Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná podívaná. Trochu bláznivá a docela vtipná. Bylo by to tak na 3,5, ale čtyři hvězdičky by byly vážně moc ;o) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost mého dětství. V osmi letech jsem chtěl být taky zmenšený a dostat se přes trávník domu. Povozit se na mravenci. Proletět se na čmelákovi (nebo včele, nevím). Zaplavat si v mléku…. Kde jsou ty dětská léta, kdy jsem takovýto film považoval za vůbec nejlepší dílo všech dob? Hodně dlouho jsem tento film sháněl. Nemohl jsem si za nic na světě vzpomenout, jak se ten film vlastně jmenoval. Trvalo to takových 8 let. Nedávno jsem k němu však čistou náhodou přišel a s chutí jsem se na to podíval. Bohudík musím říct, že už to nepovažuji za kultovní záležitost. Už ani nechci jezdit na mravencovi. Jedno se ale musí nechat. Na svou dobu docela vyspělé a originální dílo. Na sobotní odpoledne jak dělané. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie z produkce studia Walt Disney je určena zejména dětem, na jedno zkouknutí docela ujde... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Triky su vzhladom na rok vzniku stale posobive. Hlavne kvoli absencii digitalnych efektov. Lenze detske postavy su mi strasne nesympaticke a tym padom mi bolo jedno ake nastrahy ich cakaju kym sa im podari znova sa zväcsit. A Rick Moranis to uz tiez nezachrani. Nema tu az tak vela priestoru a tentoraz ani nie je prilis vtipny. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak.. koukat se na to sice dá, a pár míst je i vcelku zábavných, ale celkově příliš dětinský film, který se může líbit pouze dětem nebo mentálně narušeným jedincům. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pěkné triky na svou dobu, avšak variabilita prostředí by tomu neuškodila, taktéž pohrát si s velikostí by byla zajímavá podívaná... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé provedení, kdy děti baští gigantickou disko sušenku a spí v kostce lega mě vážně zaujalo, film ani neztrácí myšlenku a děj :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrá triková komedie. Potrhlý vědec vytvoří přístroj na zmenšování. Nedopatřením dojde k tomu, že jeho děti a děti souseda jsou zmenšeny. Děti se zoufale snaží probojovat přes trávník, který vypadá jako džungle. Ricku Moranisovi role opravdu sedla. Tahle má vypadat potrhlý vědec. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"Pán brány" Rick Moranis ve svém domě plném svých šílených vynálezů, no spíš úletů vévodí v této komedii pro celou rodinu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Ani v dětství jsem to nějak zvlášť neměl rád. Rick Moranis je dobrý, ale raději si ho pustím v Krotitelích duchů nebo Flinstoneových. No tak jako tak je film pořád lepší, než stejnojmený seriál. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem neviděla ani když jsem byla malá. Úplně mě to minulo a bohužel mám z toho takový pocit, že se ani moc nestalo. Jsem si jistá, že na 80.léta to byl wow film s úžasnými filmovými triky a vážně se mi to nechce srovnávat s dnešní technologií, ale asi jsem už prostě rozmazlená. Bohužel ani příběh není dostatečně silný, aby dokázal být po celou dobu zajímavý. Pro děti možná poutavý film, pro dospělé spíše nudnější retro sci-fi. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Prvních 20 minut je sice neskutečná nuda, ale jak se děcka zmenší, začne to být zajímavé a překvapivě i vtipné. A je to takový milý humor, žádný infantilní nebo fekální, jak by tomu asi bylo dneska. Sice to ani pak ne vždy funguje, ale dívá se na to dobře a všechna ty čtyři děcka jsou poměrně sympatická. Hodně se mi líbil i vizuál a triky na svou dobu vypadaly dost slušně (třeba ta všudypřítomná tráva nebo mravenec) a některé scény zaujmou, třeba přespávání v obří kostce lega. Možná by se to dalo ještě líp využít a promyslet, ale upřímně mi to v tomhle podání vlastně i stačilo. Na rodinný film to svůj účel plní víc než dobře a silné 3* si to podle mě zaslouží. Dokonce bych se snad ani nebál si to pustit znova. ()

Reklama

Reklama