Reklama

Reklama

Knoflíková válka

  • Velká Británie War of the Buttons (více)

Na irském pobřeží leží dvě vesnice. Kluci z těchto dvou vesnic vedou nelítostné boje za čest a slávu každé z nic. V čele klukovských armád stojí dva hoši, nesmiřitelní nepřátelé. Vedou válku, ve které jsou hlavní kořistí knoflíky, tkaničky a kravaty nepřátel. Tato klukovská hra však přeroste mez a oba hlavní viníci musí za trest odejít daleko od domova, kde se z nich stanou nejlepší přátelé... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (32)

Marigold 

všechny recenze uživatele

"Why did we do it? Why did we fight? -- Well, for the hell of it." V zásadě dost pietní přesazení Pergaudovy předlohy do jiného prostoru a času s poněkud televizně nedokonalým pojetím (některé sekvence nemají v návaznostech logiku, občas nám hapruje světlo atd.) a moc pěkným hudebním podkresem. Líbí se mi, kolik péče je věnováno vývoji konfliktu z války o "impotenta" až do skutečně organizovaného konfliktu, v němž děti celkem s kouzelnou prostoduchostí satirizují dospělé konflikty. Škoda, že drsně rozehraný závěr je trochu přetažený do "cliffhanger" dramatu, ale střet dětské hry se zodpovědností i pokrytectvím dospělých je v něm docela pěkně nastíněný. Jediná námitka tak je: proč se na to dívat v Irsku, když je to ve Francii natočené dříve a o dost lépe? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tenhle fim jsem viděl když mi bylo asi šest takže už si ho moc nevybavuju, ale vím že tenkrát se mi to strašně líbilo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to určitě dobrý film, ale stará černobílá verze je prostě lepší. Ty dobré scény jsou citací originálu a změny jsou jedině k horšímu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sice jsem z toho nebyl nadšen tak jako v dětství, přesto musím uznat, že Knoflíková válka je perla dětské kinematografie. Příjemná podívaná jakoby ztracená v čase mezi Twistem a jím podobnými dokáže zaujmout všechny věkové kategorie. Ač je morální poselství zřejmé a jasné an první pohled, Roberts nám jej nevnucuje. Navíc dětští herci jsou zde příjemní a důraz není kladen na ně, jak je tomu poslední dobou zvykem, ale na příběh samotný. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tato "Knoflíková válka" se mi líbila stejně jako ta původní francouzská z roku 1962. Pořád je příjemným filmem pro děti i jejich rodiče. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dvě znepřátelené party dětí ze dvou irských vesnic, jejich vzájemné naschvály, souboje, osobní problémy, první lásky i síla přátelství v příjemném filmu nejen pro děti. Sympatické výkony dětských herců, zajímavý děj, svižné tempo, sociální podtext, hezká výprava i solidní hudba, to vše a ještě mnohem více zaručilo, že se mi film líbil jak v době pozdní puberty, tak i při repríze coby dospělé. Pro mě je tahle varianta "Knoflíkové války" jednoduše ta první a tedy srdcová oproti o pár desítek let starší sestřičce. Měla bych napravit svůj dluh a přečíst si ještě knížku. 85% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený dětský film. Taková klukovská idylka. Příběhy dvou znepřátelených klukovských tlup ze sousedních vesnic jsou vskutku zajímavé. Chvílemi, hlavně ke konci, se vyskytnou hluchá místa, ale jinak je to takové dobrodrůžo pro chlapeckou duši. 75% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o partě kluků, kteří proti sobě neustále válčí jsem dnes opět zhlédl a pořád se mi líbí tak jako kdysi. Má takovou zvláštní, příjemnou atmosféru a podle mě děti své role zahráli dobře. Scénář, režie, kamera a hudba na slušné úrovni. 60% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem těm klukům záviděl. My tady na Čerňáku sice máme cikány, ale s nimi to nejsou žádné takové bitvy. Jen jednou mi dali přes hubu a vzali mi mobil (knoflíky mi nechali)... Dabing některých hochů rval uši, někteří hoši zase trochu rvali oči, ale celkově se mi to líbilo... 70% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

