Reklama

Reklama

Joshovi je dvanáct a je vášnivým astronomem amatérem. Jednoho večera na nebi objeví rychle se přibližující malý meteorit, který nakonec skončí v jeho akváriu mezi rybičkami. To Josh ještě ale netuší, že tohle je jen začátek. Za několik dní totiž na Zemi přistává vesmírná raketa s mimozemskou posádkou, která má pomocí onoho meteoritu odčerpat všechnu pozemskou vodu, aby zachránila svojí planetu. Raketa vypadá z venku jako obyčejný pozemšťan (Eddie Murphy), ale ve skutečnosti je to ta nejdokonalejší mimozemská loď, jakou kdy svět spatřil. Její posádku tvoří stovka mrňavých astronautů a jeden stejně mrňavý kapitán Dave (Eddie Murphy). Po přistání se Dave musí naučit pořádně chodit, ale sotva se mu to podaří, srazí ho auto, které řídí Joshova potrhlá matka – malířka se sklonem zamilovávat se do opravdu podivných chlapíků. Zamiluje se i Dave a velmi rychle se přesvědčí o pohostinnosti naší planety. I ostatní členové posádky si brzy uvědomí, že by bylo strašné Zemi zničit, jenže druhému důstojníkovi pozemšťané k srdci zrovna nepřirostli, a tak nevidí důvod, proč naši planetu nevyužít k záchraně té vlastní. Zatímco druhý důstojník chystá převrat, Dave se musí vypořádat se dvěma všetečnými policisty, kteří na rozdíl od svých šéfů tuší, že tady by na ně mohl číhat kolosální objev.
Eddie Murphy se filmem Seznamte se s Davem vrací na pole dětského a rodinného filmu. Celý příběh se točí kolem jeho vztahu s malým Joshem a situací, které mohou nepřipraveného mimozemšťana na naší planetě zaskočit. Centrifuga, soutěž v pojídání hot dogů, sklenička alkoholu nebo třeba obyčejné semafory jsou pro Davea nepřekonatelné překážky. Eddie Murphy v těchto situacích ovšem exceluje ať už jako raketa nebo její kapitán. Film tak připomíná jeho herecké eskapády v divácky velmi úspěšných filmech, jako byla série o Doktoru Doolittlovi. Komedie Seznamte se s Davem je určená hlavně nejmladším divákům, jejichž vzorem může být malý Josh – bystrý školák, který to sice u spolužáků nemá zrovna lehké, ale dovede si stát za vlastním názorem. A nakonec je to on, kdo Daveovi a jeho posádce pomůže pochopit člověka jako stvoření s mnoha slabostmi i nezaměnitelnými přednostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (226)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me velmi prijemny prekvapeni. Po vsech tech prevlecich za tlusty zensky i chlapy si to konecne Murphy rozmyslel a i kdyz tu hraje dve postavy, je to tu v poradku. Hraje vesmirnou lod a v roli je perfektni, roboticky pohyby, prazdnej vyraz v obliceji, ze by mu to moh zavidet i terminator a prvnich asi 70 minut tezi hlavne z toho, jak mimozemstani vsechno poznavaj a se svoji lodi delaj samy voloviny. A je to hodne vtipny. Druha Murphyho role je kapitan tyhle lodi a tam mi prislo, ze docela prehraval. Taky jsem se obaval, ze se film ke konci preklopi do nejaky klisovity romantiky, coz se ale nastesti nestalo, tvurci prepli na akci a zacla celkem solidni rezba, ktera mi misty pripominala Den, kdy se zastavila Zeme. Celkove paradni komedie, u ktery jsem se dost nasmal a taky potesi Banks ve vedlejsi roli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je komedie Seznamte se s Davem vcelku obstojná zábava, která určitě neurazí. Eddie Murphy by se od těch černošských slátanin měl odlepit a zase točit takhle zábavné komedie. To hodnocení si tady určitě nezaslouží, fakt není tak zlá na to jak vypadá. Je prostě taková, jak si ji představujete, jakmile si přečtete informace od ní, takže hlavně trošku dětská, ale snaží se brát hrozně vážně, jenže má v sobě pár opravdu vydařených vtípků, takže se spojením těhlech tří věcí dohromady dostává na pomyslný bod čehosi, na čem Eddie Murphy hodně dlouhou dobu nestál, stojí za docela povedenou komedií, která prostě neurazí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $11,803,254Tržby Celosvetovo $50,650,079║ Za tie peniaze dosť veľký prehmat, ktorý mohol byť príjemnou zábavkou tipu ako Galaxy Quest ale nie je, proste film má v prvom rade chybu v obsadení obohratého Eddieho Murphy, ten je tak ošumelý asi ako nikto z jeho generácie, rovnako tam je cítiť jeho pôsobenie v prasačárskych scénkach, tie tam ako fakt nemuseli byť. Občas sa tu nájde nejaký zábavný gag ale celkovo to moc nedá, trikovo slabota. