Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z někdejší baseballové naděje Morrise Buttermakera (Walter Matthau) se stal opilec, co si na živobytí vydělává čištěním bazénů. Proto uvítá nabídku trénovat Medvědy, partu malých nešiků, kteří jsou svým soupeřům leda tak pro smích. Aby zvýšil jejich šanci na úspěch v oblastním šampionátu, naverbuje nový kouč do týmu i místního výtržníka (Jackie Earle Haley) a dceru své bývalé přítelkyně (Tatum O'Neal). Medvědi brzo získají sebedůvěru a mají našlápnuto do finále. Je ale výhra opravdu to nejdůležitější? (Molly)

(více)

Recenze (9)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Špatné zprávy pro Medvědy je absolutní archetyp moderních sportovních příběhů, v nichž tým totálních outsiderů spojí síly v nemožném boji proti elitě. Zároveň je to dodnes zábavný a pozitivně laděný snímek, který si lze výborně užít. Celé to táhne do první ligy skvělý Walter Matthau, který si coby člověk, který své zašlé úspěchy utápí na dně lahve, dokud nenajde ušlechtilou cestu ke svému vykoupení a pln srdečného cynismu nezačne trénovat partu zdánlivě beznadějných baseballistů, dokáže získat skutečné sympatie. Tatum O'Neal a Jackie Earle Haley v rolích mladistvých hráčů taktéž válí. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Matthau jako pivař ténující neschopný dětský baseballový tým. Ne moc zábavné a slabě vygradovaný finálový zápas. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád děti ve filmech a ještě méně filmy o sportu, takže film o dětském baseballovém týmu věru není nic pro mě. Ve prospěch Medvědů ale musím říct, že nepatří k těm stokrát obkresleným výchovně rodinným šablonám na toto téma, že děti nepřetváří do podoby, v jaké se líbí jejich ambiciózním rodičům, a vzato kolem dokola je mile politicky nekorektní. Walter Matthau hraje muže, který přišel k postu trenéra jako slepý k houslím a vše, v co doufá, je, že zásoba piv a cigaret mu pomůže přítomnost těch malých otravů vydržet po nezbytně nutnou dobu. Výchova? Ambice? Touha vítězit? Dávno ví, že jsou to prázdné pojmy. Nestačí, že musí ty smrady pořád překřikovat a shánět jim pro celou tu šaškárnu sponzory? Ale čím neúspěšnější jeho tým je, tím ramenatější jsou pokořující řeči soupeřů a na tohle je Walter citlivý. Ano, právě tím, že tým loserů vede životní loser a film ani jedno z toho nepopírá a nelakuje narůžovo, se zásadně liší od jiných s podobnou tématikou. Impuls, proč se zvednout z prachu a dokázat, že Medvědi nejsou o nic horší než ostatní zvířecí týmy, je díky tomu věrohodnější. Nad tři hvězdičky přesto nepůjdu. Film je o dobrou půlhodinu delší, než je třeba, a jakkoli ho Walterova osobnost drží na nohou, scény, ve kterých nevystupuje, jsou výrazně méně zábavné. 60% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Mám pro vás špatné zprávy… mě se to líbilo. Jednoduchý film o trenérovi násoskovi, který vzdal život a jede si své osobní bahýnko. Parta kluků, co nic neznamenají, ale chtěli by tak moc hrát a dokázat sobě i ostatním, že na to mají. Malorozpočtový film, který se odehrává na jednom hřišti a byl natočen asi za sobotu a půl neděle, ale ono to funguje. Děcka bezprostřední, vzduchem létají nadávky a pivo teče proudem hlavně do trenéra. I morální ponaučení a uvěřitelný Walter Matthau. Chválím dětské herce = Tatum O'Neal a tvrďák Jackie Earle Haley. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Berme to ta, že všehny tyhle sportovní komedie jsou točeny hlavně pro americké publikum. Jako rodinná záležitost dobré. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, o partě loserů, pod vedením trenéra "Lomcováka". I když si na baseball zrovna nepotrpím, tohle je tak ironický pohled na Americkou idylku, že je mi to sympatické. ()

Reklama

Reklama