Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na divokém londýnském večírku zapomněla jedna neuvěřitelně bohatá rodina svoje mimino. Tommy (Eric Idle) byl pak vychován v chudé asijské rodině, a teď ke své hrůze zjistí, že je skutečným patnáctým vévodou z Bournemouthu. Všechno obrovské bohatsví, které by mělo být jeho, ale zdědil jeho americký bratranec Henry (Rick Moranis). K dovršení všeho se Tommyho pokouší svést jeho skutečná matka (Barbara Hersheyová), která nic netuší. Zatímco dívka jeho snů Kitty (Catherine Zeta Jonesová) se chce vdát jen za Henryho. Co má potom mladý člověk, chtivý po majetku, chudý - ale vlastně bohatý, v této zoufalé situaci dělat ? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (17)

woody 

všechny recenze uživatele

Od scénáře exmontypythonovce Erica Idlea jsem sice očekával trochu víc.I tak je to velmi dobrá černá komedie se skvělým Johnem Cleesem jakožto vraždícím advokátem. Ten chlap je božský i jako úlysný cholerický bastard :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Představte si spojení zápletek filmů Šlechetné srdce a šlechtické korunky a Král Ralph, kvalitu vydělte dvěma a dostanete Rozhádané dědice. Chápu, že využití amerických peněz k natočení britské komedie je nepohodlně zavazující, ale jsou i tací, kteří z toho vyvázli se ctí. Ať nechodím daleko, Johnu Cleesovi se v Rybě jménem Wanda podařilo americké investory náležitě podojit a ve filmu pak jejich národ zesměšnit výsostně britskými prostředky. ;) Eric Idle bohužel zvolil opačnou cestu - snahu zalíbit se a zavděčit. Každá slibně rozehraná situace proto neomylně skončí u polopatické obscénní pointy. Úplná mizérie to sice není, ale dříve nastavenou laťku zkrátka Idle podlezl s ohnutým hřbetem. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesouhlasit s tím, že tito dědicové jsou rozhádaní. Vždyť jsou to nejlepší kamarádi a to, že se Tommy nejednou pokouší zavraždit Henryho, na jejich skvělém vztahu nic nemění. Je to zkrátka jednoduchá pohodová zábava, ve které se krásně nabízí mladičká Zeta alias Kitty a já mám jisté tušení, že její postelové nabídky "s" nebo "bez" bych patrně využil. Komu však svůdná krása nestačí, tomu se nabízí vražedný Dr. Shadgrind a kdo nerad křoupe suchý britský humor, tak ten ať si dá k filmové svačince raději něco jiného. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná podívaná, přesto jsem však vzhledem k jménům tvůrců čekal mnohem více ztřeštěného humoru. John Cleese jako vraždící maniak opravdu výborný, a to i přestože má tak trestuhodně málo prostoru. Samotný příběh nepatří mezi špičku, ale několik výborných situací (zejména převrácený automobil) činí z toho snímku nezapomenutelnou podívanou. Pokud vezmu v potaz scénář, musím ocenit trefnou narážku na současné telenovely - čert vem, že většinu z nich předběhl časem vzniku. Každopádně jak plyne z většiny komentářů, čekali jsme více. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhádaní dědicové jsou stejně chytrý, jako vtipný film: Ne moc. Nebýt několika Idleových scén (a "několik" je vzhledem k tomu, že Eric z plátna prakticky nezmizí, fakt málo), jako vždy skvělého Johna Cleese a oceněníhodné snahy, se kterou si scénář střílel ze soap oper, nezaujalo by mě na něm asi nic. Dávám dvě hvězdy a kousek třetí, jenže nahoru je zaokrouhlit opravdu nemůžu. A to jsem přitom nečekal komedii století, ale jen blbinku k dobrému pobavení. Škoda. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl sen mnoha mužů, aby se jim třiadvacetiletá Catherine Zeta - Jones podívala do očí a svůdným hlasem pronesla: "Chceš jít ke mně na kafe nebo mě rovnou ošukat?" Musím uznat, tohle mě opravdu pobavilo, tohle a pak ještě výborný John Cleese... bohužel ostatní upadli jaksi do průměru, což je škoda. Mohla z toho být kultovka, ale není... ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela tuctový, ale stejně jsem se dobře bavila. Eric Idle je legrační a okouzlující v každém věku, Rick "Barney" Moranis je správné trdlo a John Cleese se mi tu líbil mnohem více než v "Rybá zvaná Wanda". Ze scény, kde se autíčko Francouzů převrátilo na cyklistická kola, jsem málem spadla ze židle a Johnovo varování pumě "I'm a lawyer" se asi stalo mou nej hláškou. O to větší zábava, když víte co od ex-pythonovců čekat! ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za anglické prostředí, druhá za nádhernou Catherine Zeta-Jones a Třetí (velké T, protože je vlastně minimálně za dvě hvězdy, ale ten film si čtyři * nezaslouží) za úchylného advokáta Johna Cleese, který si film ukradl pro sebe... vlastně celou dobu čekáte jen na scénky s Johnem Cleesem. ()

Miroveith 

všechny recenze uživatele

Byla to sranda a o to šlo. Nečekejte od toho nic víc než lehce nadprůměrnou komedii. Herecký obsazení netřeba komentovat, hvězda vedle hvězdy!!! ()

Nixdorfie 

všechny recenze uživatele

No, od scénáře Erica Idlea jsem čekala trochu víc. Jednu hvězdičku dávám jednoznačně za Cleesova vraždícího advokáta a za scénu, kdy se auto Francouzů převrátí na střechu. Jinak Eric je okouzlující a scény, v nichž se pokouší zabít Henryho, jsou opravdu roztomilé. :-) ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení jsem čekal, že to bude více bláznivější, než to ve skutečnosti bylo, ale i tak byla paráda pustit si zase komedii, která je nejen vtipná, ale svým vlastním způsobem zahřeje u srdce. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Těch 60 % sedí, ale já dávám 2* , ve srovnání s některým 3hvězdičkovými filmy je to adekvátní. Jednoznačně jsem tento film vyhledal kvůli krásné KZJ. Tady je jí 23 a suší paní suší. Myslím však, že kolem třicítky byla nejkrásnější (nap. Past 1999). Film jak řečeno docela ujde, skrzevá Erica Idlea je tu cítit vliv Monty Pythonů. Tady se to nepíše, ale dle titulků napsal scénář. John Cleese se objeví v roli poněkud šíleného právníka. Děj je víceméně nepodstatný. Stejně jako fakt, že syn (Eric Idle) je o 5 roků starší, než matka (Barbara Hershey) ()

Reklama

Reklama