Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamělý chlapec vyrůstá v muže jen s trubkou z druhé ruky a láskyplnými radami skvělého bluesmana. Stává se z něj vynikající muzikant, jehož talent ho zavádí od putyk až do přepychových nočních klubů. Jeho zoufalá snaha nalézt stále unikající vysoký tón, který nosí v hlavě, ale není schopen jej zahrát, ho dovede až do náruče alkoholu. Dynamické herecké výkony Kirka Douglase (titulní role), Doris Day, Lauren Bacall a Hoagyho Carmichaela a precizní režie Michaela Curtize (Casablanca) učinily z filmu přehlídku žhavého, skvělého, emotivního jazzu. Douglasovu hru na trubku dubluje legendární Harry James. Day představí další skvělý nástroj – svůj hlas. Ze setkání s tímto mužem se budou radovat jak milovníci filmu, tak hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

classic 

všechny recenze uživatele

JAZZ:„Keď žiak bude čochvíľa lepší ako jeho MAESTRO...” HUDBA:Už,keď bol Rick Martin malý chalan,tak sa uňho prejavoval výraz extrémneho nadšenia pri počúvaní tejto hudby,z čoho vyplýva,že dostal od Pána Boha talent na sluch a najmä talent na hranie na trúbke,ktorá z neho urobí želaný produkt obdivovaný ženami,spoločnosť,do ktorej sa prikmotrí mu nie je súdená... KIRK DOUGLAS predvádza výkon uveriteľný všetkými desiatimi,t.j ako muzikant,ako alkoholik,ako ženáč,ako sa zmenil... Spoznáva dve rozdielne ženy: DORIS DAY A LAUREN BACALL,pri prvej dáme by som sa zastavil každý„ deň” a počúval by som ju od rána do večera a obdivoval jej charakter,EXTRA SPEV,zato pri druhej dáme by som sa zle asi necítil,ale pôsobí na mňa až príliš tajomne,či záhadne,spoznať ju a pochopiť,či porozumieť by bolo zrejme obtiažne?Ale Lauren je pozoruhodná žena,ktorá láka práve tým,čo mám na mysli... Pri réžii SVIETI MICHAEL CURTIZ,čo si automaticky spomeniem na legendárnu romantiku CASABLANCA,ale zistil som,že ho ešte niekoľko krát navštívim... Som prvý,čo píše komentár k tomuto pohodovému snímku o JAZZE s JAZZOM o spoločnom vnímaní tejto hudby,ale najmä o aktivite jedného muža,ktorý by sa ako už raz oženil,a to s trubkou,myslene metaforicky,človek,ktorý rozumel HUDBE ako nikto iný...,ale nerozumel si v iných odvetviach... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle už je prostě staré.. Kirkovo herectví je afektované, příběh je příliš schématický, postavy jsou vlastně nesympatické.. Sice chápu co tím chtěl autor říci (a asi je to v zásadě pravda), ale koukat po stopadesáté na klišé o osudem zmítaném umělci (navíc minimálně potřetí v Kirkově podání) to už je kapku pruda.. Ale něco do sebe to má.. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím jestli zrovna K.Douglas byl ten pravý do hlavní role, nějak mi tam úplně neseděl. Stejně tak mi to přišlo trošku moc strojené, po půlce filmu najednou děj zcela změní charakter a začne trochu hrát na city (L.Bacall se ale upřít šarm nedá). Při takovém obsazení jsem asi čekal trošku více, lehce zklamání. 65%. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Příjemný jazz s milou (a charakterní) Doris Day přerušovaný celkem nezáživným a nevynalézavým příběhem. Spartakus Kirk Douglas na trubku sice nehraje, ale zhuntovaného jazzmana hraje obstojně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No tak teda komentatorska bieda pokracuje, Karla Chrochta tu niet , Radka tez ne, akurat k dispozicii mam len Liventuru s jeho "Velmi krásný příběh o talentovaném hudebníkovi-trumpetistovi, Kirk podává jeden z nějlepších výkonů.". No a z tohoto mam vychadzat, Bieda, bieda. Ako jo, U novodobych modernych somarin ako Dzek Rajen - v Neglize /bolo to z roku 2014, ani sam neviem, jaxa to vlastne volalo/ alebo vsetky tie Tchory je komentarov na mraky a uz ani sa neda prist s niecim originalnym. Plus do toho este recenzie - prakticky sa venuju len novym veciam, na tieto kultove starinky recenzii niet. Reziser Michael Curtiz /Casablanca, Utok Lehke Kavalerie, Dodge City 1936/ natocil krasny, oddychovy film o hudbe -jazze, ktory sa hra v putykach, ale aj v honosnych nocnych kluboch. Douglas svoju rolu zvladal, ale mna zaujala hlavne genialna Doris Day /Man Who Knew Too Much, Flamingo Road/. Vyborne dialogy, perfektna atmosfera, namakana hudba, a rezia - to su silne atributy filmu. 92 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Dobrá doba,dobrá hudba... Film vznikl podle románu Mladý muž s trubkou od Dorothy Baker a předlohou byl skutečný příběh jazzového trumpetisty Bix Beiderbecka, který zemřel v pouhých 28 letech... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU'RE LIKE THOSE CARNIVAL JOINTS I USED TO WORK IN. BIG FLASH ON THE OUTSIDE, BUT ON THE INSIDE NOTHING BUT FILTH! Parádní příběh talentovaného trumpetisty Rick Martina s oslnivým obsazením. Jak na scénu přišla Lauren, tak mi bylo jasný, že to Ricka potopí. Ta holka hrála vždy jen potvory, přesto její zastřený hlas a tajemná tvář, vždy táhnou do záhuby i přes uvědomění si čeho je schopna. Smoke byl sympaťák a Doris je prostě Doris. Postava Ricka má u mě obrovské plus za to, že nikdy nelpí na majetnictví nebo penězích. Vše co potřebuje pro život je hudba a ta je tady skvělá. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky dobové hudby. Jinak jde o předvídatelný a schematický film, s průměrnými hereckými výkony a režií, bez silnějších scén. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama