Reklama

Reklama

Na březích modrého moře

  • Sovětský svaz U samogo siněgo morja (více)

Obsahy(1)

Půvabná Máša vede brigádu rybářského kolchozu na ostrůvku, na nějž Kaspické moře vyvrhne dva mladé muže, Rusa a Azerbájdžánce. Oba přátelé se do dívky zamilují, Máša ale myslí na svého vzdáleného ženicha. Na březích modrého moře je zasněná, třpytivě lyrická komedie s roztouženými přímočarými hrdiny. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že sa dal lepšie využiť potenciál filmu. Zromantizovaný príbeh jednej ženy a dvoch mužov je miestami komický, občas nudný a trochu poetický. Záľuba v snímaní morských vĺn je značná. Druhá recenzia. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Jacques Rivette prý Barněta prohlásil největším sovětským filmařem po Ejzenštejnovi ; mně je Boris bližší než Sergej. "U nejmodřejšího moře", básnivá drobnokresba prolnutá hudební veselohrou, líčíc šarvátky mezi láskou a přátelstvím oplývá průzračnou prostotou. Navrch se mi dostalo přesvědčivých tváří (v jejich středu září ta Jeleny Kuzminové), hezkých písniček a možná nejpůsobivějších záběrů příboje, s jakými jsem se v kině potkal. Někteří kritici v díle nenašli žádnou propagandu. Já ano : osobní příběh se tu přirozeně odvíjí v ovzduší dobového kolektivismu. V šestatřicátém roce žádný div ; Barnětovo umění ale dělá propagandu takhle maličkou. ()

Reklama

Reklama