Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

ewing 

všechny recenze uživatele

Ked som to ako mensi videl prvy krat, uplne som to zral. Pacili sa mi tie efekty a ako vytvorili prostredie "obrovskeho" sveta ktory pre nas za normalnych okolnosti zostava nepovsimnuty. Taka mila zabava ;) ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film na téma zmenšování lidiček. Je to komedie, trochu praštěná, s velmi pěknými speciálními efekty (zvlášť bych vypíchl let na zádech včely). Taky se mi moc líbila scéna, kde tatínek létá nad trávníkem, zavěšený na provaze a s lupou v ruce prohledává trávník. Celý film stojí na výborném Ricku Moranisovi. Určitě se na to zase rád podívám. ()

savatage 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komedie, na kterou se hezky dívalo, od začátku, až do konce. Sympatické herecké obsazení, dobré výkony mladistvých herců a šílené vědátorské scény, jejich rodičů. Příjemná komedie pro celou rodinu, ve které se práce dělala pěkně postaru a triky jsou daleko uvěřitelnější, než ty, které se dnes dělají pomocí počítačů a ve filmech působí spíš trapně (prázdně). ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatně udělané. 👍 Na tu dobu excelentní triky a efekty. Příběh je pouze a jenom o záchraně dětí a možná trochu o lásce. Jak by asi vypadal život z pohledu člověka měřícího sotva 4 mm? Komedie ale hlavně hodně dobrodružství. Doporučuji. Hvězdiček 4**** ()

janejudyjune 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné, sice ne tak, že byste se za břicho popadali, ale jinak dobré. Zajímavý námět, i když celkem tuctový. Myslím, že láska mezi hlavními představiteli je pro příběh naprosto zbytečná. Mnohem vtipnější než, co zažívají zmenšené děti, je to, jak je otec, a poté i matka hledají v trávě. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem kdysi, takže z toho, co si pamatuju: slušná komedie pro definované cílové publikum (obsaženo v názvu filmu), neurazí, pobaví, Rick Moranis dostane trochu větší prostor, než na jaký býváme zvyklí, ale film mi za chvíli vyšuměl z hlavy. Kolem 50%. ()

milous11

všechny recenze uživatele

Moc super podívaná, na tu dobu super triky a bláznivá komedie k tomu, když jsem to nedávno shlédl poprvé, tak jsem byl úplně unešen jak je to moc super film :-) ()

Salsecnew 

všechny recenze uživatele

Veselá, nápaditá, legrační komedie, je zde však jedna smutná část a taky jeden feministický prvek, který v moderní době bývá celkem běžný. Všimněte si, že oba tátové jsou blbci, zatímco obě mámy jsou normální a neztrapňují se. Ta jejich dcera je taky praštěná, když tančí se smradlavým mopem místo úklidu, ale je to feministicky podáno jako akt hodný obdivování. Takže když pomineme ten feminismus, je to opravdu velice povedená komedie se smutnou vsuvkou. ()

Reklama

Reklama