Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sam Neill vyzývá nazaretské dítě způsobem velice sympatickým a ti naivkové s dýkami opouštějí své smrtelné schránky ve jménu svého pána v atmosféře povedené stejně jako v díle minulém. Jerry Goldsmith také předvede pár kvalitních momentů, a tak není důvod proč nedat 70%. Na třetí díl prakticky téhož to není zlé hodnocení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To měl bejt ten Satan, co jako dítě v předchozích dvou dílech ničil mou nervovou soustavu a dokázal mě donutit přivírat oči nad brutos vraždos ?? Cha-cha-cha, prej poslední střetnutí. Navíc mě dojalo, že Satan neměl za celý tři díly holku, vždyť on žil jako ti v boha věřící tajrtlíci s těma kudlama co ho tam naháněli jako hovada, až sem měl strach že píchnou sami sebe jak jsou neohrabaní. Jediný, že se to jmenuje poslední střetnutí a ne předposlední střetnutí, protože to bych se asi v posledním dočkal, že Satana bude nahánět mateřská školka z Prahy 4 z parátkama v ruce. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je jako antikrist překvapivě příjemný a uvěřitelný. Bohužel žádný z navazujících filmů na původní úžasný horor z roku 1976 nedokázal převzít atmosféru a působivou hudbu. Celý příběh třetího dílu je v rámci možností slušně vymyšlen, ale je škoda konce, který je trochu useknutý a působí příliš křesťansky. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi osudy Damiena, tentokrat jiz o hodne starsiho se vezou na kvalitni vlne, kterou nasadily prvni dily - nadprumerne napinave. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela laskavá dobová podívaná s uvěřitelným Samem Neillem a snad i nějakou tou atmosférou - "normálně" by to stačilo na hezké 3,5*, leč za závěr u mě samozřejmě musí proběhnout obligátní srážka jedné hvězdy (i když jsem z toho trochu smutná). Ave Satanas. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oproti Vymýtači ďábla mají sequely Omenu alespoň děj a někam postupují. I tento díl má co nabídnout. I tento má vlastní nápady a myšlenky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po druhém díle, který jen stále ještě zábavně recykloval jedničku, se to ve trojce pod režijní taktovkou Grahama Bakera (LEBKOUNI, BEOWULF s Lambertem) a scénáře Andrewa Birkina (JMÉNO RůŽE, Bessonova JOHANKA Z ARKU, PARFÉM) pořádně rozjelo a paradoxně vznikl nejslabší díl série. Škoda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný horor, ktorý je záverečným dielom tejto slušnej série o Damienovi. Má celkom dobrý príbeh o Damienovi, ktorý je už dospelý a je vplyvným politikom očakávajúcim začiatok svojej diablskej vlády, pričom po ňom ide skupina mníchov snažiacich sa ho zabiť, ale zároveň ho desí príchod nového spasiteľa. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, ešte spočiatku pôsobí dobrým dojmom, v porovnaní s dvojkou je dynamickejší a aj dejovo zaujímavejší, čo vydrží ale hlavne do polovice, potom začnú čím ďalej pribúdať zbytočné a nudné scény a záver je pravdepodobne tým najhorším, aký si len k tejto tématike dokážem predstaviť. Celkovo sa tu nájde viacero dobrých nápadov, aj keď nanešťastie väčšinou slabšie využitých, ale v konečnom dôsledku s týmto spracovaním vôbec nie som spokojný. Napätie tu vôbec nefunguje, čo síce platilo už o dvojke, ale tu sa nanešťastie aj atmosféra takmer úplne vytratila a ani hudba už ani zďaleka nie je tým, čím bývala. Sklamaný som aj po stránke úmrtí, tu už vôbec nefunguje ten pôvodný systém, že kto odhalí Damiena čoskoro umrie, čo rozhodne zamrzí, ale o zabitých aj tak nie je núdza, napríklad útoky mníchov, no nanešťastie ani jeden z nich neumrie zaujímavo, ale poteší zaujímavý nápad so zabíjaním novorodencov, síce ani ten nie je podaný najideálnejšie, ale aj tak niečo podobné vždy zaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Sam Neill v hlavnej úlohe, poteší aj Lisa Harrow, ale bez problémov je aj zvyšok postáv. Réžia je sklamaním, tento sľubný námet nedokázala moc využiť, ale aspoň technická stránka je stále dostatočná. Škoda, aj na tento diel sa dá bez väčších problémov pozerať, viacero nápadov zaujme a prvá polovica je dobrá, ale zároveň je tu toho príliš moc na kritizovanie a takýto záver si séria rozhodne nezaslúžila. Najslabší diel trilógie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 56%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No tak každé pokračování holt nemusí dopadnou tak jak by se čekalo. A trojka Přichází Satan je opravdu dost nedotažená. Jednak atmosféra ponurého vedení příběhu sem kamsi ztratila, dospělí Damien už nepůsobí