Reklama

Reklama

Odvrácená strana Měsíce

(festivalový název)
  • Kanada La Face cachée de la Lune (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Podobně jako další letos uváděný kanadský film Já, Claudia i Odvrácená strana měsíce je adaptací divadelní one man show, tentokrát napsané pro mužského představitele. Na plátně je postav více, vedle Philippa, klíčového hrdiny, tu má význam zvláště jeho bratr André, oba sugestivně ztělesňuje autor textu a režisér, známý kanadský filmař Robert Lepage. Experimentuje s HD digitální technologií, aby evokoval svět pocitů senzitivního Philippa, jenž se už léta marně snaží prorazit se svou vědeckou prací o vesmíru. V patnácti prodělal operaci mozkového nádoru a její následky jsou zřejmě příčinou jeho odlišnosti: ve svých čtyřiceti je osamělý, uzavřený, fixovaný na matku a své neúspěšné teorie, s bratrem se nestýká. Žije v zatrpklosti z trvalého zklamání a pak se náhle v krátké době musí vyrovnat se smrtí matky, absolutní prohrou i velkým oceněním. Největším ziskem je ovšem nabyté vědomí bratrské sounáležitosti, podaná ruka Andrého, která Philippa zbaví vší pozemské tíže. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Robert Lepage zvládl kromě scénáře a režie ztvárnit i obě hlavní role v tomhle filmu, který je tu sice popsán jako drama, ale pravda je někde jinde – je to komedie. Jako režisérovi sice Lepagemu v průběhu filmu docházejí originální nápady (nejčastěji spojené s kosmonautikou), ale díky vtipnému scénáři jsem se stále dobře bavil. ()

Humprt Pum 

všechny recenze uživatele

Absolutní bomba, která nemá jedinou chybu. Obrovská spousta režijních i fotografických nápadů s podhoubím spleteným z hutného smutného příběhu dvou bratrů. Pokud je člověk dostatečně poblouzněný svými sny a vytrvá, štěstí se na něj nakonec přecijen usměje...ale možná takovým způsobem, který by nikdy neočekával. Na některé scény nikdy nezapomenu. ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Asi mnou nepochopeny zamer rezisera a herce v jedne osobe v dramatu, ktery je spis komedie, jak uz psal Slarque. Jedine, co mne sem tam na filmu upoutalo byly ftipne sceny, kterych samozrejme bylo malo. Jinak takove makove odvypravene. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé vizuální hrátky, ale příběhy obou bratrů mi až na ty pracovní problémy přišly zcela mimo. Nehledě na to, že hlavní hrdina vypadá spíš, že se zajímá o muže než o ženy. Nic proti, ale tady to nemělo význam, a spíše rušilo. Všechny ty linie s Ciolkovským a Měsícem mi pak přijdou poněkud násilím přifařené. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama