Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Whose Line Is It Anyway? je improvizační komediální hra, v níž čtveřice komiků předvádí zábavné scénky a skeče na předem zvolené téma, avšak za podmínek, které dávají představení zcela novou a zábavnou podobu. (Ruuzha)

Recenze (119)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nejlepší, nejvtipnější, nejgeniálnější televizní show všech dob. "We're watching animal porn! Mary had a little lamb..." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mimořádně nadaní lidé improvizují, tak je ohromná zábava, kterou dokážeme ocenit zejména mi talentovaní, kteří dokážeme bez problémů zahrát balvan, falešně zpívajícího trémistu či jakékoli zvíře, které zrovna není na scéně. Líbí se mi v podstatě vše, co jsem viděl, ale za nejstylovější kousek považuji Ryanův a Colinův noir - http://www.videacesky.cz/skece/whose-line-is-it-anyway-vypraveci-1. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten nejlepší televizní pořad, jaký kdy vzniknul. Improvizace v podání Ryana Stilese, Colina Mochrieho a spol je nenapodobitelná. Nejenže si divák procvičí angličtinu, ještě se královsky pobaví. Nesčetněkrát jsem nechápavě řval smíchy, doporučuji každému všema deseti.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak jako naprostá většina uživatelů jsem se k pár scénkám z tohoto geniálního pořadu dostal díky webu VideaČesky.cz (všechny přeložené díly můžete najít tady). Pak jsem díky diskuzi našel fanouškovskou stránku, kde si někdo dal tu práci a nastreamoval a seřadil jednotlivé díly. Samozřejmě je to jen anglicky, ale většinu času je zde angličtina opravdu snadná (pro zájemce WhoseLineOnline.org). Já mám za sebou zatím jen první sérii, ale už se těším, až tento pořad dokoukám celý. Nejoblíbenější disciplíny jsou pro mě (zatím) Props, Questions Only, Film Dub, Moving People, Weird Newscasters… a takhle bych mohl pokračovat dál a dál… zkrátka, pokud umíte anglicky, jděte na stránku, kterou jsem zmiňoval výše, a uvidíte, jestli vás tito čtyři pánové (sem tam tři pánové a jedna paní :-)) dokážou pobavit. U mě to dokázali… UPDATE: Po zhlédnutí všech dílů (je celkem osm sérií a 219 dílů) můžu s čistým svědomím říct, že tenhle pořad je pravděpodobně to nejvtipnější, co jsem kdy viděl. Drew, moderátor, který má občas problémy se čtením kartiček či neví, že Afrika je kontinent, Colin, plešatý Kanaďan (kvůli oběma těmto vlastnostem si z něj často utahují ostatní) na kterém je asi nejvíce vidět, jak ty vtipy vymýšlí (tím nechci říct nic špatného, mám ho hodně rád, za to, že si umí udělat srandu ze sebe i z někoho druhého), Ryan, můj nejoblíbenější účinkující s podivným vkusem na boty (anebo taky "big stick with a big nose", jak jej jednou označil Colin pokud chcete :-)) a nejlepší kamarád Colina (nejen v show), Wayne, zpívající Bůh, který má lechtivý zadek, Greg, vtipálek s tváří intelektuála, Jeff, neskutečný borec, který sype hlášky z rukávu, Chip, tornádo, které když se rozpoutá, tak ho nic nezastaví (a oba výborně doplňují Waynea při hrách, kde se zpívá), Brad, frajer, který má rád černý humor a párkrát na to v show "doplatil" (např. jednou se hrála hra "Party Quirks" a Colin napodoboval tuleně a on ho představil ostatním "Hello, Stephen Hawking!" načež si vysloužil všeobecné bučení a dokonce to bylo i vypípáno v show) to jsou pánové s kterými jsem trávil čas rád. Dámská část ansámblu byla slabší, Kathy Greenwood měla pár svých vtipných momentů, ostatní Kathy moc ne, Denny mi přišla z žen asi nejlepší a nejvtipnější. Hvězdná camea typu Robin Williams či Whoopi Goldberg byla skvělá, potěšili taky Hugh Hefner či břišní tanečnice. A na závěr, mé nejoblíbenější hry - Dead Bodies (za celou existenci show se hrála jen pětkrát, což je škoda), Scenes From a Hat, Whose Line, Moving People, Newsflash. A vlastně všechny ostatní… :-) Zkrátka a dobře, pokud tuto show neznáte a ovládáte dostatečně angličtinu, mrkněte na pár dílů a pokud vás to nerozesměje, jste asi Kanaďan. Našel jsem svůj nový kult… ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zajisté jsou zde jedinci, kteří čtou a kontrolují mé výblitky pečlivě (zdravím mami), proto nemohu jít pod pět, když jsem Sucháčovi s Gajzlem v dočasném pominutí smyslů nasral quattro. Ba co více, u české mutace jsem ocenil fuckt, že nám spolu s mou stařenou dává důvod, proč vedle sebe bez fyzických útoků strávit půl hodiny na sedačce. Inu - Whůs lajn obsahuje tolik odkazů na angloamerickou kulturu, že tomu mé neštěstí nerozumí ani zbla a znechuceně odchází spinkat! D Ě K U J I ! Jednou to i dokoukám, místo abych zdvihal hned po zaklapnutí dveří od ložnice pornostránkám rejtynk. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řvu jen u mála věcí. Při sjíždění divokého jezu, při ráně pukem do koulí, při opaření čajem po ranním vstávání, při tom, a při tomhle gejzíru vtipu, který by odplavil celou Partičku i s plnoštíhlým Geňou do kanálu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se koukl na prvních 5 dílů, abych věděl o co jsem celý ty roky přicházel a musím se přiznat, že jsem úplně nadšený nebyl a nemám potřebu na pořad koukat dále. Samozřejmě, že se čas od času objeví momentka, která vám pozvedne koutky úst, ale žádné salvy smíchu jsem bohužel nezaznamenal. Herecká čtveřice je určitě zajímavá a mnohem talentovanější než ta česká. Dříve jsem ovšem viděl českou Partičku, takže tahle americko - britská varianta mě neměla moc čím překvapit. Navíc mi docela vadí stáří pořadu, takže hodně fórků už nespadá do kategorie nejaktuálnějších. To je asi tak všechno, co jsem měl na srdíčku. Hvězdička. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Geniální improvizační show, která dodnes nemá konkurenci. „I'm going to stick my nose in there, and make sure I get every bit of it!“ ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální televizní pořad, který hodně staví na schopnosti hlavních aktérů iprovizovat. Pro obyčejného diváka tu pak vznikají naprosto nepředstavitelné a neuvěřitelně vtipné kreace, které by leckdy ani nejlepší scénárista nenapsal. Naprosto nechápu, proč byl tento pořad ukončen. Ale na všem špatném je něco dobré - možná by Whose Line Is It Anyway? časem zevšedněl a ztratil by své kouzlo. Takhle se alespoň může těšit označení "legednární." ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tohle s Fast and Loose a slovenskou partičkou řadím mezi nejkvalitnější a nejzábavnější zábavný pořad všech dob. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Whose line is it anyway? Aneb hravý experiment, který těží maximum z okamžitého nápadu a dělají ho lidi, pro něž "humor" není jenom slovo o pěti písmenech. Ryan a Colin jsou nepochybně overlordi jevištní improvizace. Až potud dobrý. Jenže jestli jsou Ryan s Colinem víc než výborní, pak Wayne Brady není nic jinýho než démon. Ne, hustodémon! Husto-husto-démon. Jeho schopnost vymyslet z fleku písničku, vtipně zrýmovat text a ještě na vlastní slova zatancovat, je něco, co mi hlava nebere. Některé jeho hudení výstupy jsou mnohanásobně lepší, než songy, nad kterými by libretista seděl čtrnáct dní. A když začne předvádět Jamaskej rap, člověk by smíchy pošel. Postupem času se sice v celé show začnou opakovat stále stejný vzorce, ale pořád je to královsky dobrý. (Moje nejoblíbenější disciplíny: Soundeffects a Props, jinak za hosty zatím jednoznačně vede Robin Williams) Update: Doporučuju skouknout jakýkoli díl Whose Line a poté to nejlepší z Partičky... aby si člověk na plno uvědomil, jaký jsou Giňa se Suchošem šumáci. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Patřím ke skupině lidí, kteří se mohou královsky bavit a udržovat přitom zcela ztrnulý výraz - a tenhle pořad je jedinou, krásnou výjimkou, která toto pravidlo potvrzuje. Když jsem narazil na první klípky, bylo to jako zjevení a strávil jsem dlouhé noci hihňáním u kompu se sluchátky na uších a probouzením mých spolunocležníků ze sna. Sice si musím průběžně hledat na wikipedii a google různé odkazy na americkou popkulturu, které se v pořadu dosti hojně vyskytují, ale stojí to věru za to, přátelé. Možná vám to bude trvat dva, tři díly, než se do toho naplno dostanete, pak už je ale vše ztraceno. Dokonalé a nepopsatelné. p.s. Pozor, tohle platí pouze pro americkou verzi s moderátorem Drewem Barrym. Britská verze je teprve nesmělým krůčkem ke genialitě. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Vysoká škola improvizácie v podaní komediánych bohov. Neuveriteľne vtipné, briskné, inteligentné. Slovenská Partička je oproti tomuto iba relácia s kopou trápnych, koktajúcich a nevtipných amatérov. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ak považujete Partičku za slovenský vynález, ste na veľkom omyle. Ak ju považujete za najvtipnejšiu improvizačnú TV show, proste len nemáte vkus. Whose Line Is It Anyway? je ako správny originál v každom ohľade vtipnejší, nápaditejší a učinkujú v ňom schopnejší zabávači. Takému Mochriemu alebo Stilesovi Polnišová či Latinák nesiahajú ani po päty. (9/10) ()

Reklama

Reklama