To sem takhle jeden podvečer neměla co dělat a do cesty mi vlezla prima a s ní Knoflíková válka. Zprvu sem ani nevěděla, na co koukám. Prozradil mi to až titulek po přestávce, ale vzhledem k stále trvajícímu nicnedělání sem zůstala civět. Nápad rozpoutat válku knoflíků kvůli bohatství, nespravedlnosti a pro demokracii mě oslovil a dětský pojetí mě přibližovalo k ději. Dějem se prolínaly i problémy s rodičema, ve škole, ale i mezi kamarádama, který chtěli celou dobu stát při sobě. U mnoha filmů vim, jak skončej a hodně mě mrzí, když se trefim, ale tady sem nemohla očekávat vůbec nic a jenom sledovat, jak tenhle pohodovej film s hlubokym nápadem dopadne. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nové zfilmování nesahá původnímu ani po kotníky. Navíc mi přijde, že ve filmu je řada anachronizmů. Český dabing je, zejména u některých postav, příšerný až neposlouchatelný. Škoda, neboť to hodnotu filmu v české verzi značně snižuje. Nepochopil jsem, proč autoři filmu přenesli děj filmu do Irska. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Určitě ne tak dobrý, respektive ne tak dobře obsazený jako jeho o třicet let starší francouzký předchůdce. Hlavně prcek "Kdybych to byl věděl, tak by jsem sem nechodil." byl mnohem lepší ve francouzkém filmu. Ale to kouzlo tu je, i díky krásné travnaté a skalnaté Irské krajině. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšie hodnotenie z nostalgickými spomienkami na detstvo a s tým spojené večné behanie po futbalovom ihrisku a čumenie na telku. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem si vždycky přál být v nějaké partě nebo nějakou alespoň mít. Bohužel vždycky to skončilo nezdarem a tak alespoň rád koukám na takovéto "dětské" filmy a představuju se tam jako jeden z hrdinů. Uřezávání knoflíků byla celkem slušná myšlenka autorů (za což je chválím) jak potupit soupeře (jen bych se nechtěl dostat do jejich kůže) a z ostudit ho. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ide o detský zábavný a odľahčený film, ktorý si nemožno neobľúbiť. Príbeh založený na francúzskom románe, ktorý bol tiež niekoľkokrát adaptovaný vo Francúzsku, sa prenesie do Írska a týka sa rivality medzi deťmi z dvoch dedín. Nie je to nič ťažkopádne alebo hlboké, ale je to vnímavý pohľad na detstvo s veľkým ponaučením. 6/10 ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený remake starého dobrého zvtárnění přijatelný pro mladší diváky. Můj syn, rozmazlen americkou animovanou produkcí, se ptá po druhém dílu. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná, která určitě mnoho nestála (možná pár knoflíků). Ve srovnání s dnešními filmy a jejich dětskými herci je tohle ukázka toho, jak se má hrát, pokud vám není ani 13 let.70% ()

lonewolf 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý odpočinkový film, který vždy potěší. Odvyprávěný je výborně, kluci hrají přirozeně, jako by si ani neuvědomovali, že na ně míří x kamer a i styl, kterým je film předváděn se namíru povedl. ()

Balet 

všechny recenze uživatele

28. 4. 2007: Začnu asi tím, že originální Knoflíková válka (překlad Eva Bezděková, 1968) je asi moje nejoblíbenější knížka. Přesto se dá říct, že tenhle film se mi líbil. Bylo vidět, že režisér má knížku rád taky. Ani mi moc nevadilo, že je to celé přesunuté do Irska a jezdí tam auta. Moc se tam ale nemluvilo sprostě, což je pro mě jedno z největších kouzel originálu. Na druhou stranu jiné změny, jako například proměna učitele v supersympaťáka, který se zvláštním způsobem vymezil od zbytku dospělého póvlu, jsou příjemné. Je to rozhodně nadprůměrný film, takže asi tak, no... ()

Reklama

Reklama