Reklama

Reklama

Tou wen zi D

Trailer 2

VOD (1)

Takumi je jako ostatní chlapci: chodí do školy, líbí se mu děvčata, ale má jednu zvláštní schopnost - umí perfektně s otcovou Toyotou AE86 projíždět zatáčky v místních horách. Podědil to po svém otci, který mohl být první mistr světa z Japonska, ale bohužel se oženil. Jednou při rozvážení tofu Takumi předjede GTR a je z toho poprask. Začnou se o něho zajímat ostatní jezdci a snaží se ho porazit na "jeho trati". Roli Takumiho otce si střihnul Anthony Wong. (sheen)

(více)

Recenze (50)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je vlastně zfilmovaný remake japonského animovaného filmu Initial D: Third Stage (2001), který volně pak zapadá do tří sérií úspěšného animovaného seriálu. Tomu jsem jako obrovskému nadšenci do japonských "anime" prdnul 5*, u filmu jsem byl samozřejmě mnohem kritičtější. Děj je v podstatě úplně totožný s animovanou předlohou, stejně jako postavy a prostředí. Je zde ale jeden velký rozdíl v postavě otce hlavního hrdiny (Anthony Wong), který je opilec a břídil ... ke konci filmu se ale vyjeví jako naprostý frajer. V animované verzi byl otec dobrák a slušný muž. Tři hvězdy dávám za film jako takový, ale čtvrtou hvězdu přidávám za absolutně dokonalého (jako vždy ...) Anthony Wonga, který je fakt úžasný ve všech rovinách své role, zejména v závěru je to prostě fakt frajer. Plus navíc závěrečný závod, který je fakt adrenalinovou-dopaminovou-serotoninovou záležitostí. Parádní oddechovka!! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V Initial D nepobíhají kolem aut vnadné roštěnky, káry nejsou tak nablýskané, ani v něm řidiči zuřivě nemačkají nitro, přesto žánrově spřízněný Fast and Furious válcuje. Děj vně automobilových honiček tu nepůsobí dojmem vaty určené jen k naplnění filmové stopáže. Nemluvě o lepší a dynamičtější řemeslné stránce. Dravé honičky v točitých horských serpentinách mi evokovaly soutéž v driftech v Need for Speed Underground 2 říznutou Burnoutem. Anthony Wong už po několikáté potvrzuje svou příslušnost k asijské herecké extratřídě. Chová se jako Hrabalův pábitel, ale dejte mu do pracek výkonný motor, jímž může zvýšit výkon své zamilované káry, a uvidíte... :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Rychle a zběsile s Initial D podle mě neni tak úplně dobrý, jelikož zatímco Rychle a zběsile je udělaný hodně na efekt a pro zábavu, tak tohle je takový hodně navážno, opět s hodně velkým důrazem na prostředí a rodinu, nicméně samozřejmě největším lákadlem i částí filmu jsou závody a ty, ač nemaj nablejskaný zelený superkáry, tak jsou skvěle dynamicky a akčně natočený s asi milionem driftů, že daleko převyšujou ty, co byly v Rychle a zběsile, krom toho jich je tady hned několikero kvalitních a jelikož jsou tady přes opravdu velkou většinu stopáže, tak je o zábavu celkem postaráno ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Initial je po technické stránce velice dobrý po zvukové výborný a po stránce příběhu mizerný. Tvůrci se snažili držet předlohy podle stejnojmenného anime a opravdu se jim to povedlo, až na menší odlišnosti, které pro film museli být přidány . Driftování je zde natočeno velice dobře a komediální prvky taky nechybí, takže o zábavu bude postaráno. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná športovo ladená komédia. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý svojmu otcovi, bývalému špičkovému pretekárovi pomáha prevážať tofu na rodinnom zastaranom aute, pričom využíva obľúbenú trasu nelegálnych pretekárov a keď jedného z nich s ľahkosťou predbehne, postupne sa stáva hviezdou pretekov, ktorá hlavne v zatáčkach nemá konkurenciu. A navyše rieši aj svoj prvý vzťah. Spracovanie sa mi páči, ešte úvod je menej výrazný, ale zase skvelo zoznámi so všetkými aspoň trochu dôležitými postavami, hlavným hrdinom a jeho otcom, ich spoločné scény sú teda zvláštnym spôsobom zábavné, bavil ma aj jeho kamarát, ktorý si myslí, že je najlepší pretekár a pritom je neschopný a ostatní, takže sa na to dobre pozerá aj na začiatku, ale len predsa ten skutočný náboj to získa po výraznejšom začlenení pretekov do deja a potom sa je stále na čo pozerať, nenašiel som tu žiadne nudné miesto, zaujímavo pôsobí aj romantická línia, ktorá dostala ideálny priestor, takže nie až tak moc, aby v športovom pojatí filmu prekážala. Chválim aj to, že film neobsahuje prakticky žiadneho záporáka, všetci to berú športovo, aj súperi sú priateľmi a to napomáha k výrazne pozitívnemu dojmu z filmu. A zaujal ma aj záver, ktorý nie je v tomto žánri práve najtypickejší. Akcie je tu pomerne dosť a vo svojej kategórii je výrazne nadpriemerná. Tento typ naháňačiek celkovo až tak moc nemusím, ale tu ma to bavilo, síce sa všetky preteky odohrávajú na tom istom mieste, takže o rozmanitosť tu vôbec nejde, ale celé to pôsobí nadmieru dynamicky, hlavnému hrdinovi sa nedá nefandiť, až na pár slabších efektov je to vizuálne výborne zvládnuté a chválim zaujímavú hudbu, ktorá tie preteky ešte dosť zlepší. Spokojný som aj s humorom, je síce dosť jednoduchý a stále sa drží približne rovnakých tém, ale bavil som sa, postava otca je zaujímavo vykreslená, rovnako aj postava kamaráta, takže ich humorné scény sa vydarili, ale aj tak ma vždy najviac dostávalo znudené šoférovanie hlavného hrdiny, ktorý aj počas zívania predbiehal snažiacich súperov. Herecké obsadenie je vydarené, je tu plno mojich obľúbencov, Jay Chou v hlavnej úlohe, Anthony Wong Chau-Sang, Edison Chen, Shawn Yue, Chapman To, všetci v dobre zvolených úlohách, tu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka pôsobia väčšinou vydareným dojmom, ale pár detailov mi moc nesadlo, hlavne to občasné zastavovanie obrazu, ktoré je úplne zbytočné. Initial D je jeden z najlepších filmov na tému automobilových pretekov, zaujalo ma to neporovnateľne viac, ako napríklad americké Rýchlo a zbesilo. 77% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