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale nie si blázon, že? Chlap, ktorý tu spal minule, tvrdil, že je z inej planéty.“ – „Z ktorej?“ Nápad dobrý, ale to je všetko. Nie je to zverstvo ako NORBIT. Je to len nuda s množstvom v lepšom prípade rozpačitých trikov (umelohmotný interiér lode beriem ako umelecký zámer, zadnú projekciu nie) a sériou nudných postáv. Zaujal ma len nežný šéf bezpečnosti a asi dvakrát som sa zasmial (záchod, bankovky a mince). Snímka pôsobí miestami, po stránke strihu, chaoticky (akoby niekto v opitosti scénu ustrihol niekoľko sekúnd pred vtipnou pointou) a logické kraviny ani riešiť nemienim (prečo má strúhadlo ceruziek v nose?). Miestami mi herci dokonca pripadali trápni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Davem Ming-Changem. Je to kosmická raketa, která v rozhovorech s pozemšťany hbitě googluje správné odpovědi. Že je to blbost? Vždyt tam hraje Eddie Murphy, tak to určitě musí být blbost. Jenže divák milující přímočaře infantilní humor, tedy já, má pro podobné hovadinky zkrátka slabost. Takže je mi jedno, že to není příliš originální ani intelektuálně vybroušené, protože já jsem se smál a to mi u komedie obvykle stačí ke spokojenosti. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když chce někdo dělat komedii, měl by mít dle mého názoru smysl pro humor. To asi bohužel nikdo tvůrcům tohoto filmu neřekl. Na druhou stranu Eddie Murphy je dobrý herec a občas tu byly i dobré pasáže..proto 2 hvězdy. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tedy... Nic světoborného to vskutku není, ale k naprostému dnu, představovanému Monstrkřečkem nadrženým střílejícím megabobky a sexuchtivou babičkou s visákama až po kolena, to má opravdu daleko. Latex žádný (velké plus), fekální humor pouze jednou a navíc vceklu vtipný, k tomu relativně kvalitní efekty a Murphy, který, pokud zrovna netrapčí s napodobováním kolemjdoucích, hrát pořád umí... Vlastně si připadám ošizen. Čekal jsem těžké peklo a to se nedostavilo. :) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Eddieho posledné komédie sú dosť trápne. Trápna je aj táto, ale na počudovanie som sa párkrát dobre zasmial hlavne v prvej polovici a to film zachraňuje od úplného dna. Nie je to však nič moc. Podpriemer. 35% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, že se našel někdo, kdo dal Murphymu po PLUTO NASHOVI prachy na další sci-fi. Někdo, kdo si teď rve vlasy, protože DAVE si nevydělal ani na náklady, přičemž jeho 60 milionů dolarů je běžný rozpočet Murphyho nefantastických komedií (BLÁZNIVÁ ŠKOLKA, NORBIT). Ale co, peníze budou, my nebudem, tak buďme rádi, že DAVE není takový propadák ani taková sračka jako PLUTO. Námět je geniální a vydal by na celý seriál, škoda že si s ním tvůrci víc nevyhráli, ale pár gagů se jim povedlo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tím, že meteorit spadl do pokojíku malého kluka, musíme vzít v potaz, že se jedná o komedii zcela rodinného rázu, proto je třeba být poněkud shovívavý při kritice vtipnosti nebo snad dokonce hloubky děje a vůbec umírněnosti celého filmu. Nakonec ale stejně zjistíme, že tak pro malé děti úplně není (přeměna některých mimozemšťanů na pozemšťany - tedy homosexuály či metrosexuály, likvidace policejní stanice na terminátorský způsob apod.) Po odstranění předsudků ale zjistíme, že se u filmu dá docela dobře zabavit. Potěší zejména nápad (sice klasický, ale originálně pojatý) a s tím spojených několik mnoho gagů, které mě osobě docela slušně pobavily. Nutno ale poznamenat, že mě situace jako třeba kakání hot-dogů na veřejném WC docela slušně rozesmívaly vždycky. Eddie Murphyho jsem víceméně naposledy viděl v Policajtovi z Beverly Hills a po dlouhé době zjišťuji, že je to pořád stejná "držka". Film je naprosto pohodový mainstream, který bych se nebál doporučit na dlouhé nedělní odpoledne. