Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není tábor jako tábor, zvlášť když ho vede takový svéráz jako Tripper Harrison. Jeho celoživotní náplní je zábava. Ale veškerá legrace jde stranou, když dojde na každoroční sportovní zápolení s vedlejším táborem… (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začínám chápat, proč bývá Bill Murray některými lidmi považovaný za komediálního génia. Ten člověk jel ve svých raných komediích na neskutečném levelu. Meatballs jsou nenáročná ztřeštěná podívaná, která vlastně předběhla svou dobu, protože takové odpočinkové bijáky vznikaly hlavně o zhruba 5 let později. 60% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vyžilá kreatura Billa Murrayho je super, jinak ale MEATBALLS doslova vraždí zcela absolutní absencí scénáře a jedná se jen o sled epizodických vtípků. Přesně tohle bohužel na filmech podobného ražení nasnáším. Nálepka klasiky není na místě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Z čias, keď Bill Murray bol kráľom komédií a dievčatá zásadne nenosili podprsenky. Nenáročná letná oddychovka, ktorá síce nenatrhne bránicu, ale má úžasnú pohodovú atmosféru letného kempu. No finále s olympiádou je vynikajúce! Prekvapí Bill Murray, ktorý je nevídane uvoľnený. Zrejme ho vtedy ešte hranie v komédiách tak nesralo ako už o pár rokov neskôr... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pohodova komedia v ktorej exceluje prekvapivo uvolneny a energicky Bill Murray. Je to skoro az nezvyk vidiet ho, ze si uziva ucinkovanie v komedii. Skoda, ze sa mu tento zaner neskôr tak sprotivil. V tomto filme ma niekolko nezabudnutelnych scen. Pre jeho fanusikov rozhodne povinny film. 7/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Komedie ze staré školy. Žádný vynucený humor, ale přirozený a lidský. Něco, jako kdybyste byli s kámošema na táboře. Prostě, když se sejde pár lidí, co mají rádi život. Palec hore! ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman a Bill Murray byli začátkem osmdesátých let ve svých vrcholných formách, proto není divu, že spolu upekli skvělou letní komedii, která i v dnešní době dokáže vykouzlit úsměv na rtech a neztratila nic ze svého kouzla, ba naopak. Svůj podíl na tom má poměrně zdařilý scénář, pohodová hudba Elmera Bernsteina, ale hlavně zmiňovaný herec, který se zde doslova utrhl ze řetězu a sází jeden vtípek za druhým. Moje hodnocení 75%. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je zde ve skvělé formě, je vidět, že si to náramně užívá, je uvolněný, předvádí vícero zábavných poloh, které mu všechny jdou (vedle takové té jeho "uřvanější" právě z jeho mladších let vidíme už i tu umírněnější s typickou výmluvnou tlumenější mimikou a gestikulací a chytrými bystrými hláškami - tu mám mnohem radši a myslím, že právě ta dělá z BM vysoce nadprůměrného (nejen) komika). Murray se mi hodně líbí i ve vážnější, kamarádsko-otcovské poloze, kterou ve filmu předvádí ve scénách se svým malým outsiderským svěřencem. Celkově je tenhle film ale spíš takovým souborem více či méně zábavných letních příhod, které zhlédnete, ale kdybyste to neudělali, taky se vůbec nic nestane (až tedy na to, že přijdete o nějaké ty minuty skvělého herectví BM, což je skoro vždycky škoda:D). Snímek postrádá nějaký výraznější příběh, zápletku, chybí mu směr, kterým by s ním divák mohl jít. Prostě takové to dílo na jedno podívání, které vám asi dlouho v hlavě neutkví (nemá krom BM totiž moc čím). 55 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První z komedií v roce 1979 a kterou přes menší počet hodnocení jsem si sehnal především kvůli "debutu" Reitmana a Murrayho a relativnímu úspěchu v USA. Je to už spíše 80s záležitost o jednom turnuse na táboře, v podstatě bez příběhu. Nesmí chybět uťáplý ředitel, vedoucí myslící na sex, dvojice loserů tlusťoch a brejloun, zlý konkurenční tábor a introvertní kluk kterého nikdo nemá rád a který si samozřejmě na konci všechny získá. Pitominka u které jsem si ze začátku říkal, že by mohl přijít Jason Vorhees :) ale nakonec to byla celkem fajn zábava. Bill Murray to táhne jako vedoucí/přerostlé dítě co nic nebere vážně, docela jsem se bavil (ranní probouzení ředitele :D), jsou tu hezký holky a finální závod byl fajn. Reitman uměl líp, ale jako nenáročná a nenudící zábava to na 3* stačí. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jakýsi feeling letní pohody na dětském táboře tam je, snimek ale po přiblížení diváckému oku působí spíše jako slepenec jednotlivých scén z pár dnů North Stár kempu, kde jde jen o pár záběrů s konkurenčním táborem. Žádné velké osudové postavy a chytré propletence nečekejte. Harvey Atkin figura využití pro kanadské žertíky. Jeden okatý depresivní kluk na objednávku, pohledné praktikantky na ostro a šílený Bill Murray, který si své excentrické umění náležitě užíval s dětským obecenstvem. Mimoch. úvodní písnička zpívaná dětmi mi rvala uši, ještě, že ji tam použili asi jen třikrát. :) 50% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Pohodová odpočinková komedie. I když není z osmdesátek, dalo by se říct má typicky osmdesátkový feeling. Možná takový průkopník, jehož finanční úspěch zametl cestičku ostatním. Možná se dokonce letním táborovým prostředím inspiroval i Pátek třináctého. Who knows. Každopádně zde vlastně ani není žádný pořádný děj, jen kupa scének, které táhne Bill Murray. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Co budu nalhávat, žádné oživení mi tento snímek nepřinesl a označil bych ho jako "převařenou kaši" i když vlastně nevím, zda se dá kaše převařit. - 3/10 - ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Představte si, jak vám dva až tři lidi líčí zážitky z nějaké akce, kde jste vy ale nebyli. Oni skákají od příhody k příhodě, překřikují se, smějí se a vy nechápete. A pak vám řeknou něco jako "no, to bys tam musel být". Přesně stejný pocit mám z tohoto filmu, který vypadá, jako náhodně slepené scény z táborového seriálu. Bill Murray je výborný, je vidět, že ho to baví, že má verbální i fyzickou komiku zajetou z SNL a někde evidentně volnostylově improvizuje, ale zbytek herců a hereček vedle něj je vysloveně marný, nemluvě o tom, že některé postavy řeknou za celý film jednu, dvě věty. ()

FilmFaktor 

všechny recenze uživatele

Jednou na táboře, bylo mi cca 11-12 let, chýbal mi tam inštruktor ako je Bill Murray. Tábor vtedy dopadol pochopiteľne dosť napiču. V tomto tábore Bill Murray nechýba a celkovo teda film pôsobí veľmi srandovne a príjemne. S ľahkosťou natočené, inšpirácia pre mnohé ďalšie táborové voloviny a btw jedna z prvotín Ivana Reitmana. Potešilo. ()

Reklama

Reklama