Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K Nadine Robertsové, krásné a úspěčné právničce v Chicagu, přichází nečekaná návštěva. Detektiv, který přináší informaci, že její sestra zmizela beze stopy v Mexiku. Jejich hovor je najednou přerušen telefonem. V nem se ozývá jen slabé volání o pomoc. Není pochyb, že hlas patří její sestře. Nadine se okamžitě vydá do Mexika, aby ji hledala. Když si v Mexiku najme soukromého detektiva, dostává od něj jen jednu radu – ať se vrátí zpět. Tuto radu Nadine odmítá a pátrá dál. Čím hlouběji se dostává, tím více otázek vyplouvá na povrch. Začíná se tak roztáčet neuvěřitelný kolotoč záhad, kde je nutné oddělit relitu od fikce, protože začíná jít o holý život. Film Mezi světy nabízí záhadné fikce a napětí až do poslední minuty. Tak jak to známe z filmů Šestý smysl nebo Memento. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude mít oprávněně dost protichůdná hodnocení - v tomhle případě záleží na tom, jak komu taková halucinogenní záležitost sedne. V mém případě to byla špatná volba a po nějaké době jsem o osud Nadine ztratil jakýkoli zájem. Film založený spíš na atmosféře a hře na tajemno než na příběhu. Řekněme, že jde o jakýsi pokus o Lynchův filmový styl s tím, že oproti Lynchovým vrcholným dílům mi tady schází filmařská virtuozita. Nenaštvalo mě to sice tak jako Hopkinsův Slipstream, ale taky mě to v žádném ohledu neuspokojilo. Předchozí tápání v oparu mysteriózna vysvětlí až poslední scéna filmu, a to už bylo pro mě příliš pozdě. Celkový dojem: 25 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nekonečný díl Věřte nevěřte, mysteriózní jak věšení záclon a protkaný oplodňujícím voicem Ernesto Čekana, který už za svou kariéru namluvil nejmíň polovinu obyvatel Latinské Ameriky. Muži se zabaví civěním na prsa hlavní hrdinky, ženy si u toho můžou plést pončo. Dříve, nebo později se stejně každý dostane mezi dva světy. Bdělý stav a hluboký spánek.. A zápletka? V mexické Tijuaně jsou Mexičani a taky jedna Američanka, které lehce hrabe a vy si celou dobu říkáte, jestli se to nemělo spíše jmenovat Mezi ploty. Duchařský finiš však prozradí, že všechno bylo úplně jinak a nastane lítost, že nezůstalo jen u pomatené mysli, protože chudák Charón by si z těch keců okolo a prstu vycucaného konce přivázal traverzu na záda a skočil šipku v nejhlubším místě řeky Styx.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Béčkovost se Mezi světy nedá upřít, takže nečekejte žádné zázraky, především co do kvality jak vizuální, tak i zvukové a možná i další:-) Hlavní síla tkví ve slušném příběhu a nakonec i pointě, které se ještě teď snažím přijít na kloub:-) "WHERE THERE IS LOVE, THERE IS LIFE" 68% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film. První polovina byla celkem o ničem, ale potom už to bylo jiné kafe. Čím dále se příběh posouval, tím víc jsem se do něj zažral. Pokud budete mít příležitost, tak se na tenhle kousek určitě podívejte. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Síce som sa spočiatku nemohol zbaviť pocitu veľmi lacného béčkového filmu (hlavne vystupovanie a oblečenie hlavnej hrdinky v Mexiku ma dráždilo - avšak nie v tom zmysle, ako by som chcel :)), postupom času najmä vďaka deju ma film zaujal, a spravil som dobre, keď som vydržal až do konca. 65% ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, o co půjde. Další NDE film. Vzhledem k faktu, že v Mexiku celkem vzkvétá kult Santa Muerte, dalo se z tématu "vytřískat" mnohem více. Celý počin však působí neuvěřitelně amatérsky, ba otravně. Prostě mu "čouhá sláma z bot". Hlavně v okamžicích, kdy chce zaujmout. Čitelné až běda a v několika chvilkách dokonce nechtěně úsměvné (dohadování ohledně domu, založení rodiny atp.). Podobných, ale kvalitnějších záležitostí je spousta. Duše prý jede zpátky vlakem (nicméně v Tijuaně nejspíš nestaví). ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Bože můj, kolik filmů se ztracenými lidmi v Mexiku už jsem viděla? Už jsem jak ten detektiv ve snímku....no, pro mě tuctové béčko, které přišlo o můj zájem brzy v prvních minutách. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

"Mexiko, Mexiko sombrero grande tequila - Donde esta zapateria čeká mě milá" Ruku na pončo - na to, že jde o mexické VHSkové céčko se tady o jakéms druhu atmosféry můžeme úplně klidně bavit. Za vlasy přitažená rádoby mysteriózní dramátko s příběhem kulhajícím na obě nohy a o to překvapivější náladou. Sice si tady hrajeme trochu na vyšší ligu než nám přísluší, ale v rámci možnosti neurazí, nezpůsobuje nevolnost ani vypadávaní vlasů a v pohodě mohou před obrazovku zasednout i těhotné nebo epileptici. Jsou mraky kvalitnějších záležitostí podobného ražení, ale nechovejme se k Mezi světy jako k Oscarovému kandidátovy a on vám odpoví stejnou mincí. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyvážený film. První polovina je totální nuda, kde takřka za každou scénou vidíte nějaké klišé - neochotný policajt, sama v cizí zemi, nikdo jí nechce pomoci, atd. Jenže pak se příběh s nálezem mrtvoly pořádně rozjede a člověk nestačí zírat, co se to na něj všechno valí. Po několika minutách jste doslova zavalení všemi možnými důležitými momenty a tak nějak nevíte, jak z toho ven a jak si tu hladu střepů poskládat (skoro jsem si připadal, jak kdybych ze strouhanky skládal rohlíky). A kdyby nebylo rychlého a trošičku násilného konce, byly by to pohodové čtyři hvězdičky. Jenže takhle? Škoda no... Navíc, nechápu, jak to mohl Barrandov prezentovat jako "pravdivý příběh", vždyť hlavní hrdinka... a to si zjistěte sami! ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Ztracený jsem byl i já. Čekal jsem na konec, abych věděl, co to mělo všechno znamenat. Vzhledem k tomu, že film má kolem 80 minut, několikrát uvidíte flashbacky, tak o moc nepřijdete. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to připomínalo "Smrt přichází v bílém" nebo chcete-li "Dead end". Zejména pak tím koncem. Ale jinak jsem byl celou dobu mezi světy a nějak se nemohl dopočítat mezi kolika světy nás autor vlastně přepíná. Myslím, že stejný pocit zažíval asi Jirka Macháček v Samotářích. Mě tento psychedelický přístup moc nesedl a ještě celou noc se mi zdálo, že někam padám. Naštěstí (hlavní hrdinka takové neměla) jsem se probudil doma. Dávám 1 hvězdu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale ne moc dobře zpracováno. Celý film je příliš statický. Já jsem se tedy silně nudil a dokoukal to jen ze zvědavosti. Prostě, bylo to příliš ploché. Takž dávám pár plusů za nápad a příběh. 050820117954/8330 ()

Ponocnej 

všechny recenze uživatele

jj pekne snova krajina kde si clovek rika proc tak blazni a obcas dokonce i lehce zamrazi v zadech kdyz ma hlavni hrdinka sve ducharske sny ale v podstate dost podobne sestemu smyslu. ()

Reklama

Reklama