Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Olivii Lawrencová, členka hamptonské společenské smetánky a dědička obrovského jmění, začne nebezpečně přitahovat nově příchozí Tim Whalen. Nic netušící Olivia se zamotá do jeho pavučiny podvodu, protože on a její nevlastní otec plánují její vraždu, aby získali 3 miliony dolarů z jejího svěřeneckého fondu. Pro zápletku tohoto snímku byla inspirací klasika filmu noir ze 40. let a setkáme se v něm se spoustou různě bizarních postav. Silnou stránkou filmu je především výkon Meg Tilly, která do své role vkládá neobyčejný talent a zároveň ji zvládá naprosto přirozeně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neděsivý thriller aneb Bohaté ženy to mají těžké. 1) Hned v textu distributora se dozvíme část zápletky, aby pak inteligentní komentátor s přiléhavým nickem TO nám sdělil její další část. U filmů na jedno použití do letadla či autobusu je takové jednání hloupé a nehorázné. 2) Děj sám je poměrně napínavý a vydržel jsem dílo sledovat beze špetky nudy, což považuji za velký úspěch (filmu). 3) Delonovský klon 24letý Rob Lowe (Tim Whalen) a stejně starý přitažlivý Doug Savant (policista Mick) odvádějí, co se od nich čeká. Nic nevyčnívá, nic nevadí, všechno běží, jak má. Film poskytne hladovému večeři, aby poté upadl v zapomění. 4) Spoiler pro gaye - heterosexuálové mohou přeskočit. Scéna, kdy se Mick a Tim setkají a poprvé se divákovi vyjasní, že se znají, má silný homoerotický podtext. Mickův motiv nenávisti k Olivii sám o sobě působí nevěrohodně. Mick nemůže spolknout existenci milostného trojůhelníku, z něhož je vyšachován oběma potencionálními partnery - Olivií i Timem. Úvahy o tom, že v americkém mainstreamovém filmu 80. let by zobrazení skutečných motivů neprošlo, jsou docela na místě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabinou filmu je, že trilerových prvkov je ako šafránu a aj tie sa udejú až v jeho závere.  Prednosť dostávajú mladíci Rob Lowe a Meg Tillyová, ktorým do plnohodnotného herectva ešte niečo chýba, čo sa ukazuje aj na kvalite prevedenia. Mysterióznosť si ale okrem nudnejšieho začiatku dokáže film držať po celý čas a divák nevie presne, na čom je...k čomu dopomáha aj niekoľko zvratov. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Maškaráda je celkem vynalézavý thriller o sexu a chamtivosti. Pohledný kapitán Tony svede bohatou Olivii, ta však netuší že je najat jejím nevlastním otcem aby dosáhl sňatku a tím tak uvolnil cestu k velkému majetku po její matce. Celý plán se však nečekaně změní.... a to několikrát. Film je plný drobných zvratů, čímž se podobá thrilleru Nebezpečné hry (Wild Things), který je přece jen o dost lepší a propracovanější. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama