Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten muž má lék na všechno... Doktor Charley Nichols před časem ovdověl, ale osamělý život ho vůbec nebere. Jednoho dne se seznámí s Ann Atkinsonovou, která se v nemocnici zotavuje po operaci. I ji potkal podobný osud, nedávno se totiž rozvedla se svým manželem. Na první pohled se zdá nemožné, aby se tihle dva do sebe zamilovali, přesto se tak stane. Je ale jasné, že lovec ženských srdcí a žena, která nechce být jen dalším úlovkem sukničkáře, to nebudou mít vůbec lehké. Jejich láska ale nakonec překoná všechny nesnáze ve zdařilé romantické komedii, která docela jistě pobaví, ale také příjemně zahřeje u srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čerstvě ovdovělý lékař Walter Matthau potká pacientku a veřejnou kritičku státního zdravotnictví Glendu Jacksonovou. Ta přijme v nemocnici místo v administrativě, usadí se tam jako bakterie a zevnitř naleptá její organismus. Paralelně se rozvíjí jejich hádavá lovestory. Je to slušný film se spoustou vtipných dialogů, ale tlučou se v něm ty dva střídající se děje. Osobní a profesní spory Waltera a Glendy nejsou dost přesvědčivě provázané. Jeden oslabuje druhý a můj celkový dojem z filmu proto jen o málo převyšuje průměr. Matthau hraje další obvyklou variaci na své zanedbané vlky-samotáře, Jacksonová úzkoprsou Angličanku se suchým ostrovním humorem a za pochvalu stojí také Art Carney. Jeho pomatenému, neschopnému primáři Willoughbymu ("Pacienti? Ubožáci! Kdo vede tuhle nemocnici, já, nebo oni?") patří možná nejvtipnější scény filmu. Moc nečekejte a dostanete film na solidní, neurážlivé úrovni. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Amosi, vy jste operoval?" - "Ne, jenom jsem myl auto." - "Díkybohu." Příjemná romantická komedie, ačkoliv více romantická než komediální. Ústřední dvojka perfektní, postelová scéna k popukání vtipná a scéna, v níž hraje Something od Beatles, zase velice krásná. Není to nic světoborného, na rozdíl třeba od Kaktusového květu bych si Rodinného lékaře znovu hned tak nepustil, ale zároveň ani nic, co by člověka nudilo nebo nedejbože namíchlo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Plytká romantická komedie o tom, kterak se dva nejdříve hádají, pak se do sebe zamilují a... Jenže tenhle tuctový námět je doplněn komediálním talentem Matthau. Pravda ve dvojici s Jackem Lemmonem byli mnohem zábavnější, takřka nepřekonatelní. Zápletka Rodinného lékaře záhy vyčpí, dialogy vyprchají z paměti, ale figurka senilního šéfa nemocnice zůstane po boku úchvatné postelové scény Matthaua s Jacksonovou. Nadhodnocuji, ale za tyto dva aspekty nelze jinak. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ničím neurážející komedie s další ze sarkasticky roztomilých postav Waltera Matthaua. Trocha romantiky, vtipu - a sobotní odpoledne je o něco zábavnější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka komedia s Walterom Matthauom v ktorom hra svojho tradicneho frflosa. Tentokrat doktora, ktoremu zomrela zena a tak si chce uzivat nezaväzny sex s mladymi zenami, ale zblizi sa so zenou do ktorej sa neplanovane zamiluje a celkom dlho sa brani, kym si to pripusti. Romanticka linia je priemerna. Vtipov mohlo byt podstatne viac. Najviac ma bavila linia so starym senilnym primarom, ktory je uplne mimo a nic si nepamäta. On jediny je zdrojom vydarenych vtipov. Keby bol cely film zabavny ako jeho linia, tak by to bola pecka. Ale takto je to len mierny nadpriemer na jedno pozrete. 6/10. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

No jo, opravdu jenom průměr. Ačkoliv je mi to moc líto, protože jsem si od toho flmu slibovala daleko více srandy. Vedlo mě k tomu přesvědčení, že ostřílená hvězda WALTER MATTHAU bude řádit jako černý mor. (Viz KAKTUSOVÝ KVĚT). A tak teď nevím, zda to bylo tím, že neměl tak báječné dialogy nebo tím, že partnerkou nebyla okouzlující INGRID BERGMANN. Herečka GLENDA JACKSON nebyla špatná, ale tak obyčejně se chová spousta žen, nebyla nápaditá a to by myslím "starého děvkaře" ani trochu nelákalo. Jediný kouzelný moment tam byl vážený lékař po ránu vyjde převlečen z domu v dámském županu a se šátkem na hlavě, skočí do taxiku a nechá se v této garderobě odvézt do špitálu....atd. Je to sice komedie, ale proti očekávání opravdu jenom 3*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsi Matthau bol v spojeni s genialnym Jackom lemmonom, tu ide len o radobyvtipnu, hodne plytku americku komediu. On ovdovel, stretol juu, ktora je tiez vdova, postupne sa do seba zamilovali. To je super, laska bola hetero,a le par posobil az moc filmovo a umelo, zapletka je vycpela, dialogy coskoro vyfucia do prazdna. Sivy, sedivy priemer, ktory neuratzi, ale nenadchne. Nema cim : 60 % ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

S velkou jistotou natočený lehký žánr se vzdáleně mash-ovskými konverzačně komediálními ingrediencemi a trochou romantiky v nemocničních kulisách. Cit pro písničky, svižný střih, kam. D.Walsh (též s W.Allenem) ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších komedií ze 70.let, jak s Matthau anebo všeobecně. Kvalitně napsané dialogy, štiplavý humor, mezi herci to funguje jak má být. 4,5/5 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a hlavně zábavná dialogová komedie, ve které Matthau doslova září. Kadence slov jsou neskutečné a dabing je tak perfektní, že dopřává i českému divákovi zakusit jeho herecké mistrovství. Příběh ani není tak důležitý a není vlastně ani nijak zábavný, diváka však různé Matthauovi poznámky a dialogy skutečně odzbrojí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Rozjezd do komedií z roku 1978, kterých už jsem spoustu viděl a hodnotil. Rodinný lékař je romantická komedie z lékařského prostředí pro starší a pokročilé. Matthau hraje čerstvě ovdovělého lékaře, který přes svůj IMHO ohyzdý zevnějšek a cynické způsoby klátí jednu za druhou, Jacksonová ráznou ženskou od rány, kterou podobný děvkař opustil a ač tomu ani jeden moc nevěří, postupně mezi nimi vzniká vztah. Romantické to moc není, komediální tak napůl - zasmál jsem se, ale ze židle jsem smíchy nepadal. Nejvtipnější je Carneyho senilní primář, než člověku dojde, že to v podstatě druhý Frank Burns. Žádná klasika, ale příjemná komedie co rychle uteče a slušně pobaví na 3*. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Pouze průměrná komedie. Walter Matthau je tradičně sympaťák, nic víc. O humor se stará především Art Carney, jehož senilní doktor občas opravdu pobaví. Jinak nic moc. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Matthau jako sukničkář nesvádí (nejen) ústní souboje s Lemmonem, ale s ženami a především s Glendou Jackson. Ale ten Jack mi tam chybí... ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Hluboce se stydím,že jsem tuhle komedii ještě neviděl.Nemá chybu,ale vzhledem k tomu,že jsem se poslední dobou nějak rozpětkoval,tak možná je načase trochu brzdit vtěch chvalozpěvech.Herecké mistrovství obou dvou,perfektně napsané dialogy,výborný dabing i hudba paráda.5 hvězd nechám na druhé podívání.Ale určitě to snímek nemine. ()

Reklama

Reklama