Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na civilní britské meteorologické základně na severním póle dojde k explozi. Kvůli špatnému počasí není možná záchrana letadly. Proto se do nepřístupné Arktidy musí vydat kapitán James Ferraday (Rock Hudson), velitel americké atomové ponorky, s záchrannou expedicí na palubě. Nic není však tak jednoduché, jak se zdá. Proč by se jinak na palubě nacházeli tajní agenti a pravděpodobně i jeden zrádce a sabotér? Podle bestselleru Alistair MacLeana. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slavná válečná hexalogie amerických snímků dle předlohy známého tvůrce. Jeden z filmů... skvělá profesionální filmařina s ponorkou a pólem, ale jinak vcelku vleklá nuda stále kolem vojenské techniky a se špionážní zápletkou nejvyšší důležitosti... záporáka odhalíte hned v půlce filmu a nemýlíte se.! Čekal jsem více akce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabú 70-tkové bondovky? V porovnaní s týmto špionážnym trilerom, ktorý sa odohráva na pozadí studenej vojny, sú slabým odvarom. Trochu podobný Medvediemu ostrovu, aj keď tam bola iná zápletka. Napriek brutálnej stopáži ma to po celý čas bavilo, či už prvá polovica odohrávajúca sa v ponorke, tak aj druhá na severnom póle. Tá citeľná chuť napätia a obavy, že tu niečo neklape, bola výborne zvládnutá. Škoda, že pokrivkávalo technické spracovanie. Scény na severnom póle odohrávajúce sa v málo vierohodne dizajnovanom štúdiu by som si vedel predstaviť určite kvalitnejšie a najlepšie v zasneženom exteriéri. Efekty tiež krivkali, tie stíhačky na zadnej projekcii boli out, naproti tomu model ponorky pod ľadom bol fajn. Herecky potešili McGoohan s Borgninom so zaujímavo vykreslenými postavami. Sturges opäť nesklamal. Kiežby bolo natočených viac filmov s podobnou tematikou. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Alistair McLean byl autorem předloh pro několik velmi dobrých druhoválečných filmů. Tady si scénáři vypůjčili jeho studenoválečné dílo a vzali to s tím chladem vskutku poctivě:) Musím přiznat, že porce cca dvou a půl hodiny byla na příběh o "výzkumné stanici" (mrk mrk) Zebra opravdu hutná, ale originalitou některých dějových zvratů a překvapením, jakož i spojováním špionáže, záchranné mise a ponorkového thrilleru dokázala moji pozornost udržet. Dobrá, uznávám, že na tom měla zásluhu i atmosférická hudba od Michela Legranda, a kvalitní herecké obsazení, ale skutečně je to půl století od natočení docela raritní a fungující záležitost. Tedy až na závěrečné střetnutí sovětských SpetzNazů s americkými mariňáky - to jsem nabyl dojmu, že si ze mě scénáristé dělají dobrý den (a ta sádrovo-polystyrenová arktická krajina tomu taky moc nepřidala:)). Výsledkem bude ode mě celkem spokojených 70%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Monumentálne dielo po svojej technickej stránke. Či už sa tu hovorí o výprave, kamere, špeciálnych efektoch ( pri ktorých si myslím, že nebyť ten rok VESMÍRNEJ ODYSEY, tak má Oscara vo vrecku ) a grandióznej hudbe. Problém je tu skôr logistický. Dať do filmu toľko scenáristického materiálu, ktorý vyústil v dva aj pol hodinovú minutáž, bolo zbytočné. V tomto prípade. Nie každý veľkorozpočtový snímok by mal zákonite obhajovať takúto dĺžku. Niektorým to sekne, niektorým ale zase nie. A v tomto prípade by to bolo šikovnejšie minimálne s 30 min absenciou. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

John Sturges umí, to se musí nechat. Perfektní, dramatický film o studené válce v extra nepříznivých podmínkách. Prvních 80 minut ponorkové drama, pak se už vydáváme do oblastí věčného ledu a sněhu. V tom všem pátrání po zrádci ve vlastních řadách, s hodně netradiční a zajímavou zápletkou. Jedinou vadou je trochu statický závěr a speciální efekty už jsou popravdě řečeno kapánek zastaralé. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Sovietski výsadkári sú vyzbrojení dánskymi samopalmi Madsen. (Ampi)
  • Rock Hudson neskôr povedal, že to bol jeden z jeho najobľúbenejších filmov, ktoré natočil. (westerns)
  • Natáčanie filmu trvalo 19 týždňov. (westerns)

Související novinky

Pátá Mission: Impossible hledá režiséra

Pátá Mission: Impossible hledá režiséra

09.05.2013

Jeho poslední filmy měly solidní ohlasy i uspokojivé tržby, ale na komerční sílu série Mission: Impossible prostě nemají. Vždyť Ghost Protocol se s tržbami bezmála 700 milionů dolarů stal suverénně… (více)

Reklama

Reklama