena Malone. Jenže ani její malinkatá role (ve které ale v pohodě dokázala na sebe strhnout veškerou pozornost) nedokázala vytrhnout film z těžké nudy. Uznávám, možná je to proto, že mi hlavní hrdinka byla extrémně nesympatická (jojo, když se zanedbá výchova v mládí, pak to takto dopadá), ale fakt jsem se málem uzíval ke spánku. Co ale určitě musím pochválit je hudební doprovod - sice se vybrané písně k filmu dvakrát nehodily, ale aspoň něco mne semtam vytrhlo z letargie... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Moc povedené ostrovní drama o vážně nemocném otci, který se staral po celý život o svou dceru a společně vedli přírodní, hodně alternativní, ekologický život.. Bojí se, aby dcera, která žije většinou na samotě nezůstala na světě sama a tak si do domu přivede příležitostnou milenku a její dva dospívající syny.. Tím se rozpoutává vztahová bouře.. Hodně komorní a nezávislé americké drama (v původním názvu je uvedena "balada") s velmi pěknými hereckými výkony a nepředpokládanými zvraty ráda doporučím všem, který mají rádi tento žánr ;-) ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

ani naramny vykon daniela day lewisa neprida tejto frigidnej do riti lezucej sracicke na sarme. ale pribeh pekny, vidno ze Rebecca je dcera svojho otca. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Očakával som baladu so všetkým čo k tomu patrí,žial nedočkal som sa ani drámy. Ostrov samoty mi pripadal trochu mešuge a ak by nebolo skvelého Day-Lewisa zrejme by som pri tom dve hodiny nevydržal. Pochválim ešte pár vydarených songov,scénu z drogového doupěte a záverečné scény + velmi trefný komentár Chamyla. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Já se teda nenudila, ale je to asi tím,že si už za ty roky umím najít i v nedívatelném filmu to,co může zaujmout, tedy když se mi zrovna chce.:) A tady se mi chtělo....hlavně když do "ostrova samoty otce a dcery" začínají nastupovat jiné postavy a vztahy, které měli nějaké vazby se začínají jaksi bortit. Někdy je těch emocí až příliš a zybtečně a někdy zase nejsou žádné a věci se dějí...tak trošku úlet. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příklad toho, že přemíra lásky zaslepuje a vede ke konci. Film je chytře vystavěn na postupném "chvění" mezi dvěma hlavními postavami, jejichž vztah vše drží i ničí zároveň. Výborně je ztvárněno rozpoložení Rose, kdy izolace a téměř žádný sociální kontakt spolu s neuvěřitelně silnou vazbou na otce z ni vytvořily "sociálního krypla" a dětsky naivní a vrtošivou konzervu - Zde je nutno smeknout, vše na tomto jemném předivu šlo přetrhnout, ale ve filmu to dobře (ne skvěle) funguje. Lewis je opět skvělý a je škoda, že jeho rolí je v posledních letech jako šafránu, jeho herectví je světová špička a tento film zvedá minimálně o 20%. Škoda jen mírně matnější střední části a trochu tempo ztrácejícího scénáře. Z vedlejších postav stojí za zmínku zejména Catherine Keener, která svou roli vypočítavé mršky zahrála velice přesně. Zaujmou i skvělé hudební motivy. Celkem film 60%+Lewis20%. Pěkný "malý" film ()

Reklama

Reklama