Reklama

Reklama

Důchodce Nata Moyera je nepřekonatelný mluvka, pouliční filosof a potížista s fascinující představivostí. V newyorském Central Parku se přátelí a schází se stejně starým, napůl slepým Midgem Carterem, který o sobě tvrdí, že je nejlepší opravář v bloku domů, kde bydlí. Nepokojný Nat se zastává náhodných zákazníků v obchodě, postaví se proti drogovém dealerovi, pochybnému obchodníkovi s akciemi, stejně jako "umluví" namyšleného profesora, který přednáší obor komunikace na vysoké škole. Vydává se za nejrůznější existence a typy, aby pomohl obyčejným lidem. Se svojí "prořízlou" pusou, všetečnou zvědavostí se ovšem sám dostává do potíží... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošku moc dlohý a chvílemi nudný psychologický film o stármoucím "revolucionáři". Film má s komedií společného jenom Waltera Matthau, který hraje ovšem asi nejsmutnější roli v životě. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod... :-) Jeden z těch mála vtipných a nadějeplných filmů o stáří, jako je Babí léto. Walter Matthau zahrál bravurně shrbeného osmdesátníka, který se sice šourá o holi Central Parkem, ale rozhodně tam nechodí krmit ptáčky. Jeho charakter je kombinací barona Prášila a Dona Quijota. Místo aby ve svém věku rezignoval, ctí své mladické socialistické ideály (ať už si o nich myslíme cokoli), popichuje svého skeptičtějšího druha a všelijak pomáhá lidem proti jejich vůli. A díky Walterovi to není jen typický dědek aktivista, kterých jsou plné parky, ale hlavně velký recesista, bavící se vlastní bujnou fantazií. Při všech sympatiích ke komediím á la Dej si pohov, kámoši!, myslím, že role Nata Moyera Walterovi sedla nejvíc ze všech, které v posledních letech svého života natočil. 80% ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau v hořké komedii o stáří s nutností nejen dožívat.Zajímavý i když smutný snímek,protože problém není v tom že život je krátký,ale v tom že je až příliž dlouhý. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Kam míříte? Ke stolu v domově důchodců nebo na lavičku v parku? Upřímně, já za sebe nevím. Obdivuji, jak se pánové perou se životem a velmi jsem se bavila. ()

Reklama

Reklama