Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dobrá triková bláznivá komedie která se mě docela v mých mladých letech páčila, teď když jsem ji viděl znovu tak svůj názor neměním. Ač ve srovnání s legendárním Arnoldovským snímkem The Incredible Shrinking Man 1957, není tento snímek s produkce Walta Disneye tak nápaditý, ovšem zase díky svým mnohým docela obstojným trikovým kouzlům přináší mnohá a velmi nečekaná překvapení a mění je v napínavé dobrodružství.. Rick Moranis v domě plném svých technických zlepšováků a ve své roli věčného smolaře byl velmi dobrý. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Iste si väčšina z vás pamätá toho malého zakrpateného zmrda, ktorý sa motal okolo "Krotiteľov duchov". V jedničke ho posadol démom a v druhej časti robil krotiteľom advokáta. Stvárnil ho Rick Moranis. V roku 1989 dostal príležitosť prezentovať sa aj hlavnej úlohe. V sci-fi komédii "Honey, I Shrunk the Kids" si zahral bláznivého vedátora, ktorému sa podarilo zmenšiť svoje vlastné deti a ich kamarátov do mikroskopickej veľkosti. Na svoju dobu to malo prvotriedne filmové triky. Pobavil som sa. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pěkná rodinná komedie, takové téma mám rád a jen tak neomrzí. Kdysi jsem viděl, ale nemůžu si pamatovat vše. Hodnocení se odrazuje převážně v popularitě. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kazeta s tímto filmem byla historicky první, kterou jsem zničil opakovaným zkouknutím této originální komedie. No, možná ani ne tak originální jako spíše zábavné, s herci kterým nelze nefandit, a pár povedenými triky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ideálny film pre rodinný večer s deťmi. Vždy som mal rád tieto filmy na tému zmenšovania. Dobrodružstvom sa v tomto momente stáva i obyčajná prechádzka trávnikom. Z tak jednoduchej témy sa dá čerpať nespočetné množstvo nápadov na dobrodružstvo a akčné scény. Je tu cítiť atmosféra 80-tych rokov, ucho poteší i hudba od J. Hornera v dobách keď "válcoval". A herci? Tí v podobných filmoch nie sú až tak dôležitý, ale myslím, že casting sa vydaril. Rovnako na výbornú dopadol i film, v ktorom mi prišlo zaujímavé všetko, pretože keď sme malý, ale fakt malinký je zaujímavé naozaj všetko...Dnes je na podobné filmy skvelá doba plná dokonalých trikov a predsa je to tu samý transformer...Naposledy tu boli veľmi podarený Pidilidi, ale od vtedy tma...80%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl pokračování, ale tahle "jednička" se mi líbila mnohem víc. Je zábavnější a pestřejší. Nabízí toho prostě víc a s rodinkou i sousedy je celkem sranda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako mnohí, tak aj ja som mal túto komédiu rád a často chodila v 90tych rokoch v televízií. No ale to bola úplne iná doba, dnes by to mladí veľmi neocenili a popravde aj mňa by to dnes už nebavilo. Ale treba uznať, že na snímku z prelomu tisícročia boli špeciálne efekty naozaj obdivuhodné a rovnako tak kulisy. Vydarené sú "zväčšené" veci ako príbor či obrie mravce. Ako komédia je to tiež vydarené a príbeh je veľmi originálny. Roztržitý vedec dokončil celoživotné dielo - prístroj na zmenšovanie predmetov. Prístroj je zhodou okolností uvedený do prevádzky a v jeho zmenšovacom lúči sa nevedomky ocitnú jeho deti a deti jeho susedov. V súčastnosti priemerná komédia, ale na svoju dobu to bol v skutku veľký hit, na ktorý si s radosťou zaspomínam. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako mlaďas jsem to pochopitelně dost žral, neboť neexistuje moc věcí, které by si dítě přálo více, než prožít jeden den v miniaturní velikosti ve světě obrů. S odstupem let je to pořád fajnové dobrodružství, které by ale víc fungovalo jako epizoda ze seriálu o šíleném vědci a jeho různorodých pokusech. Expozice je totiž hodně dlouhá a představení hrdinové do jednoho nezajímaví, zatímco část kolem zmenšení toho zase tolik převratného neukáže (nejlepší je scéna se včelou a souboj se škorpionem). Naštěstí má aspoň Rick Moranis dostatečně zábavný ksicht a Johnston umí pracovat s prostředím a s triky, takže to celé tak nějak neškodně uteče a zabaví. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktoré nezachráni ani naivno-vedecké čaro osemdesiatych rokov a ani Rick Moranis. Tomu vždy sedeli viac podporné role ako tie hlavné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých zábavnejších nezmyslov osemdesiatok. Až mi je ľúto, že sa nemôžem nejakým zázračným strojom dostať opäť do tohto obdobia a ísť na Honey... do kina. Ale ešte by to náhodou nefungovalo a zmenšil by som sa. Prípadne by sa zmenšovací stroj dal využiť na to, aby ste sa zmenšili pred telkou a mali by ste zrazu doma IMAX. Ale dobre, k filmu. Niekoľko scénok je vtpných, niekoľko trikovo celkom slušne zvládnutých a celkovo to má riadne tempo. Film akoby si pýtal modernozovaný remake a ja dúfam, že k tomu nikdy nedôjde. 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná rodinná komedie s pěknými triky. Roztomilého mravence jsem opravdu zbožňoval. Celkově to bylo veselé dobrodružství, které se sice odehrávalo jen na zahradě, ale pro tu bandu dětí to byl prales. Z odstupem času a i tím, že každý stárneme, se na to už díváme z jiného světla. I tak je to však snímek, který si zaslouží pozornost. 65% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní blbina, jejíchž hlavní část se bohužel odehrává na zahradě v trávě a to mě moc nebavilo. Tvůrci do role vynálezcovy dcery obsadili tehdy již zřejmě plnoletou Amy O'Neill. Otázkou je, jestli to byla náhoda nebo záměr, aby i chlapi měli na co se dívat. Amy je tu totiž překrásná a dokud se nevykoupe ve slizu, přitahuje veškerou pozornost mužského oka. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Miláčik, zmenšil som deti je už v podstate klasická rodinná komédia, ktorá je však tak ošúchaná, že sa pri nej väčšinou už nudím. Ale aj tak sa dá pozrieť aj viac ako raz, slušné triky zaujmú stále a celkovo má film veľmi milú atmosféru. A Rick Moranis je do svojej úlohy ako stvorený. ()

Reklama

Reklama