Reklama

Reklama

Knoflíková válka

  • Velká Británie War of the Buttons (více)

Na irském pobřeží leží dvě vesnice. Kluci z těchto dvou vesnic vedou nelítostné boje za čest a slávu každé z nic. V čele klukovských armád stojí dva hoši, nesmiřitelní nepřátelé. Vedou válku, ve které jsou hlavní kořistí knoflíky, tkaničky a kravaty nepřátel. Tato klukovská hra však přeroste mez a oba hlavní viníci musí za trest odejít daleko od domova, kde se z nich stanou nejlepší přátelé... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (32)

Juto 

všechny recenze uživatele

Ide o detský zábavný a odľahčený film, ktorý si nemožno neobľúbiť. Príbeh založený na francúzskom románe, ktorý bol tiež niekoľkokrát adaptovaný vo Francúzsku, sa prenesie do Írska a týka sa rivality medzi deťmi z dvoch dedín. Nie je to nič ťažkopádne alebo hlboké, ale je to vnímavý pohľad na detstvo s veľkým ponaučením. 6/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sice jsem z toho nebyl nadšen tak jako v dětství, přesto musím uznat, že Knoflíková válka je perla dětské kinematografie. Příjemná podívaná jakoby ztracená v čase mezi Twistem a jím podobnými dokáže zaujmout všechny věkové kategorie. Ač je morální poselství zřejmé a jasné an první pohled, Roberts nám jej nevnucuje. Navíc dětští herci jsou zde příjemní a důraz není kladen na ně, jak je tomu poslední dobou zvykem, ale na příběh samotný. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem si vždycky přál být v nějaké partě nebo nějakou alespoň mít. Bohužel vždycky to skončilo nezdarem a tak alespoň rád koukám na takovéto "dětské" filmy a představuju se tam jako jeden z hrdinů. Uřezávání knoflíků byla celkem slušná myšlenka autorů (za což je chválím) jak potupit soupeře (jen bych se nechtěl dostat do jejich kůže) a z ostudit ho. ()

Balet 

všechny recenze uživatele

28. 4. 2007: Začnu asi tím, že originální Knoflíková válka (překlad Eva Bezděková, 1968) je asi moje nejoblíbenější knížka. Přesto se dá říct, že tenhle film se mi líbil. Bylo vidět, že režisér má knížku rád taky. Ani mi moc nevadilo, že je to celé přesunuté do Irska a jezdí tam auta. Moc se tam ale nemluvilo sprostě, což je pro mě jedno z největších kouzel originálu. Na druhou stranu jiné změny, jako například proměna učitele v supersympaťáka, který se zvláštním způsobem vymezil od zbytku dospělého póvlu, jsou příjemné. Je to rozhodně nadprůměrný film, takže asi tak, no... ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Pro mě zdaleka nejlepší verze knoflíkové války. Děj se přenesl do syrového prostředí irského venkova (tipuju to tak na 80.létá, ale těžko říct), což příběhu velice prospělo. Je méně infantilní a drsnější než původní film a také napínavější, lépe hudebně disponovaný a obecně podle mě lepší. Měl jsem ho velice rád, když jsem byl menší a i teď se na něj rád podívám a nemám pocit, že by nějak zásadněj zestárnul (resp. že já bych na něj zestárnul). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Když vyzvedne ze skály Ferguse (Gregg Fitzgerald) a Geronima (John Coffey) vrtulník, tak zůstanou viset na laně. V dalším střihu už jsou ale ve vrtulníku. (Duoscop)
  • Film se natáčel v lokaci West Cork v Irsku. (Lynette)

Reklama

Reklama