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Bol som radsej dopredu pripraveny, ze od tejto sci-fi komedii nemozem nic velke ocakavat, aj ked mam Eddieho celkom rad, teda radsej v akcnych komediach typu BEVERLY HILLS COP (1984). Zoznamte sa s Davom je rodinna sci-fi blabolina, kde sa objavi par trapnych scen, hlavne by ludia reagovali v skutocnosti uplne inak pri stretnuti s takymto mimozemstanom, takze myslim si, ze sa tato komedia bude viac pacit detom, ako dospelym, ale celkom sa to dalo zniest, teda keby som mal 12 rokov, bavilo by ma to omnoho viac. Ku koncu dojde aj k nejakej tej vybusnej akcii, ktora bola celkom slusne natocena, ale je kratka, co je skoda, takze v celku je to u mna celkom slusny priemer. ________ Eddie Murphy - (Dave Ming Cheng / Kapitán) +++ Elizabeth Banks - (Gina Morrison) +++ Austyn Myers - (Josh Morrison) +++ Gabrielle Union - (Číslo 3 - Dôstojníčka) +++ Scott Caan - (Dôstojník Dooley) +++ Ed Helms - (Číslo 2) +++ Kevin Hart - (Číslo 17) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je zpět, pro tentokrát netřeba utíkat. Po několika letech dokázal (Dreamgirls patřily do jiné kategorie), že jeho komediální kvality a cit pro výběr scénářů nejsou zdaleka až tak propastné. I když – posuďte sami. Tentokrát si vzal podobu kosmické lodi, v jejichž útrobách se nachází početná posádka, jejíž kapitán je (taky) Eddie Murphy. Mají na planetě Zemi svůj záchranný úkol.. bla bla bla, přesto potenciál by tu byl. Jenže jej zhatil infantilní humor. I když konfrontace dvou civilizací občas vyškudlí nějaký ten úsměv na tváří, až vlastně zmizí hlavní zápletka záchrany domovské planety. Eddie Murphy si alespoň na pár okamžiků krade plátno čistě pro sebe, ale kdeže jsou ty časy, kdy dráždil bránice kdekoho!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Afroamerický herec Eddie Murphy mi nie je veru zrovna dva krát sympatický. Nepáčia sa mi jeho filmy, nemám rád jeho humor a je mi protivný ten jeho ksicht. Takže snímok "Zoznámte sa s Daveom", ktorý v roku 2008 natočil režisér Brian Robbins a do hlavnej úlohy obsadil afektovaného Eddie Murphyho, som viac menej pretrpel. Je to nie moc zábavná sci-fi komédia o veľmi podivnej, nezvyčajnej mimozemskej vesmírnej lodi, ktorá tajne pristála v New Yorku. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie, to byla dlouhá a nekončící smršť naprosto geniálních hlášek, u kterých jsem se smál dost nahlas, díky čemuž se nebojím tuto komedii označit za naprosto originální a geniální kousek, který stálo za to vidět. Námět mě nikterak nenadchnul, ale samotný film, to už bylo o něčem jiném, u tohoto filmu se mi stala navíc docela zvláštní věc, že si některé z těch hlášek pamatuji i druhý den po zhlédnutí, což se mi běžně nestává. Za všechny hlášky dám například tuhle: "Můj otec byl kapitán u námořnictva." "Já jsem taky kapitán." "A kapitán čeho?" "Já jsem kapitán Korkorán." Nebo další hláška: "Jak se jmenujete?" "Já jsem Ming Čcheng." A potom mě ještě dostala scéna z policejní stanice: "Seržo, máte na tváři nějakou šmouhu." Zkrátka tenhle film je hláškami přímo nabitý a já jsem se opravdu královsky bavil, a pokud mě nějaká komedie dokáže pobavit natolik, až mi ze smíchu vytrysknou do očí slzy, tak to prostě musím ocenit kvalitním hodnocením, což v tomto případě také činím. Navíc Eddie Murphy zde byl překvapivě dost snesitelný a konečně hrál také sám za sebe bez jakéhokoliv převleku, a jeho výkon byl opravdu dobrý, takže i v tomto směru nemám co vytknout. Tahle rodinná sci-fi komedie stála rozhodně za to a velice příjemně překvapila, takže neváhám udělit nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, seznamte se s Eddiem Davem Ming-Chengem Murphym a s jeho super kosmickou lodí vypadající totožně jako on. Dále se seznamte se spoustou dávkou humoru, seznamte se také s... No víte co? Seznamte se s celým filmem, určitě stojí za shlédnutí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V poslední době nemám narozdíl od kolegů nakoukané propadáky s Eddiem Murphym, takže těžko soudit jestli má film lepší nebo horší úroveň oproti ostatním jeho filmům. Určitě bych filmu přihodil nějakou hvězdičku kdyby Eddie přestal dělat ty své blbé ksichty. Taky jsem se jednou zasmál a to při scéně s kočkou, jinak je film spíše takovou menší moralitkou než komedií. Ale nakonec to bylo i přece jen trošku zajímavě udělané. ()

Reklama

Reklama