To hlavní se točí kolem skvělem natočených závodů, ostatní je tu jen jako doplněk. Poměrně slušná řemeslná stránka vyrovnává absenci jakéhokoliv akceptovatelného děje. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Initial D docenia predovsetkym ti, ktory pri predstave poulicnych automobilovych zavodov vidia trosku viac ako len ultradrahe vytunene kary a kopu kuriev postavajucich povedla. Uz len fakt, ze "ustredny" automobil je stara Toyota AE86, nasvedcuje, ze tu ide len viac ako o efekt. A iked to aj tak cele treba brat s rezervou, zavody skutocne maju gule a posobia realisticky. Pribeh je stardartne len vyplnou, no svoj ucel poctivo plni a co je najdolezitejsie, zbytocne neodputava pozornost od hlavnej naplne. Ako perlicku uvadzam fakt, ze DVD, ktore vyslo v UK ma mimo originalnej hudobnej stopy aj kompletne novu urcenu, pre britske obecenstvo (kto je familiarny s britskou elektro muzikou, vie si spravit pribliznu predstavu). Nova hudba skutocne vylepsuje atmosferu zavodov, na druhu stranu je vsak velmi repetivna, nevraviac o tom, ze uplne zlyhava v dejovo zameranych okamihoh, ba dokonca meni vyznenie niektorych scen. Urcite vsak stoji za to film vidiet film aj s novou hudbou (aspon niektore sceny). Pred sa len, je to hlavne o zavodoch. (7.8/10) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia filmová záležitosť, ktorá mi potvrdila kvalitu a čerstvosť ázijskej kinematografie. Na film je počas celých 107 minút radosť pozerať sa. Kamera si to vyslovene užíva, je to vidieť takmer v každom zábere. Značne sa sústreďuje na prostredie, na krajinu a na tváre, čo pri racingu nie je moc zvykom. Hudobný podkres a réžia je taktiež dobrá. Ležérny postoj & znudený výraz protagonistu počas celého filmu je úplne over. Porovnávať s F&F je zbytočné, toto je o niečom inom. Initial D je o láske a pocte k japonským autám. Žiadne hypervozítka s triliónom úprav a kufrom plným dusíku. Len jedna božská Toyota AE86 a za hrsť legiend motorizmu. (8.6.2017) (28.6.2023) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Filmy o automobilových závodech mi nikdy nepřišly dostatečně atraktivní, protože nepotřebuju vidět, jak si takhle někdo řeší existeční otázky nebo masíruje ego. Ale naštěstí tady se vyskytuje miminum plytkého mudrování a nadržených teenagerů a prostředí snímku působí takřka normálně a přirozeně. Naopak závody jsou efektně nasnímané a sestříhané a jako třešnička je tu Anthony Wong v kouzelné kreaci opilého tatínka :-) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Není to Rychle a zběsile, je to něco jiného, máte rádi drifty? hory? tak to bude správná volba. Závody se odehrávají v místních horách a nehraje se tady moc na rychlost, jako je tomu u Rychle a zběsile, ale na precizní vybírání zatáček. Takumi je mladý hoch, který má velký potenciál. Akční film...čekal jsem, že tam budou bojové scény, ale nebyly, i bez těch to šlo. Závody jsou parádně udělané, adrenalinové, rychlé a hodně akční. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Neníto vůbec špatné a vysoké hodnocení si tozaslouží, jenže jako človkě, který viděl anime sérii Initial D tomu více dát nemohu. Skvěle nasnímané souboje, celkem slušně vybrané hlavní obsazení. Ale ten duch anime série mi dost chybí, je tu sice trhlý humor jako v předloze, ale nějak mi nesedí hlavní hrdina. Na druhou stranu je třeba říci, že poslední filmy série Rychle a zběsile to překonává rozdílem třídy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čínská odpověď na úspěch "Rychle a zběsile". Bohužel zde chybí nadupané káry, krásné ženy či zajímavé závody. Sledovat neustále dokola, jak se dva maníci honí v serpentinách je docela nuda. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Tuningáře a filmy s tim spojené vůbec nemusím. Jednou mi stačila sra.ka Fast and the Furious a od té doby jsem podobný film neviděl. Ale toto bylo dobré. Tofák alkoholik.Syn, který přejíždí horu za neuvěřitelné časy, aby doručil tofu. Závody a sem tam dobrá chlama. Krom některých klišových romantických scén, výborná, tak trochu realistická podívaná. 70% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový televizní klon Rychle a zběsile, který sice dějem neoslní, ale závodními sekvencemi rozhodně ano. A že jich není zrovna málo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zavody mi nejake extra zaujimavo natocene nepripadali a prilis ma nebavil ani pribeh. Jednoducho ma vôbec nezaujali postavy. A nepomohlo ani to, ze ich hrali moji oblubenci. Mozno je problem v tom, ze pôvodne anime vôbec nepoznam. 5/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čínske Rýchlo a zbesilo? Pochybujem... Spoločné to má akurát tie automobiloví preteky, inak je Initial D (Tau man chi D) natočený úplne inak. Preteky sú poriadne adrenalínové (a pôsobia oveľa reálnejším dojmom ako v spomínanom Rýchlo a Zbesilo) - budete mať pocit akoby ste na tých cestách naozaj boli, romantika funguje na výbornú (hlavne koniec na mňa poriadne zapôsobil, kedže sa filmu skvele podarilo vybudovať "vzťah" k daným postavám), nejaký ten dobrý humor sa tiež nájde (o ten sa prevažne postará skvelý Anthony Wong Chau-Sang v roli otca). Taiwanská megastar Jay Chou je kupodivu aj dobrý herec, obstojne i keď v menších úlohách mu sekundujú Edison Chen, Shawn Yue i Jordan Chan. AJeden z najlepších ázijským filmov roku 2005 ! 5* ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Spočiatku dosť podtočené, ale postupne sa otáčky dorovnali a Initial D sa dostal do roviny príjemného filmu, kde sa nič zbytočne nerieši, na nič veľké sa nehrá a je to pohoda.Škoda, že rozbeh trval cca tretinu filmu a že sa hudobne občas ťahal k niečomu "drsnejšiemu".Priznávam, pozrela som si to najmä kvôli Shawnovi Yue a Edisonovi Chen, ktorí si v konečnom dôsledku - podobne ako aj Jay Chou svoje roly užívali od začiatku. Na Anthonyho Wonga som si chvíľku musela zvykať a dostal ma až v momente, keď "ožil".Takže taká fajn one night drive. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak příjemnou a pohodovou záležitost jsem nečekal. Ačkoliv je to spletitý chuchvalec postav z několika seriálových stage, pořád to udrželo kouzlo, i přes to, že Čína to prostě pojala po svém. Třeba Bunta je z větší části úplně jinou postavou. Nicméně, tento film miluji, stejně jako celý seriál Initial D. ()

Reklama

Reklama