Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dějově důstojné završení trilogie, i když je asi na místě otázka, zda vůbec byla trilogie třeba, jelikož jednoznačně kraluje první díl. Zpětně se to kecá, že by byla mnohem lepší dějová tečka hned v prvním dílu, no scénáristé se s dalšíma dvěma evidentně dost prali, z čehož taky vyplývá výsledná (ne)kvalita a taky ve všech dílech přítomná, vtipná relace na americkou politiku prezidentem konče. Sam Neill dělá co může, no dospělej Damien Thorn už prostě není to, co by divák očkával. 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný horor, ktorý je záverečným dielom tejto slušnej série o Damienovi. Má celkom dobrý príbeh o Damienovi, ktorý je už dospelý a je vplyvným politikom očakávajúcim začiatok svojej diablskej vlády, pričom po ňom ide skupina mníchov snažiacich sa ho zabiť, ale zároveň ho desí príchod nového spasiteľa. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, ešte spočiatku pôsobí dobrým dojmom, v porovnaní s dvojkou je dynamickejší a aj dejovo zaujímavejší, čo vydrží ale hlavne do polovice, potom začnú čím ďalej pribúdať zbytočné a nudné scény a záver je pravdepodobne tým najhorším, aký si len k tejto tématike dokážem predstaviť. Celkovo sa tu nájde viacero dobrých nápadov, aj keď nanešťastie väčšinou slabšie využitých, ale v konečnom dôsledku s týmto spracovaním vôbec nie som spokojný. Napätie tu vôbec nefunguje, čo síce platilo už o dvojke, ale tu sa nanešťastie aj atmosféra takmer úplne vytratila a ani hudba už ani zďaleka nie je tým, čím bývala. Sklamaný som aj po stránke úmrtí, tu už vôbec nefunguje ten pôvodný systém, že kto odhalí Damiena čoskoro umrie, čo rozhodne zamrzí, ale o zabitých aj tak nie je núdza, napríklad útoky mníchov, no nanešťastie ani jeden z nich neumrie zaujímavo, ale poteší zaujímavý nápad so zabíjaním novorodencov, síce ani ten nie je podaný najideálnejšie, ale aj tak niečo podobné vždy zaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Sam Neill v hlavnej úlohe, poteší aj Lisa Harrow, ale bez problémov je aj zvyšok postáv. Réžia je sklamaním, tento sľubný námet nedokázala moc využiť, ale aspoň technická stránka je stále dostatočná. Škoda, aj na tento diel sa dá bez väčších problémov pozerať, viacero nápadov zaujme a prvá polovica je dobrá, ale zároveň je tu toho príliš moc na kritizovanie a takýto záver si séria rozhodne nezaslúžila. Najslabší diel trilógie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech si tvůrci řekli "Damiáne, dost! Přišel čas, abys i ty dostal na budku." Konečně se na scéně měl objevit borec těžkýko kalibru, co s každým záporákem zamává. Inu přemýšleli a dumali, koho by proti panu Thornovi do lítého souboje nasadili... A protože Chuck Norris zrovna nebral telefóny, postavili proti ďáblovi... (teď se podržte)... mimino! A to je celý. Bohužel poněkud pozapomněli na několik důležitých věcí. Například, že mimino přece jen není zrovna dramatický terno. A tak je ten Omen 3 tak nějak úplně o ničem... Navíc se závěrem, který se nedá popsat jinak než "velký zklamání". Ještě osobní akademická poznámka na konec: A taky jsem čekal, že toho hnusnýho černýho čokla konečně zastřelej, vyhoděj z vrtulníku a dole ho 666krát přejede parní válec. ...No jak říkám...Zklamáááání. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě to šlo, než se začal Damian modlit ke svému otci a v hajzlu to skončilo, když začal promlouvat ke svým ovečkám a žádat je, ať zabijí Ježíše (nejen, že je ta scéna naprosto tragická a výkonem Sama Neila v ní až komická, ale zatažení „druhé strany“ do příběhu a odstavení boje ďábel vs. člověk, mi vůbec nesedlo, ještě když ta zápletka a pointa s druhým narozením Krista je tak průhledná a předvídatelná již po pár minutách filmu). Navíc je to docela nuda. Ale má to dobrou hudbu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama