Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Alex má sklony k depresím, trpí výkyvy nálad, je melancholický a nešťastný. Je to nájemný vrah. Řemeslo převzal po otci a nedokáže se vyrovnat s pomyšlením, že by mu mohl říci, že už se zabíjením živit nechce. Psychická muka ho doženou až do čekárny terapeuta Parkse. A zde potká světlo svého života, mladou a půvabnou Sáru. Naneštěstí i ona trpí duševní nevyrovnaností. Mohl by z nich být zajímavý pár, ale osud pro oba přichystal úplně jinou cestu. Alexův otec přichází s novou zakázkou. Kdosi si objednal vraždu právě psychiatra Parkse, jediného člověka, který se kdy snažil Alexovi pomoci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pomalý a opravdu nepříliš originální příběh o unaveném nájemném zabijákovi mě místy nezajímal vůbec a místy trochu, ovšem jenom kvůli hercům. Mám rád Neve Campbell a William H. Macy je výborný herec schopný zahrát kdekoho. Tihle dva, pak taky trochu Donal Sutherland drželi mou pozornost u tohoto pomale vyprávěného a veskrze laciného snímku (například četné flashbacky nejsou od přítomnosti odlišeny ani barevnými filtry). Hlemýždí tempo, nijak geniální dialogy a jediné možné finále navrch. Hlavním problémem Bromellova psychologicky laděného nezávisláku je, že moc kecá, aniž by něco nosného vyjádřil také obrazem. Kulantněji řečeno: není to špatný film, ale kdyby jej dávali v televizi kolem půlnoci, usnu po dvaceti minutách. (Oni jej ve skutečnosti kolem půlnoci dávali, akorát jsem se na něj díval jindy.) 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvlastni film, clovek si rekne, ze film o zabijakovi, co se s tim rozhod prestat, tu uz byl hodnekrat a to skutecne byl, jenze tenhle film ma takovou zvlastni atmosferu. Cely to totiz spis pusobi jak rodinnej film, profese se dedi z otce na syna, matka je v tom podporuje, mluvi se o zabijeni jako o naprosto normalni veci. A do toho je tu vtipnej romanek s Neve Campbell. I kdyz je film o vrahovi, stejne to cloveku pride takovy smutny a dojemny. Na cemz ma taky podil hodne pozvolne tempo s minimem akce, prakticky nulova hudba a hlavne William Macy, kterej se porad tvari strasne nestastne, nikdy se nenastve, zkratka roli zvladl skvele. A taky me potesil Donald Sutherland, hlavne ke konci, to uz to slusne rozjizdel. Ale celkove, i kdyz ma film svy kouzlo, to vic jak na 3* neni. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Alex prožívá typickou krizi muže středního věku. Se ženou ho to už nebaví, cítí se vyhořelý a ke své práci má odpor. Svou frustraci se snaží řešit v Americe tak oblíbeným způsobem, tj. návštěvou psychoterapeuta. A tam potká ženu, která ho od prvního momentu přitahuje. Až potud bychom se pohybovali na půdorysu tradičních rodinných filmů a jejich obvyklých řešení, až na to, že Alex je nájemný vrah a oba jeho rodiče se dlouhá léta pohybují ve stejné branži. Nebýt tohoto zpestření, které je ale využité jen málo, šlo by o nesčíselněkrát použitý námět a zpracování. Jde o nenápadný film s neinvenční režií a velmi průměrným scénářem, který drží nad vodou pouze herecké obsazení a výkony v čele s Williamem H. Macym. Celkový dojem: 50 %. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ucházející příběh, ucházející výkony, slabší dabing, vcelku ucházející film. Jestli si na něj budu pamatovat i za týden, zvednu mu hodnocení o jednu * :-))) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek, který je ale dost utahaný. William H.Macy ho spolehlivě drží na vodou a dokáže ho i rozpohybovat svým kvalitním hereckým výkonem. Nijak výrazně nepůsobí Neve Campbell a klidně se dala postrádat v ději, protože Macy tu zaslouženě na sebe strhává veškerou pozornost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drama o nájemném zabijákovi, který chce svojí živnost pověsit na hřebík. Spíše než akce se tu dočkáte rešení rodinných problémů. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

William H. Macy tady předvádí velice dobrý herecký výkon, akorát celý ten příběh mi přijde malinko nedotažený. Slušný náběh pak začíná lehce stagnovat, ale i přesto pořád ještě dobrý film. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za to, jak se Macy, Sutherland a Campbellová dokázali popasovat se slaboučkým scénářem. Nebýt tam tihle tři, díky nimž si občas ani nevšimneme, jak banální (případně trochu nesmyslné) dialogy mezi sebou vedou, bylo by to asi nekoukatelné. Takhle slabší průměr. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi, veľmi zvláštny film. Čo vlastne nám týmto filmom chcel režisér povedať, to nechápem. Až taká nuda to , ale nebola , jednoduchú pointu a zvláštny príbeh trochu zlepšuje Donald Sutherland. 2,5*.... Tu sa ale musím prikloniť k nižšiemu hodnoteniu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film s nadprůměrnýma hercema. Překvapila me Neve Campbellová, vždycky sem si myslel že je k ničemu, no a ono z ní možná ještě něco bude. Možná. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Do hlavniho hrdiny by jste nikdy nerekli, cim si vydelava na zivobyti, kdyz se po celou dobu tvurci vrtaji v jeho pocitech a naladach. Nevyrazny pocin hodny rychleho uvedeni v zapomneni. Minimalne jeho originalita a dobry herec v hlavni roli mu zarucuji 45% ohodnoceni ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Já jsem po dlouhé době viděla film, který by šel nazvat krásným, ne ve smyslu toho, že se vypráví příběh o nájemném vrahovi, což zase až tak krásný v reálu není, ale ve smyslu atmosféry a hereckého koncertu herců - především Williama H. Macyho. Co na tom, že především evropské publikum dokáže předpovídat konec filmu, který končí spíše "poevropsku" než "poamericku", mně se tenhle film líbil, takže dávám s naprosto čistým svědomím zasloužených 80%. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Film je to nenápadný, ale rozhodně zajímavý. Už jen výběr Williama H. Macyho, představitele frustrovaných smolařů, do role nájemného zabijáka, naznačuje, že nepůjde o tradiční akčňák s ledově chladným "čističem" a jeho zbrojním arzenálem. Jde tu spíš o snahu hlavního hrdiny dostat zpátky pod kontrolu svůj život, který už léta ubíhá směrem, který si sám nevybral a jemuž přestává věřit. Pěkné, ale na opakované obcování to nebude. 70% ()

SB 

všechny recenze uživatele

Nechápu uvedení komedie u žánru filmu, vtipný mi tam nepřišlo vůbec nic, naopak tam postrádám žánr psychologický. Jedná se o postihnutí mysli nájemného vraha, který dostane paradoxní objednávku... Macy se mi moc líbil. 3,5 *. ()

vykyn 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na to velmi zvědav,protože obsah mě docela nalákal.Ale bylo to tak pomalé a nezajímavé,že jsem se docela nudil a čekal,až se něco stane.Stalo se,ale až na samém konci.Takový komorní,psychologický příběh s nepříliš záživným hlavním hrdinou.Neve Cambell však přece jenom jiskřila a dodávala tomu trochu štávu.Takže nakonec ty 3* ()

Reklama

Reklama