Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracená civilizace vydává kruté tajemství. Během výzkumu na tajemných mayských pyramidách je náhle zavražděn doktor Slivak, který tomuto tématu zasvětil celý život. Jeho úmrtí je však pouze první v řadě dalších, mnohem brutálnějších zabití, která se všechna točí kolem dávného prokletí Mayů. Do pátrání po pachateli těchto hrozivých činů se vydává doktorova dcera Lisa, podporována dávným přítelem svého otce. Hrozivé stíny krutých vrahů jsou však stále blíž... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nabídl slibný rozjezd i docela velkou dávku mysteriózní atmosféry, jenže potom nastal zhruba půlhodinový útlum, který oživila pouze přítomnost dvojice agresivních mladíků. Tyto dvě postavy se mi líbili společně s pohlednou exotickou pumpařkou asi nejvíc. Nesmím opomenout ani lechtivější scénku, jenže hororová podstata filmu ustoupila do pozadí což byla velká škoda. Tvůrci naštěstí nezapomněli co má být hlavní náplní filmu a brzy vrátili film do tempa. Příchod temným sil a rychlý sled několika vražd prokrvil skomírající děj a nutno podotknout, že se bylo určitě na co dívat. Film Maya je rozhodně zajímavou průměrnou podívanou. Tohle typické béčko má svoje klady a samozřejmě i své mouchy, ale v konečné fázi se na něj určitě podívat dá. Asi největším plusem je fakt, že se tvůrcům podařilo místy navodit opravdu dobrou atmosféru, která asi nejvíc gradovala zhruba v rozmezí 65.-89.minuty. Bohužel vše dobré se pohnojilo hodně špatným koncem, který sníží i mé celkové hodnocení. 50%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce hororů 80.let a především bizardních umrtí, velké dávce krve a sexu v exotickém prostředí se bude Prokletí Mayů jistě líbit, pro ty ostatní se jedná o průměrný horor s horší kamerou, která nedokáže diváka pořádně pohltit do již tak slabé atmosféry. Necenzurovaná italská brutalita, která již v dnešní době nemá co nabídnout.40 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická osmdesátková záležitost z italské produkce. Hlavní hrdina, kurevník, se pohybuje od láhve k jedné ženě a pak znovu k jiné láhvi a jiné ženě.... dokud do jeho života nevstoupí dcera profesora, jenž záhadně zemřel. Žádné velké zvraty se však stejně nekonají, vpodstatě telenovela okořeněná o pár úmrtí. Škoda, že místy se film táhne, slušilo by mu zkrácení. Pěkná příroda, sex hodně soft, a pak ty vraždy - spolknutá trubka, řádění ve vaně a háčky na ryby (u těch jsem čekal razantnější nasazení jako u Hellraisera). Jo a fajn rituál s pliváním...hadů? pijavic? červů? no to je jedno. A zlomený prstík při souboji (hned si jeden vzpomene na Mouchu). Čekal jsem větší masomlejn, ale budiž... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slabota, i když prostředí kde se film odehrával bylo nádherné a atmosféra filmu gradovala, tak či onak film za prvé úděsně nudil a zadruhé měl takový divný děj. Navíc herci přehravaly co to dalo. Režisér dělal co? Čekal jsem nějaké to gore či něco co Itáliáni uměj ale nedostal jsem skoro nic. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Neznámy horor odohrávajúci sa v originálnom prostredí. K originálnemu prostrediu patrí aj originálny nápad (a občas aj dej). No to je asi jediné pozitívum filmu. Ešte gore efekty, tie celkom ušli, aj keď miestami išli mimo kameru. Ináč film je brak ako sa patrí, od hereckých výkonov cez dialógy až po dej, ktorý pekne uspáva... 50%. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Díky exotickému prostředí, zajímavé hudbě a celkově solidně budované mysteriozní atmosféře se jedná o příjemnou záležitost ve které se toho sice dvakrát moc neděje ale nějak mi to kupodivu příliš nevadilo díky již vypsaným pozitivům. Zbytečně podhodnocený horror ze staré dobré Italské školy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento italo horor je skôr o atmosfére. Sem tam niekto zažije do tela penetráciu cudzím objektom, ale to len tak mimo rečou. Má to vlhkú, upotenú atmošku, nasiaknutú alkoholom a sexom a nejakým tým mystériom, ktoré je len náznakové a nikdy popisné. Možno sa to malo skôr vydať prízemnejším a trashovitejším smerom. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

V starých mexických chrámoch sa prebudí stará kliatba Mayov.Ľudia sú pozabíjaní krvavými spôsobmi a neznámou a neviditeľnou silou.Turistické prostredie Mexika zmiešané z ľudovými poverami a okultizmom.Ale útoky sú vedené len na cudzincov,nie na domácich.Všetko vrcholí v deň Dia de los Muertos,to je mexický sviatok,deň mŕtvych.Je to dosť slušný film,exotika,miestne legendy,pôvodné náboženstva.Dá sa tam vidieť aj exorcismus,aj kohútie zápasy.Je to taká stredná horrorová trieda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Marcello Avallone natocil len priemerny film, ktory ma sice dobry rozjazd, ale potom nastupi hluchota deja, scenaristicka bezradnost a priemerni herci. Scenar akoby nevedel, co sa ma diat, namiesto toho divak sleduje len agresivnu a sexuchtivu mladez. Potom akokeby si scenarista spomenul, ze toci horor a nastupi trochu strasidelnej atmosfery a nejake vyvrazdovacky. Tie vsak nijako nevybocuju z priemeru a film tiez : 50 % ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Řitka opět nezklamala chcete vidět podprůměrný sračkovitý horor o hovně tak to rovnou mrkněte na tohle a budete spokojeni . ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nic svetoborne sa nekona, takze dalsi tuctovy horor od Talianov. Mne volajako nerezu tie ich filmy, ale mam aj zopar oblubenych hororov od talianskej produkcie. Tento bohuzial nepatri medzi to naj od Talianov, pretoze dej filmu nebol bohvieako dobre spracovany. Pointa bola dobra, ale to prevedenie uz bolo o nieco horsie. Jedine co za zmienku stoji boli vrazdy obeti, ako napriklad tie rybarske haciky, ktore sa fajnovo zakliesnili do jednej zenskej. Ako dalsie by som vyzdvihol prebodnutie nejakou tycou cez hlavu jedneho frajera, ktory si zo seba robil tazkeho drsnaka, ved sa mu to aj vypomstilo. Posledne co by stalo za rec bola vrazda zeny vo vani, ale to bolo asi z toho co som zmienil asi najslabsie. Zaverecne finale bolo absolutne odflaknute a nepochopil som ho. Vobec neviem, kto to vsetko mal na svedomi tie vrazdy, ze by ten trulo na tej pyramide, co isiel obetovat toho maleho indianceka?:)) Trocha mi to vsetko vyznelo ako nejaky pospajany chaos, ktory nevie o co sa ma v nom jednat. ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal víc, než jen italskou zabijačku... Bylo tam sice pár napínavých okamžiků, ale od filmu s takovým názvem bych čekal víc mysteriozní a tajemné atmosféry. Byla to spíš přehlídka bizardních úmrtí s naprosto debilním koncem. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Mystika a tajomstvá mayskej civilizácie, ktoré by tento film spravili zaujímavejším sú zastúpené len v nič nehovoriacich sochách bohov (bižutéria) a v dialógoch, kde neustále v troch vetách o mayskej legende sa dozvedáme celú pointu tohto snímku. Kedže pointu filmu sprevádza slabý scenár a niektoré sekvencie sa zaoberajú udalosťami, ktoré stoja úplne niekde mimo, snáď možno by boli vhodné do iného filmu, nemáme sa na čo vlastne ani pozerať. Trocha oživenia prinášajú niektoré vraždy (scéna vo vani, scéna s rybárskymi háčikmi)... ale aj to je také, že raz je tam neviditeľná sila, inokedy vlasaté dievča a divák je z toho zmätený, že o čo tam vlastne ide a kto je kto. Koniec filmu je však jedna nepochopiteľná stupidita... že posielam toto dielo do odpadu. ()

Reklama

Reklama