tak znepokojivým dojmem (i když se Sam Neil snaží) a tentokrát to nezachránila ani Goldsmithova hudba. Klidně bych dal s čistým svědomím jen dvě hvězdičky, ale to by alespoň za pokus o originální scénář a zakončení legendární ságy nebylo spravedlivé. Prostě se jedná o celkem průměrný horor, který z velké části potvrdil teorii o tom, že pokračování až na pár výjimek nedokážou překonat původní film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Omen" je najsilnejšia okultno-horrorová séria. Včera som si po rokoch pripomenul druhú časť a dnes som si premierovo pozrel tretie pokračovanie. Možem len banovať, že som sa ku nemu dostal až teraz. Pretože "Posledné stretnutie" je veľmi dobre natočený film. Damien Thorn dospel. Stal sa z neho dravý politik, najmladší americký veľvyslanec vo Veľkej Británii. Antikrist vstúpil do veľkého sveta mocných. Jeho poslanie sa blíži ku cieľu. Satanská trilógia sa uzatvára. Sam Neill je v titulnej úlohe výborný. Lepšie hrať som ho ešte nevidel. Réžia a kamera na profesionálnej úrovni. Pod soundtrackom je znova podpísaný jedinečný Jerry Goldsmith. Takže ja som nadmieru spokojný. **** ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Omen: Damien ako malé chlapča, ktoré si ešte neuvedomuje, kto v skutočnosti je - najpôsobyvejšie zlo. Omen II: Trinásťročný Damien sa dozvedá kto je a prvá jeho reakcia je, že sa s tým nechce zmieriť - tiež veľmi dobrý ťah. Omen III: cca 30 ročný Damien už vie čím je a prepracováva sa na čo najvyššie mieta. Predchádzajúcemu veľvyslancovy počaruje rotvajler (!) a tak sa odpravý vcelku zaujímavým spôsob. No a Damien Thorn je tým pádom na jeho mieste. Je znova objavených 7 dýk, ktorími mal byť v prvých dvoch častiach Antikrist odpravený - naraz. Tu sa dýky rozdelia siedmim zasväteným (stačí ho zabyť iba jednou) a každý sa ho má pokúsiť odpraviť. Ok. Na svet prišiel Antikrist a ako protipól, dochádza k druhému narodeniu Spasiteľa, podľa predpovedi v istý deň. Damien rozkáže svojim služobníkom aby zabili každé dieťa narodené v tento deň. Tak napríklad jeden farár zabije dieťa pri krste priamo pred očami rodičov a v správach hlásia o nevysvetliteľných úmrtiach novorodeniatok. Prídu síce na to, že úmrtia sa vyskytujú iba u chlapcov, no to že zomierajú len tý, ktorý sa narodili v TEN deň, to už napadne iba jedného kňaza. Navyše okolo tohto Damiena je až podozrivé ticho a to má okolo seba stovky služobníkov (!!), to sa medzi nimi nenašiel ani jeden fanatik ktorý by to s radosťou vykričal do sveta?. Kdežto v predchádzajúcich častiach každý kto i len tušil, kto je Damien, vždy ho postihla nejaká smrteľná nehoda. Tu nič. Sama Neila mám rád a výzorovo sa dokonale hodil po Damienovy z dvojky. Pôsobyvosť prvých dvoch filmov je preč, vtedy ma ani nenapadlo hľadať nejaké chyby v deji, no tu som na ne striehol po celí čas, čo by sa nemalo stávať. Hudba ktorá bola v dvojke ešte výraznejšie vyznieva do prázdna. Ani Damienov pekelný strážca - rotvajler, tentokrát nesplnil svoje očakávania. To že príde k niekomu a pozrie mu do očí a tým pádom ho pripravý o posledné zvyšyky zdravého úsudku je dosť málo. To už bola naozaj nebezpečnejšia skupinka poľovníckych psov zazerajúca spolu s Damienom na jedného zo zasvätencov - naozaj pekná scénka. The Final Conflict je len slabým odvarom, ktorý by bez predchádzajúcich častí upadol do zabudnutia. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trojka je už regulérní blbost a režisér hrozný amatér. Nic nezachrání ani slabě hrající Sam Neill. Zkrátka a dobře celý příběh nestojí za nic, ale uznávám že bylo třeba nějak ze světa zprovodit prince temnot. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dost slabé oproti dvěma předešlým dílům, avšak i to má své kouzlo.... za dobrou hudební průpravu přidávám hvězdu, takže za čtyři... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s predchádzajúcimi osudmi Damiana je tretia časť "Posledné stretnuitie" dejovo menej zaujímavá, no stále vyvoláva vzrušenie, napätie a tie správne zimomriavky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dějově důstojné završení trilogie, i když je asi na místě otázka, zda vůbec byla trilogie třeba, jelikož jednoznačně kraluje první díl. Zpětně se to kecá, že by byla mnohem lepší dějová tečka hned v prvním dílu, no scénáristé se s dalšíma dvěma evidentně dost prali, z čehož taky vyplývá výsledná (ne)kvalita a taky ve všech dílech přítomná, vtipná relace na americkou politiku prezidentem konče. Sam Neill dělá co může, no dospělej Damien Thorn už prostě není to, co by divák očkával. 60% ()

Reklama

Reklama