Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh muže, který dokázal vzdorovat stáří. Stárnoucí Joe Kotcher se cítí nespokojen v rodině svého syna a snachy, kde zůstává spíše jen trpěným úvažkem. Ani jeden z nich mu příliš nedůvěřuje, proto na občasné hlídání svého syna Duncana raději najmou studentku Ericu. Kotch se doma cítí jako páté kolo u vozu a Ericu zprvu chápe jako svou rivalku. Brzy však přijde událost, která jejich vztah natrvalo změní... Známý hollywoodský herec Walter Matthau, pod režijním vedením svého kolegy a režiséra Jacka Lemmona, vtiskl titulní postavě nečekaně lidskou a sympatickou podobu. Jeho Kotchovi, přes nastupující závěrečnou kapitolu života, nechybí humor či schopnost vidět věci kolem sebe bez hořkosti, sentimentu a ublíženosti. Svůj věk projevuje spíše jen schopností rozeznat důležité od malicherného a brát život takový, jaký je. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Matthau ve středním věku hraje velmi dobře starého pána. Příběh je plný klišé a cukrkandlových scén. Marně si říkám, jestli náhodou něco nemohlo dopadnout ještě lépe, ale to už prostě není možné. Je velice dobře, že Lemmon si na režisérskou stoličku odskočil jen jednou a pak se pokorně vrátil k tomu, co skutečně uměl, tedy hraní. Jeho režie je bez jiskry, bez nápadu, člověk by spíše soudil, že se jedná o dílo nějakého znuděného režiséra, neboť je to rutinérská práce. Velice zvláštně na mě působí hudba, která byla místy absolutně nevhodná, ale občas dokonale padnoucí. Bez Matthaua by tento snímek právem již dávno upadl v zapomnění. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Legendy strieborného plátna ( Lemmon - Matthau ) sa stretli opäť, tentokrát Lemmon v jedinej režisérskej pozícii. Treba uznať, že to zvládol dobre, hoci mu pomohol scenár a samotný herecký partner, ktorý je proste fantasticky. Jeho úloha deda, ktorý nechce patriť do starého železa a vie svojmu okoliu ponúknuť ešte mnohé veci, je príjemne ľudský a múdry. Film sa nesie v pokľudnom tempe, obsahuje nenásilný humor a rozpráva o vážnych veciach. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Netuším, koľko rokov mal mať Joe Kotcher, ktorého sa neúspešne pokúšal zahrať 51-ročný Walter Matthau, viem iba, že ma celý film svojou nekonzistentnosťou dosť dráždil. Po Remember, ktorý so videl pred pár dňami je to ďalší film, ktorý by mi ako rovesníkovi mal byť blízky a namiesto toho ma odpudzuje. Je to už 15. film, ktorý som videl s W.M. a ani tento neprekonal priemernú až podpriemernú úroveň ostatných. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film režiséra J. Lemmon (prípadne scenárista J. Paxton – na základe knihy K. Topkins) na sebe, prípadne v sebe, nesie také témy (áno, je ich viac), ktoré sú v dnešnej dobe možno aktuálnejší ako kedykoľvek predtým. Príbeh pána Kotcha a jeho osobnosť parádne stvárnil W. Matthau (nominácia na Oscara je zaslúžená). A kto je pán Kotch – to je pekne zhrnutý v liste , čo zanechá Erica (jej postavu pomerne presvedčivo hrala D. Winters). Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v mojich očiach získava body aj za predstavu, ako by spracovanie takéhoto námetu dopadlo dnes. Buď ako uslzený sentiment, alebo ako prvoplánová rodinná komédia, založená na rozdieloch generácií. Kotch vyzerá ako konvenčnejší zástupca nového Hollywoodu a jeho dej nie je to, čo ho posúva vpred a čo si z neho budete pamätať. Dôležitejšie sú jednotlivé scény, dialógy a civilne pôsobiaci herci. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Larry Linville v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama