Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I když válka skončila, boj neutichl. Jen se z vřavy válečných polí šikovně ukryl do reality poválečného života. Sergej Krylov, alias agent Bajkal 21, nasazený za války v německém Abwehru jako kapitán Krylov, zachytil v zajateckém táboře stopu zrodu špionážní sítě německých válečných zločinců, sponzorované a využívané Američany. Bez prostředků a spojení s centrálou se po ní pustil, až stanul přímo v centru dění intrik, předpovídajících další nadcházející konflikt, který později vstoupil do dějin jako Studená válka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Špinonážně detektivní film (není válečný, odehrává se již po kapitulaci Třetí Říše ) volně navazující na filmy "Puť v Saturn" a "Konec Saturna" o sovětstkém rozvědčíku Krylovovi alias Krammerovi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie nezaujímavý vojnový film zo špionážneho prostredia medzi Sovietskym zväzom a postnacistickým Nemeckom. Vôbec by som ho netipoval na sovietsku produkciu, "prezradí" sa iba vo chvíľach, keď sa postavy oslovujú typickými ruskými menami a občas aj typickými ruskými hereckými "ksichtami". Príbeh síce nemá väčšie tempo, ani akési spádovanie, ale na zaujímavosti mu to neuberá. Špionážna zápletka je fajn. Oceňujem aj to, že napr. Američania sú vykreslení úplne v pohode a napätie medzi dvoma vojnovými mocnosťami je predostrené citlivo. Najväčšiu slabinu vidím v tom, že vizuál vyzerá, ako keby nebol točený v 70. , ale ešte v 50. rokoch, a to nielen kvôli zastaralej čiernobielej kamere. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další špionážní akce Sergeje Krylova, tentokrát již po válce. Američtí spojenci z válečných dob se stávají nepřáteli a temná doba studené války může pomalu začít. Stejně jako předchozí snímky 'Cesta do Saturnu' a 'Konec Saturnu' se opět jedná o inscenační konverzační dvojdílný počin, který je silný hlavě na dialozích. Stejně jako ve filmu by to mohlo bez úpravy fungovat i na divadle. Akce se tu tedy bohužel nedočkáme. Neznamená to však, že by se jednalo o špatný počin. Pravda, mnozí diváci se mohou nudit, ale při pozorném vnímání děje by to tak být nemuselo. Po historické reálnosti jsem nijak nepátral. Sovětská kinematografie je z doby vzniku tohoto počinu známa a tak jsem si filmový zážitek nenechal nijak zkazit. Doporučit se to tedy dá jen náročnějšímu divákovi. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Prosovětští agenti zrádně infiltrují mladou, čerstvě vznikající osvobozeneckou organizaci. Film poté popisuje hrdinný boj drobných i vrcholných členů proti této smrtící hrozbě... ()

Reklama

Reklama