Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Indian88 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to jako sedmiletej kluk na 100%. Teď bych samozřejmě hodnocení ubral, takže celkový hodnocení 80% je fér. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

joe johnston opět dokazuje že je skvělý, ale bohužel podceňovaný režisér. tenhle film je prostě parádička. škoda že se těchto tradičních efektů a miniatur už ve filmech používá jen nutné minimum. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Joe Johnston umí udělat z rodinného filmu zábavnou a napínavou podívanou, o čemž mě zcela přesvědčil svým vynikajícím Jumanji, které bych osobně klidně přidal do kategorie Podobné (i přes rozdílné náměty lze jen těžko nevidět značnou podobnost mezi těmito filmy). Tento snímek je jeho docela zdařilým předchůdcem. S lehkým přihlédnutím k době vzniku dávám 65%. Bohužel v konkurenci dnešních triků začíná pomalu zapadat a hereckými výkony (ve srovnání například se zmíněným Jumanji v čele s Williamsem) také není něčím výrazně nadprůměrným nebo nezapomenutelným. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bláznivá rodinná komedie o dvou ujetých rodinách, které se nemají rády. Především se nemusí samotní tatínkové. Jeden je praštěný vynálezce, který žije ve svém světě. Stále se snaží vymyslet stroj na zmenšování a o reálném světě téměř nic neví. Tím druhým je klasický čtyřicetiletý Američan, který miluje baseball, ryby a pivo. Neustále si lezou na nervy, nechápou jeden druhého, přesto jednoho dne budou muset spolu spolupracovat, a to když ten první konečně svůj stroj na zmenšování sestrojí a zmenší děti obou rodin. V tu chvíli začíná bláznivé dobrodružství, plné vytříbených triků, na záchranu svých potomků. [2458. hodnocení, 86. komentář, 65%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinná sci-fi komedie, mající svůj zábavný potenciál i dnes. Námětově patří do řady obdobných snímků, kdy se lidé pomocí nějakého přístroje zmenšují, mezi něž patří, jak známo, i český film ´Což takhle dát si špenát.´ či TV seriál ´Křeček v noční košili.´ Nápaditost příběhu je obrovská a po technické stránce se ve vizuálních efektech neztrácí ani v dnešní době plného CGI. Jednoduchý a hlavně srozumitelný děj, nenucený humor a velké dobrodružství. Nic naplat, tohle se ve své době hodně povedlo. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Taková ta 80tková klasika, co se rodinných komedií týče. Pamatuji, jak jsem procházel videopůjčovnou….Ten kluk je postrach, Policejní akademie, Číslo 5 žije, Malý krámek hrůz a nebo právě Rick Moranis zmenšující své rodinné příslušníky. Paradoxně jsem osobně měl tu čest až téměř 30 let od data premiéry….asi jsem vždycky šáhl po nějakém karate nebo pornu :D A právě rok 1989 je právě onou důležitou číslovkou…..takhle se to tenkrát za velkou louží prostě dělalo. Moranis zrovna patřil do skupinky vyvolených (Candy, Martin, Belushi, Murray, Guttenberg a další)….kdeže loňské sněhy jsou. Zápletka je sama o sobě atraktivní i zábavná zároveň. Efekty jdou ruku v ruce z již zmiňovaným datem vzniku….takže určitě neurazí, ba naopak. Dětští hrdinové si odehrají to svoje….dospělý spíše přicmrndávají. Jenou větou slušná jednohubka, která může chutnat i v době Avengerů, StarDance nebo Kateřiny Brožové. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

U mňa toto veľmi nazabodovalo, a to ma teda námet veľmi zaujal. Nuda, ktorá by však u detí mohla mať o dosť lepšie hodnotenie, ako takto odo mňa. Jediná ako tak prepracovaná vzťahová rovina bola medzi susedovie otcom a jeho najstarším synom. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Priemerný rodinný filmík. Na svoju dobu veľmi dobre zvládnuté triky, tradične zábavný Rick Moranis, ale inak nič zapamätateľné (no, súboj mravec vs. miniškorpión mi v pamäti ešte uviazol :-)). Tých 100 minút stopáže ale ubehne ako voda a to je v tomto prípade to najdôležitejšie. 6-/10 ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem tento snímek viděla jako dítě a od té doby toužím zmenšit se natolik abych mohla spát v kostičce lega a jíst polevu z oplatku plnými sousty. Příjemná rodinná komedie, která ovšem v dnešní době neosloví tak široké diváctvo jako před Xlety ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná sci-fi komedie, jak má být. Humor ani vizuální efekty odpovídající době vzniku nechybí. Spokojenost. ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Skutečně zábavná záležitost,kterou jsem viděla před pár lety s přáteli,umírali jsme tehdy smíchy a mám na ni jen ty nejlepší vzpomínky,které si nehodlám kazit druhým zhlédnutím.Rick Moranis FOREVER! ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Dostačující zábava pro nenáročné, Rick Moranis je výbornej komik už jen vzhledem a já mám tyhle jednoduché fantasy srandy docela rád. Jako odpočinková komedie funguje na výbornou, ale není to nic co bych vyloženě vyhledával. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Rick Moranis zde jako půvabný měsíc, jehož paprsky pozlatily křišťálově vodní hladinu jeho krásou, která by se dle mého názoru dala rámovat a jeho odstín vlasů obdivovat, jak květy v zahradě růží, nad kterou slunce nezapadá a jeho půvab stále uchovává. A když by náhodou slunce zapadlo teď, hvězdy se postarají o jeho okouzlující vzhled. ♥ ()

Reklama

Reklama