Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Kdysi to dávali v tv skoro pořád pod názve Co je malý, to je hezký. A ona je to slušná rodinná zábava, chvílema i napínavá. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dětské filmy hodnotím jen sporadicky, dělají je pro jinou věkovou kategorii diváků, necítím se proto být objektivním hodnotitelem. Tahle sci-fi se mi ale líbí, takže mi to nedělá až takový problém. Zaujal mě námět, oceňuji, jak je to pestré, vyhráli si s tou posunutou perspektivou. Co mě na tom ale baví nejvíc, to je vzájemná sounáležitost mezi dětmi, které se octly napospas nástrahám světa běžných lidí. Chovají se k sobě přímo ukázkově a příklady, jak známo, táhnou. Škoda, že na jeden biják s kamarádskými dětmi připadá deset filmů s dětmi, které snad ani dětmi nejsou. Ale třeba se pletu a vidím to zbytečně moc černě. Už jsem předeslal, že v tomhle žánru a zacílení běžně nefrčím. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Čistá nostalgia. Na toto sa iné napodobeniny veru nechytali. Legendárny film, ktorý bol xkrát preberaný v Mágii filmu. Mne sa páčil ďaleko viac ako omnoho mladší Pidilidi . :) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu strašně primitivní název, na druhou stranu poměrně slušný kasovní trhák. Kdo by to byl řekl, do ptákoviny jejíž ústředním motivem je šílený vynálezce, kterému to trochu "ujelo". ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy si tento snímek ode mě zaslouží a tato rodinná komedie se mi i dnes,když nejsem dítě líbí a najdu si na ni čas i po letech a tento film je celkem i zábavný a měl jsem jej rád i jako dítě.Dávám mu 60 procent a u mě je to pěkný a "koukatelný" snímek.Triky v tomto filmu jsou dobré a líbí se mi.No a rodinka amíků v této komedii je docela milá a sympatická.Otec je zde trhlý vědátor,ale má nápady a jinak jeho děti jsou ještě teenageři,kteří chodí do školy a nesnáší vědecké pokusy svého táty.Taky musí trpět jeho rodina různé "věcičky"v jejich domě včetně s jistou sochou jistého "pohanského"boha a "náhoda"pomůže tomu,že se ona americká rodina zmenší díky jednomu vynálezu jejich otce-takzvanému "zmenšovadlu".Kvůli tomu čelí tato rodinka různým nebezpečenstvím včetně nebezpečnému hmyzu(obřímu mravenci)...a tak dále.Občas jsem se i zasmál.Takový film na víkendové odpoledne.Hodnotím jej spíše průměrně a to 60 procenty. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem si vzpomněl na legendární blbůstku mých dětských let, a na Amy O'Neill - mou dětskou lásku na první pohled v této blbůstce hrající. K mému překvapení mě tato fantastická taškařice dokázala pobavit i po mnoha letech a vůbec nic mi nebrání dát čtyři hvězdy. Pozdější pojem mezi režiséry, Joe Johnston, již ve svém debutu ukázal, že je nadaným tvůrcem nenáročné rodinné zábavy a skvěle mu v tom pohohl výborný a dnes pozapomenutý Rick Moranis, který se tehdy vyhříval na vrcholu své popularity. Film navíc obstojí bez problémů i po trikové stránce. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma, co kdyby jsme se zmenšili na půl cenťáku, to jde pohled z patra bokem. Ještě spolu s Vnitřním vesmírem a ještě jednou scifi komedií, kterou si už nepamatuju to byl jeden z kousků, co mě jako kluka zabavil na nově rozjeté televizi Noha. :) 65% ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie pro celou rodinu. Dobrodružství zmenšených dětí, snažících se dostat přes trávník zahrady (vypadajícího jako obrovská džungle) a zoufalé hledání dětí rodiči, dělá z této komedie skvělou oddechovku. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Kdyby v době mojeho dětství existovalo ČSFD, tenhle film by se dlouhou dobu držel na vrcholu žebříčku mých nejoblíbenějších filmů. To vím docela dobře. Teď jsem ho ale strašně dlouho neviděl, takže kvalitu posoudit nemůžu. Na rok 1989 to ale určitě byla hodně zajímavá podívaná. 75 % ()

Reklama

Reklama