Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťročný Alex Selky jedného jesenného rána odišiel do neďalekej školy, ale tam nikdy nedošiel. Dom jeho matky Susan je čoskoro plný novinárov a policajtov, ktorí preverujú všetky stopy. Kde bol Susanin bývalý manžel Graham v čase únosu? Čo je zač jej pomocnica v domácnosti? Žiadna indícia však nevedie k cieľu, nájdeniu Alexa. Jeden z vyšetrovateľov, Al Menetti, sa rozhodne pre prípad urobiť viac, ako je jeho povinnosťou. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Film a jeho knižní předloha byly založeny na případu zmizení mladého chlapce Etana Kalila Patze, který se ztratil na Dolním Manhattanu v NY 25. května 1979. Etan byl prvním dítětem v USA hledáným pomocí fotografie na obalu mléka. Případ inicioval chybějící dětské hnutí, novou legislativu a metody pro vyhledání pohřešovaných dětí. Etan Patz nebyl nikdy nalezen a roku 2001 byl prohlášen za mrtvého. V roce 2010 byl případ jeho zmizení znovu otevřen. V listopadu 2012 byl konkrétní muž obviněn a v květnu 2013 Nejvyšší soud v NY akceptoval obvinění a rozhodl o pokračování případu. Den zmizení Etana Patze - 25. květen byl Ronaldem Reaganem v roce 1983 vyhlášen Národním dnem pohřešovaných dětí. (kenny.h)
  • Režisér filmu Stanley R. Jaffe získal filmová práva od autorky knihy Beth Gutcheon devět měsíců před tím, než byl román v roce 1981 poprvé vydán. (kenny.h)
  • Film se původně jmenoval Still Missing, stejně jako kniha. Název byl změněn aby nedošlo k záměně s filmem Missing (1982) s Jackem Lemonnem a Sissy Spacek, který získal Zlatou palmu v Cannes. (kenny.h)
  • Film se natáčel v Harrisonu a v Brooklynu v New Yorku a Bridgeportu v Connecticutu v USA. (rafix)

Reklama

Reklama