Reklama

Reklama

Humphrey Bogart v této veselé exkurzi o třech trestancích Josephovi (Bogart), Albertovi (Aldo Ray) a Julesovi (Peter Ustinov) plánujících útěk z Ďábelských ostrovů, hraje jednu ze svých vzácných komediálních rolí. Osud tomu chce a oni se ukryjí u laskavého, ale neschopného Felixe Ducotela (Leo G. Carroll) a jeho rodiny. Felix řídí obchod svého náročného, arogantního bratrance Andrého (Basil Rathbone), který udělá osudovou chybu když ukradne Albertovo milovaného mazlíčka - jedovatého hada! Pro rodinu Ducotelů to budou nezapomenutelné Vánoce sdílené s trojicí darebáků, ze kterých se nakonec vyklubou tři „králové“! (Magic Box)

(více)

Recenze (28)

Javert 

všechny recenze uživatele

Tři pořádně vypečení uprchlí vězni - Bogart , Ustinov a Ray - se náhodou zapletou do života jedné rodiny a postupně v sobě začnou objevovat to, že nejsou jen krvelačnými padouchy, ale hlavně lidskými bytostmi. Snaží se tedy rodině pomoci ve všech směrech za využití všech prostředků. A když se na scéně objeví strýc Andre, záplava komických situací nastává...Škoda jen toho pomalejšího rozjezdu. I tak je to ale příjemná klasická komedie se skvělými vtípky (Bogart zdaleka nebyl jen "drsňák" s pistolí v ruce, ale měl i komediální talent) a báječnými hereckými výkony. We're no angels? S tím bych si dovolil nesouhlasit - při zpěvu koledy vypadají ti tři skoro jak samotní archandělové:-) 8/10 "Beat their heads in, gouge their eyes out, cut their throats. As soon as we wash the dishes." ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Napriek drobným chybičkám krásy je to na plný počet bodov. Báječná komédia s nádychom čierneho humoru má prednosti v dialógoch ( natočené podľa divadelnej hry ) a kvalitných výkonoch. Všetci traja kriminálnici ( Bogart, Ray, Ustinov ) sú neuveriteľne vtipní, lebo nechcú byť vtipnými. Nie je tu žiadne podlizovanie divákovi, všetko plynie nenásilne s nesmierným šarmom. Skvelá zábava. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony Bogarta, Raye a Ustinova, vtipné dialogy a černý humor jsou hlavní přednosti vánoční komedie o třech svérázných trestancích, milé rodině počestného obchodníka, proradném bratranci a jedné jedovaté zmiji. Sváteční atmosféra houstne, krocan je na pekáči, stromek vystrojený a mrtvol přibývá...zkrátka pravé vánoce. A i když jsou tu charaktery tak trochu naivní a černobílé, scény jako plánování vraždy nebo prodejní praktiky Humphreyho Bogarta zaručeně pobaví. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to komedie, u které bych se řezal od začátku do konce, ale dialogy byly tak skvěle napsány, že jsem se smál často. A nešlo o nic laciného, ale o povedené slovní hříčky a taky trochu černého humoru. „Přišli jsme je okrást a přesně to taky uděláme. Rozbijeme jim hlavy, vydloubeme oči, podřízneme krky. Hned jak skončíme s nádobím.“ A konečně jsem dokázal docenit Baugarta; role charismatického zloděje mu sedí daleko víc než role postaršího seladona. Ano, je to jedna z komedií, kde jsou klaďasové a záporáci jasně nalajnovaní a zločinci dělají dobré skutky, ale komu by to vadilo, když je to tak krásně podané. Můžu včele doporučit! # [viděno: monitor] # příběh **** | hudba **** | humor *** | akce - | napětí - | pustil bych si znovu **** ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tři uprchlí trestanci z Ďábelských ostrovů (Bogart, Ustinov a Ray) najdou útočiště v rodině troubovitého přístavního hokynáře. Přirozeně ho chtějí okrást a zcela mimo diskusi není ani vražda, ale ukáže se, že ten dobrák má bez toho dost starostí s nízkými zisky, nejapnou dcerou a zejména autoritativním bratrem, investorem obchodu, který má co nevidět přijít zrevidovat účty. Takže lotři hokynáři opraví střechu, umyjí nádobí, vánočně vyzdobí byt atd. Podvodnická reputace Humphreymu Bogartovi umožní prodat kadeřnickou soupravu plešatému muži a těsné sako tlusťochovi, jemuž namluví, že v něm vypadá o deset let mladší. :-) Odolají ti tři pokušení nadobro vyřídit i problém s nesnesitelným a nespravedlivě bohatým bratrem? Nejsou to přece žádní andělé... Kdybych Nejsme žádní andělé neviděl, asi bych si neuměl představit film, který je typickou hollywoodskou vánoční komedií a současně se v něm jízlivě urážejí a vraždí lidé. Ten film používá stejnou kombinaci černého humoru a laskavosti jako třeba britský evergreen Pět lupičů a stará dáma a navíc jde o nejpřesvědčivější výlet Humphreyho Bogarta do žánru komedie. Vysoce převýšil má očekávání. 100% ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama